Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30246
De la 07 Ianuarie 2003
93982260

Senatoarea Cristiana Anghel s-a cazat intr-o casă de oaspeţi a Ministerului Educaţie

  • eu în Parlament sunt în comisia de Învăţământ
  • 11 April 2013, 23:00
Senatoarea PC Cristiana Anghel, cunoscuta pentru greva foamei din vara lui 2010, a obtinut o locuinta de serviciu intr-un camin in care locuiesc studenti si angajati ai Ministerului Educatiei, scrie RTV.net. Senatoarea nu considera ca este vreo problema si a argumentat miercuri, la Antena 3, ca este membra a comisiei de Invatamant in Parlament.
"Eu in Parlament sunt in comisia de Invatamant, deci daca e vreo problema, poftim, sunt in comisia de invatamant", a spus Cristiana Anghel, invitata la emisiunea lui Radu Tudor, la Antena 3.
"Este vorba de un camin in care locuiesc elevi, dar si angajati ai Ministerului Educatiei, acestia din urma avand cateva etaje rezervate. Cristiana Anghel locuieste la nr. 907, iar Oana Anghel la nr. 3. Daca Oana Anghel este angajata a Ministerului Educatiei si are dreptul la o asemenea locuinta de serviciu, mama ei nu se afla in aceasta situatie", relateaza Romania TV.
"Potrivit reglementarilor Academiei de Studii Economice, 'cazarea cadrelor didactice si angajatilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si angajatilor Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, beneficiari ai locurilor de cazare in caminele Academiei de Studii Economice, se face dupa cum urmeaza:
- cadrele didactice ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti vor fi cazate in caminul Moxa E sau Casa de Oaspeti din Strada Bozieni.
- angajatii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului vor fi cazati in Casa de Oaspeti, in cele 48 de garsoniere si 3 apartamente repartizate acestuia, numai pe baza aprobarilor scrise date de Secretarul general al ministerului'", adauga RTV.net.
Senatoarea PC sustine insa ca a depus o cerere prin care a cerut sa stea in acea casa de oaspeti, pe o perioada "determinata" si ca legea nu-i interzice ca parlamentar acest lucru.
"Stau intr-un camin care este al Ministerului Invatamantului, al ASE, am cerere, e aprobata, nu am dat pe nimeni afara (...) imi platesc frumos chiria", a explicat aceasta, argumentand ca ar fi putut sa stea la hotel unde ar fi cheltuit "din banii cetateanului 90 de milioane de lei pe luna.
In prezent, senatoarea primeste de la Parlament un milion de lei pe zi pentru cazare, dupa cum a explicat ea, iar in februarie a incasat "25-27 milioane". Intrebata cat o costa chiria, Cristiana Anghel a sustinut ca nu stie, in conditiile in care locuieste acolo de doar o luna: "Nu am platit inca nimic, se plateste la doua luni. Nu m-a interesat, nu am intrebat".
Ea a invocat "o mare problema personala" si a povestit ca a fost la decan, caruia i-a spus: "Eu nu am cum acum sa umblu sa-mi gasesc o casa unde pot sa stau. Stiu ca exista cinci sase camere libere, pot sa stau si eu pana ma linistesc? Si a spus da, doamna".
Senatoarea locuieste in acelasi camin cu fiica sa, despre care presa a relatat miercuri ca este angajata a Ministerului Educatiei din 2012.
Cristiana Anghel a intrat in greva foamei pe data de 26 august 2010, protestand in acest fel fata de diminuarile salariale din sistemul bugetar si fata de neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, lege aprobata de Parlament. Pe 27 septembrie, ea a fost transferata de la Spitalul Municipal din Caracal la Institutul de Diabet din Capitala, dupa ce starea sa de sanatate s-a agravat.
La alegerile din 9 decembrie 2012, invatatoarea Cristiana Anghel de la Caracal a obtinut un mandat de senator in colegiul 1 din Dolj cu 56,82% din voturi, reusind sa-l surclaseze pe contracandidatul sau, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Aţipit sexual
Horoscop
Primarul Portariuc îşi înfiinţează propriul „DNA”
Primăria Botoşani: La iarnă, căldură mai ieftină cu 5-10%
Prinde muşte europene şi nu vede pădurea de necazuri a botoşănenilor
Socoteala lui Ţurcanu din Parlament nu s-a potrivit cu cea din CJ
Un deţinut român a fost omorât în bătaie de doi poliţişti ungari
Washingtonul somează Phenianul să înceteze să se mai joace cu focul
Guvernul USL dă frâu liber la executarea silită a persoanelor care nu mai pot achita rate
Da, este dus cu pluta!
Ioan Rotundu
Botoşani: USL este pusă în ştreang. Ţurcanu gata să tragă scaunul
Dolineaschi este Iuda iar Portariuc un fudul inabordabil
Victor Construct va baricada accesul în Maternitate
Primăria numără gropile din asfalt. Când le va şi repara?
„Zvon” la Botoşani sau zvonuri de la primar
De ce-o vrea primarul birou în Uvertura Mall?
Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă