Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1182
De la 07 Ianuarie 2003
123124753
pnl

Senatorii USR au impartit "Ferma Animalelor" colegilor din PSD,

  • o parte dintre senatori au aruncat cartea pe jos. Printre ei - Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei/ Florina Presada: Domnul Brailoiu m-a injurat. Voi face o plangere la Biroul Permanent al Senatului
  • 21 December 2017, 23:00
Senatoarea USR Florina Presada a relatat pe pagina sa de Facebook modul in care senatorii PSD au reactionat cand colegii sai de partid au impartit in sala de plen cartile "Ferma Animalelor" si "1984" de George Orwell. Potrivit acesteia, unii senatori PSD au aruncat cartea pe jos, in timp ce Florian Bodog si Tit Brailoiu au demonstrat ca "vocabularul lor e plin de argou". Presada a precizat pentru Hotnews.ro ca Brailoiu i-ar fi adresat injurii.
UPDATE Ulterior, Presada a declarat jurnalistilor ca Brailoiu a inceput sa o insulte si sa o injure in momentul in care impartea cartile, si ca va face o plangere la Biroul Permanent al Senatului.
"Ceea ce a spus domnul Brailoiu nu poate fi reprodus. Pot sa va relatez, in schimb, contextual. Si anume, noi, membrii grupului senatorial al USR ofeream carti membrilor Senatului de la PSD. Este vorba despre ¬Ferma Animalelor¬, de George Orwell. O serie de senatori PSD au aruncat cartile pe jos, ma refer la doamna Ecaterina Andronescu, domnul Bodog, chiar doamna Arcan, de asemenea. Iar domnul Brailoiu, vizibil deranjat de acest gest, a inceput sa ma insulte si sa ma injure. Nu este prima data, voi face o plangere impotriva dumnealui la Biroul Permanent, unde exista un Regulament al Senatului care trebuie respectat. Am cerut in acel moment domnului Manda, care era presedinte de sedinta, sa suspende sedinta, insa a refuzat sa faca acest lucru. Data viitoare, poate ar trebui sa-I ofer niste carti de joc, dumnealui si domnului Serban Nicolae, poate asa il intereseaza," a declarat ea.
Intrebata ce i-a spus senatoarea Ecaterina Andronecu atunci cand i-a aruncat cartea pe jos, Presada a raspuns: "A spus ca dumneaei a citit aceasta carte, ca a citit mai multe carti decat mine, nu are nevoie de cartea respective, ea stie despre ce e vorba si a aruncat-o. Probabil ca a citit cartea respectiva, dar in mod sigur nu a inteles-o."
"Am dus steagul Uniunii Europene, cum e el cunoscut, in plenul Senatului azi. USR a cerut sa discutam despre ce se intampla cu Polonia iar domnul Tariceanu a luat cuvantul pentru a ne spune ca nu intelegem nimic din democratie, ca el promoveaza statul de drept, ca noi - USR - traim degeaba in Romania, ca aderarea noastra la UE este meritul dumnealui. Apoi le-am oferit carti senatorilor PSD: Ferma animalelor si 1984 de Orwell. Dna Ecaterina Andronescu, dl Bodog, dl Brailoiu au aruncat cartile pe jos, iar cei doi domni au tinut sa-mi demonstreze ca vocabularul lor e plin de argou", a scris Presada pe Facebook.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medicul Mihai Lucan si fiul sau au fost retinuti de procurorii DIICOT
Sapte ambasadori din UE, avertisment dur pentru Puterea PSD-ALDE:
Sa evite orice actiune care ar putea duce la slabirea independentei sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei
Premierul Tudose: Guvernul va da aviz negativ pe proiectul de lege al lui Dragnea si Tariceanu pentru Casa Regala.
Romania, din cate stiu eu, e republica, nu monarhie
Vasile Dincu, audiat la DNA in dosarul Belina
Niculae Badalau, despre afirmatiile premierului privind statutul Casei Regale:
Mihai Tudose nu este presedintele PSD
Surse: Adunarea generala a Inaltei Curti a decis sesizarea CCR
in legatura cu modificarea Statutului magistratilor
Calin Popescu Tariceanu, nemultumit de legile justitiei:
Mi-as fi dorit o reforma mai ampla si mai curajoasa. S-a facut un minim necesar in conditiile unei presiuni publice care denota putina cunoastere
Liderul PPE: E o zi trista pentru Romania si pentru toti cetatenii romani
care au demonstrat pe strazi sa apere independenta justitiei. Regret profund votul UDMR / Scrisoarea lui Kelemen Hunor catre Joseph Daul
Mihai Tudose revine cu explicatii legate de Casa Regala:
Utilitate publica, ca si fundatie, da / Fara drepturi financiare pentru urmasi
Bancul zilei: Model patern
Horoscopul zilei de 22.12.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog