Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14694
De la 07 Ianuarie 2003
89165440

Sentinţele definitive in dosarul Poşta Română

  • 24 January 2014, 23:00
Fostul ministrul al Justitiei Tudor Chiuariu (PNL), in prezent seful Comisiei Juridice din Senat, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce fostul ministru al Comunicatiilor Nagy Zsolt a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul Posta Romana.
Sentintele sunt definitive, fiind pronuntate de completul de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut judecatorilor de la Inalta Curte condamnarea la inchisoare a fostilor ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata.
Procurorul de sedinta a solicitat ca cei doi ministri sa fie condamnati in limitele speciale prevazute de legea penala, care sunt in cazul infractiunii de abuz in serviciu intre 5 si 15 ani de inchisoare.
Pe 27 noiembrie 2012, un complet format din trei judecatori l-a achitat pe fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, iar fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru neglijenta in serviciu.
In acelasi dosar, fostul director al Postei Dan Mihai Toader a fost condamnat la sase ani de inchisoare, fostul director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica a Companiei Nationale Posta Romana Andrei Marinescu a primit cinci ani si jumatate de inchisoare, fostul director economic executiv al CNPR Emanoil Lepadatu - cinci ani de detentie, iar administratorul societatii Topcadex 99, Ioan Folfa, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.
De asemenea, ICCJ a mai decis atunci restabilirea situatiei anterioare prin aducerea imobilului din calea Victoriei nr.133-135, sector 1, Bucuresti, in proprietatea publica a statului, cu drept de administrare asupra acestuia in favoarea Companiei Nationale Posta Romana. Decizia a fost atacata cu recurs la completul de cinci judecatori al ICCJ.
Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au fost deferiti justitiei pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.
In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata Dan Mihai Toader, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR), Emanoil Lepadatu, director economic executiv al CNPR, si Andrei Marinescu, director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al aceleiasi companii, precum si Ioan Folfa, administrator la SC Topcadex 99 SRL.
Potrivit DNA, in perioada 2005 - 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului roman in proprietatea privata a companiei Imopost Developments SA, demers in care au fost implicati cei doi ministri, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situatiei juridice a imobilului.
Tudor Chiuariu a fost acuzat de procurori ca in calitate de ministru al Justitiei, prin incalcarea obligatiilor prevazute de actele normative, a avizat proiectul HG nr.377/2007, consfintind definitiv trecerea imobilului in domeniul privat al statului, prin aceasta obtinandu-se un avantaj patrimonial in favoarea SC Imopost Developments SA, constand in dreptul de proprietate asupra unui imobilul din calea Victoriei nr. 133-135, ceea ce a cauzat statului roman un prejudiciu in valoare de 4,9 milioane euro.
Tudor Chiuariu a dat aviz favorabil proiectului de HG 377/2007, prin care era modificat statutul juridic al imobilului, desi angajatii de la Directia de avizare acte normative din cadrul MJ nu fusesera de acord cu acel aviz.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţistul tomân şi maşina englezească
Horoscopul zilei
Consiliul Investitorilor Români a solicitat FMI si CE renunţarea sau amânarea cu un an a impozitului de 1,5% pe construcţiile speciale
Victor Ponta: Ministerul de Interne este coloana vertebrala a statului român
Primăvara arabă se ucrainizează iarna?
Dosarul I.C.A. - Dan Voiculescu: Curtea de Apel Bucureşti judecă apelul pe 7 martie
De ce a pierdut Mircea Badea procesul in primă instanţă cu Horia Georgescu
Victor Ponta confirmă că va solicita convocarea CSAT pentru demiterea
În ultimii doi ani, băncile au pierdut peste 7.100 de angajaţi
Profesionalismul şi eficienţa lui Tudor Chiuariu în fruntea Comisiei juridice a Senatului nu au fost niciodată contestate
„Făcătura cu camionul”, încercare de discreditare a primarului de Copălău?
Botoşani: Fruntaşi şi codaşi în achitarea taxelor şi impozitelor locale
Obuz găsit la Stânceşti, Mihai Eminescu
Incendii provocate din neglijenţă
Partydul Kiss FM la Uvertura Mall
Presa-n gura lu' Rotundu - emisiunea din 24.01.2014
Tudor Chiuariu: Dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre fără probe. Voi face plângere la CEDO
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă