Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11944
De la 07 Ianuarie 2003
93626864

Seful Fiscului explica de ce nu a participat la audierile din Senat

  • Acele cazuri mediatizate, cum ca s-ar fi "inchis" afaceri pentru 2-3 lei gasiti in plus in casa, sunt pure inventii
  • 16 April 2015, 23:00
Legat de "discutia pe baza sesizarilor cu privire la controalele efectuate de ANAF, avand drept consecinta inchiderea activitatii unor operatori economici", asa cum este precizat in invitatia primita, vreau sa subliniez ca ANAF a informat in mod repetat ca acele cazuri in care publicul a fost informat ca s-au "inchis" afaceri pentru 2-3 lei gasiti in plus in casa, sunt pure inventii. Consider ca aceasta convocare a presedintelului ANAF de catre Comisia parlamentara a Senatului, pe marginea acestor inventii, este neavenita in contextul politicii guvernamentale actuale de combatere ferma a evaziunii fiscale, a ecplicat joi seful Fiscului Gelu Stefan Diaconu.
;b:Redam mai jos mesajul primit de la seful ANAF:;-b:
"Din respect fata de institutiile democratice ale statului si opinia publica, doresc sa aduc cateva precizari legate de ultimele informatii vehiculate in mass-media cu privire la absenta mea de la dezbaterile din Comisia de buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat.
Pe ordinea de zi a respectivei comisii, conform adresei primite, se afla proiectul de lege privind Codul de procedura fiscala. In conditiile in care initiativa legislativa apartine exclusiv Ministerului Finantelor Publice, ANAF a participat la aceste dezbateri prin specialistii pe care i-am desemnat. Procesul legislativ este coordonat in cadrul ministerului de un alt secretar de stat prezent in toate situatiile de acest gen, care a fost informat asupra neparticiparii mele si cu privire la expertii nostri care vor asigura suportul de specialitate.
egat de "discutia pe baza sesizarilor cu privire la controalele efectuate de ANAF, avand drept consecinta inchiderea activitatii unor operatori economici", asa cum este precizat in invitatia primita, vreau sa subliniez din nou cateva aspecte:
1. ANAF a informat in mod repetat ca acele cazuri mediatizate excesiv, in care publicul a fost informat ca s-au "inchis" afaceri pentru 2-3 lei gasiti in plus in casa, sunt pure inventii.
2. Consider ca aceasta convocare a presedintelului ANAF de catre Comisia parlamentara a Senatului, pe marginea acestor inventii, este neavenita in contextul politicii guvernamentale actuale de combatere ferma a evaziunii fiscale.
3. ANAF este o agentie care aplica legea. Nu face legi si nu are voie sa actioneze altfel, in desfasurarea activitatii, decat respectand fara exceptie prevederile legale aflate in vigoare. Prin urmare, orice incercare de a trage la raspundere persoane sau institutii care nu fac decat sa aplice legea, facuta de cei in drept, nu este altceva decat un exercitiu de imagine.
Raman pe deplin increzator in rolul fundamental al institutiilor statului, inclusiv al Senatului Romaniei, in demersul nostru de combatere a evaziunii fiscale care este o premisa obligatorie pentru orice masura de relaxare fiscala, menita sa intareasca mediul de afaceri si sa asigure un cadru concurential onest si real", mai spune seful ANAF- Gelu Stefan Diaconu,
;b:Agentia de stiri HotNews;-b:

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Olteanul în bazarul turcesc
Reţeta zilei: Gulaş de porc
Horoscopul zilei
Să nu fie de joi până mai apoi!
Un senator vrea să cumpere tăcerea jurnaliştilor dându-le pensie specială
Averea celor mai bogati 200 de rusi a scazut cu 73 miliarde dolari
Vladimir Potanin devine cel mai bogat om din Rusia
Cristian Preda: Europarlamentarii PSD strang semnaturi sa inlocuiasca Realitatea TV cu Antena 3 la Parlamentul European
Alina Gorghiu: Vom depune motiune de cenzura in aceasta sesiune
nu am garantia ca va duce la picarea guvernului
Cine este Laura Stefan, castigatoarea premiului "Femeia curajoasa" decernat de Ambasada SUA?
8 parlamentari botoşăneni vor pensii nesimţite
Ioan Rotundu
Scrisoare deschisă adresată cetăţenilor comunei Văculeşti
Botoşani: Schelele de la Sf. Gheorghe, dovada istorică a incompetenţei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă