Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4819
De la 07 Ianuarie 2003
87344879

Senat: Durata maxima pentru arestul la domiciliul, in cursul urmaririi penale, va fi de 30 de zile

  • 13 October 2015, 23:00
Senatorii au votat, in sedinta de marti, ca masura arestului la domiciliu sa poata fi luata, in cursul urmaririi penale, pe o durata de cel mult 30 de zile. Potrivit proiectului privind aprobarea OUG nr. 24/2015 pentru modificarea Legii nr. 135/2010 - Codul de procedura penala, care a primit un raport favorabil in Comisia juridica a Senatului, arestul la domiciliu poate fi prelungit in cursul urmaririi penale numai in caz de necesitate, daca se mentin temeiurile care au determinat luarea masurii sau au aparut temeiuri noi, fiecare prelungire neputand sa depaseasca 30 de zile (art. 222), anunta Agerpres.
Proiectul de lege a fost initiat de Guvern, iar Senatul l-a adoptat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 86 de voturi pentru, 24 impotriva si doua abtineri.
Potrivit actului normativ, prelungirea arestului la domiciliu poate fi dispusa de judecatorul de drepturi si libertati de la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta sau de la instanta corespunzatoare in grad acesteia in a carei circumscriptie se afla locul unde s-a constatat savarsirea infractiunii ori sediul parchetului din care face parte procurorul care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala.
"Durata maxima a masurii arestului la domiciliu, in cursul urmaririi penale, este de 180 de zile. Durata privarii de libertate dispusa prin masura arestului la domiciliu nu se ia in considerare pentru calculul duratei maxime a masurii arestarii preventive a inculpatului in cursul urmaririi penale", se mai arata in proiectul de lege.
De asemenea, in procedura de camera preliminara si in cursul judecatii, masura arestului la domiciliu poate fi dispusa pe o perioada de cel mult 30 de zile.
Dincolo de modificarile aduse art. 222 din Legea nr. 135/2010 a fost modificat si art. 207, alin. 6 in sensul ca "in tot cursul procedurii de camera preliminara, judecatorul de camera preliminara, din oficiu, verifica periodic, dar nu mai tarziu de 30 de zile, daca subzista temeiurile care au determinat luarea masurii arestarii preventive si a masurii arestului la domiciliu sau daca au aparut temeiuri noi care sa justifice mentinerea acestor masuri".
Si art. 208, alin. 4 a fost modificat, astfel incat, in tot cursul judecatii, instanta din oficiu, prin incheiere, verifica periodic, dar nu mai tarziu de 60 de zile, daca subzista temeiurile care au determinat mentinerea masurii arestarii preventive si a masurii arestului la domiciliu sau daca au aparut temeiuri noi.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei
Depistaţi în trafic cu ţigări de contrabandă în autoturism
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Incalzirea globala are loc intr-un ritm mult mai lent decat se crede
Dupa "colegul meu, Mihai Viteazul", Valeriu Zgonea revine cu noi declaratii amuzante:
Am intotdeauna dreptate / Am un sentiment de 'fatigue' si ma sperie
Arta de a-şi terfeli imaginea
Ioan Rotundu
Senatul a adoptat un proiect prin care limiteaza suma pe care o pot obtine recuperatorii de creante
Guvernul anunta ca nu il sustine
3,5 milioane de romani, in executare silita
Horoscopul zilei de 14.10.2015
Bancul zilei: Corb la corb nu-şi scoate ochii
Reţeta zilei: Dulceata de coji de pepene roşu
Cum a ajuns Romania tara europeana in care se moare cel mai urat
Botoşani: Poliţişti trimişi să apere corupţia care devalizează Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă