Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19161
De la 07 Ianuarie 2003
122904810
Senatorul Trufin, zis Papalete

L-aduce iar la Botoşani pe Daea, cel deştept ca oaia

  • 11 May 2018, 23:00
Senatorul PSD Lucian Trufin a anunţat printr-un comunicat că ministrul Agriculturii, Petrea Daea, cel perceput de români ca fiind deştept ca oaia, va veni la Botoşani pentru a participa la Târgul Expoziţional de Miei, Pielicele, Plante Tehnice şi Produse Tradiţionale organizat în cadrul Staţiunii de Cercetare Popăuţi. De fapt, s-a pus la cale o întâlnire între nişte impostori politici, guvernamentali şi ciobani ajunşi doctori în ştiinţe zootehnice fără a şti ce-o fi aia cercetare ştiinţifică.
Ministrul Daea a mai fost adus la Botoşani de către Trufin şi purtat cu veriga-n nas pe la Popăuţi, Săveni, Vlăsâneşti, Manoleasa şi prezentat ca ministrul care face minuni pe unde trece. La Botoşani a făcut minuni cu cultivatorii de tomate. Le-a promis că dacă cultivă roşii la vreme de iarnă îi umple cu euro. Dacă până la această promisiune mai erau câţiva legumicultori care cultivau roşii în solarii, după această promisiune au dispărut şi aceştia.
La Săveni le-a promis celor care produc caşcaval prin frământare pe masa din bucătărie că le va promova produsele. Cu promisiunile au rămas. La Vlăsâneşti, în căminul cultural din satul Sârbi le-a ţinut o cuvântare de au adormit bieţii oameni pe scaune, fiind oră târzie de noapte. S-au ales cu cuvântarea.
La Manoleasa, pezevenchiul de primar Cristian Aroşculesei l-a îmbrobodit cu o motopompă pentru irigaţii ce trage apa din albia Prutului ca fiind o mare realizare investiţională în agricultura botoşăneană. A tras ministrul o cuvântare şi a plecat spre Botoşani că-l aştepta masa organizată de liderii PSD în cinstea sa.
Dar cel mai bine i-a mers ministrului când, însoţit de soţia director de resurse umane la APIA Bucureşti, l-a vizitat la ceas de seară târzie şi vreme ploioasă pe impostorul Ionică Nechifor, cel care a distrus Staţiunea de Cercetare Popăuţi. A băut, a mâncat şi cu taşca plină a plecat.
Acum, impostorul Nechifor, în asociere cu noua sa victimă, Papalete de Vlăsâneşti, ăl aduce pe Daea să-i arate pielicelele de miei pe care le-au obţinut generaţiile de cercetători, lăudându-se ca fiind rodul muncii sale, aşa cum şi-a obţinut doctoratul plagiind munca adevăraţilor cercetători din Staţiune.. Va mai vedea ministrul şi mieii crescuţi de ciobanii din judeţ, că cei de la Staţiune i-a mâncat Nechifor şi gaşca lui.
Apropo mde miei! La ultima vizită a lui Daea la Popăuţi, Nechifor a anunţat că va exporta la arabi câteva zeci de mii de mieri. N-a exportat măcar unul de laudă, dar Daea iubeşte lăudăroşii, cu condiţia să nu-l depăşească..
Expoziţia organizată de Nechifor la Popăuţi i-a oferit prilejul de a strânge sume importante de bani de la fermieri, aşa cum a mai strâns. Se spune că s-au strâns sume între 300 şi 1.500 lei de fermier. Nimeni cu ştie cum a cheltuit sau va cheltui aceşti bani Ionică Nechifor.
Ministrul va veni, dacă va veni, şi va trage o cuvântare de cel puţin o oră, că are darul vorbirii fără a spune nimic, va participa la chiolhan, îşi va lua tainul şi va pleca la Bucureşti pentru a consulta agenda secretarei în cel alt colţ de ţară trebuie să ajungă.
Eu aştept cu răbdare să se spargă prietenia dintre cei trei impostori: Nechifor - Trufin - Daea. Din acel moment Nechifor va da pe goarnă toate mişmaşurile pe care le face acum cu cei doi, aşa cum a făcut şi cu europarlamentarul Mihai Ţurcanu, căruia i-a distrus familia prin a-l spiona şi filma cu amanta în timp ce acesta era şeful Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor şi a avut nesăbuinţa, proasta inspiraţie, de-al primi pe Nechifor în colectivul său de lucru.
Mai aştept să se găsească un binefăcător pentru Daea care să-i recomande să nu mai dea prin Botoşani, dacă-i este dragă libertatea şi nu mai vrea să aibă de-a face cu procurorii DNA de care abia a scăpat, aruncând anatema corupţiei pe fosta soţie. Ştiu din surse sigure că procurorii de la DNA Suceava stau cu ochii pe Daea şi impostorii botoşăneni care-l înconjoară.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Maiestuoasa săraca vilă a protopopului Lucian Leonte
Cuprinsă de fierbinţeala măririi, nevasta şoferului aiurează
„Drumul morţii”, devenit „Drumul lui Ponta”, arată ca guvernarea PSD
În satul senatorului Papalete, Telekom îşi face de cap nestingherit
Aşa cum arată acum, Lacul Eminescu nu-i locul unui preludiu perfect
Procurorul Chihaia şi poliţistul Gorgan reclamaţi la CNCD
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu' Eotundu: Emisiunea din 11.05.2018
Parlamentarii polonezi și-au votat reducerea cu 20% a indemnizațiilor
Bancul zilei: Elogii canine
Horoscopul zilei de 12.05.2018
Papa Francisc a primit de la Viorica Dăncilă un stilou din lemn,
semințe de legume din soiuri românești și un puiet de măr
Noi proteste antiguvernamentale sunt anunțate sâmbătă în București
și în mai multe orașe din țară și din străinătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog