Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21028
De la 07 Ianuarie 2003
78527963

Şeful poliţiei botoşănene este anchetat de DNA

  • 4 November 2008, 23:00
Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Viorel Şerbănoiu a aflat de la presă că ar fi anchetat de DNA, fiind interpelat în acest sens luni de ziariştii vrânceni. „Se spune că ar fi o plângere la DNA cu mai multe capete de acuzare. Că aş fi eliberat eu şi cu şeful Serviciului de Resurse Umane o adeverinţă în fals care să ateste vechimea în muncă a unui fost poliţist, care între timp este rezervist. Vreau să evidenţiez ca şi metodă de lucru faptul că un inspectorat de poliţie, fie el de la Vrancea, fie de la Botoşani este structurat pe mai multe formaţiuni: operative şi neoperative, fiecare cu specificul ei de muncă. Toate astea sunt ca un sistem de rotiţe şi funcţionează un Inspectorat. Menirea mea este să le coordonez pe toate, cu sprijinul celor doi adjuncţi”, a declarat Viorel Şerbănoiu.
Acesta subliniază că dacă la resurse umane vine o solicitare din partea unui fost cadru, pentru o adeverinţă prin care să i se ateste anii de vechime în muncă, necesară la dosarul de pensionare, el rezoluţionează şi transmite la serviciul de profil, cel competent să calculeze vechimea poliţistului. „Avem poliţişti cu atribuţii în fişa postului care au competenţa de a verifica şi stabili cert vechimea în muncă a respectivului cetăţean, a fostului poliţist. Ei au calculat-o, prin şeful Resurselor Umane care şi-a pus semnătura şi apoi şeful de inspectorat, cel care reprezintă instituţia. Eu am semnat. Nu ar fi prima semnătură prin care mi se solicită adeverinţe. Şi la Botoşani am semnat. Nu cunosc de unde a venit duma asta că aş fi semnat un fals sau nu ştiu ce. Şi de unde apar încadrările astea. Mi s-ar fi părut normal ca DNA să le facă şi nicidecum nişte neaveniţi care nici nu au competenţe. Ca să faci o încadrare juridică trebuie să ai competenţe. S-a spus că ar fi o anonimă, împotriva mea şi a şefului de la Resurse Umane, o anonimă care mi se părea normal să fie verificată. Nu văd ce rol are în ecuaţia asta DNA”, precizează comisarul şef Şerbănoiu.
Din punctul său de vedere, ar fi trebuit ca în cazul în care dacă s-ar fi greşit să se fi trimis spre verificare la Direcţia de Regiment Resurse Umane de la IGPR, să vină specialişti superiori de acolo şi să vadă dacă este cineva vinovat sau nu. „Ar fi fost normal să se meargă pe administrativ, să se dispună o cercetare prealabilă. Iar dacă se găseau şi aspecte de natură penală să se ia măsuri. Şi DNA să mă încadreze pe mine sau pe cei responsabili, nu alţi neaveniţi. Pentru că am şi eu un copil la liceu în Vrancea, am o mamă bolnavă şi nu e corect să citească, că nu ştiu câte capete de acuzare are fiul ei. Sunt chestii care dau rău, dar dacă cineva are interes. Azi întocmesc un material cu copii după documente şi informez pe şeful Poliţiei Române, pe domnul comisar şef Gheorghe Plai şi să-i solicit un punct de vedere fiindcă nu mi se pare corect. În ce mă priveşte, chiar nu am făcut nimic ilegal” , a mai adăugat şeful IPJ Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi febra alegerilor
Oprişanu vine în ajutorul bolnavilor cronic
Lăsăm să moară, România?
Programul activităţilor în Zilele Colegiului Economic "Octav Onicescu"
Horoscop
Lecţia juridică a poliţistului către avocat
Profesorul Morcov, un pedagog care înjură şi plestenşe birjăreşte
Vă cere votul, pentru că ştie ce va face cu el!
A pus scut abuzurilor asupra consumatorilor
Băncile CRIMINALE au făcut încă o victimă
o femeie din Neamţ s-a spânzurat din cauza ratelor majorate de la bancă
De ce-a ajuns Stolojan la urologie!
Nu ne vindem ţara, dar am vândut-o!
Ioan Rotundu
PSD-ul şi-a tras un sondaj care ridică multe semne de întrebare
Poliţia n-are leac pentru un ţigan de 14 ani, cu 188 spargeri la activ
„Oraşul Botoşani nu-i ţara PD-L”
sesizare la BEJ fiindcă steagul României a fost înlocuit cu cel portocaliu
Vrea să reactiveze Universitatea populară la Ungureni
Peste 30 vaci bolnave de TBC şi leucoză au fost trimise la abator
Tarlaua Chişculiţa va fi cercetată azi cu detectoare de metale
Agenţia de plăţi sociale şi-a început activitatea
Generalul Rusu scoate gunoiul de sub preşul şcolilor
Şi ceferiştii fac o pauzuă de… activitate
Şomajul creşte alarmant
Şomajul creşte alarmant
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă