Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38871
De la 07 Ianuarie 2003
89189617

Şerbănoiu a fost ejectat din sistemul Poliţiei

  • Tapalagă, protejatul său, respins la promovare de MAI
  • 27 October 2019, 17:01
Se pare că demiterea Guvernului Dăncilă a redat curaj factorilor de răspundere de la nivelul ministerelor să repună legea în drepturile ei şi să reia lupta împotriva corupţiei care, în instituţiile statului, s-a revigorat cu o recrudescenţă greu de imaginat.
Despre activitatea potenţial infracţională a comisarului şef Viorel Şerbănoiu, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, s-a scris în mod constant în publicaţia de faţă. De altfel, Şerbănoiu a fost cercetat în mai multe rânduri de către procurorii de la DNA Suceava, dar cercetările au fost stopate din ordinul politic al celor din PSD.
Ce n-au putut bloca cei din PSD, chiar şi atunci când senatorii botoşăneni Doina Federovici şi Lucian Trufin s-au dus special la Ministerul de Interne să-l salveze pe Şerbănoiu de la pensionare şi de a-l ajuta să fie promovat chestor, a fost fluxul de informaţii despre activitatea abuzivă şi vecină corupţiei care a ajuns la departamentele de specialitate ale MAI precum Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, departament a cărui aviz este obligatoriu la promovarea în funcţii de comandă a oricărui poliţist. În lipsa acestui aviz favorabil promovarea este imposibilă, aşa cum s-a întâmplat în situaţia comisarului şef Dumitru Aioanei care, pierzându-şi dreptul de a mai deţine funcţii de comandă, s-a pensionat.
Comisarul şef Viorel Şerbănoiu şi-a dorit mult să fie titularizat pe funcţie, el deţinând-o interimar, dar de fiecare dată calea i-a fost barată de câte un „neprevăzut” apărut de unde nici că se aştepta. Şi visul de a deveni chestor i s-a spulberat. Îi rămăsese dorinţa de a i se prelungi interimatul la conducerea IJP Botoşani cu încă 12 luni dar şi acest ultim vis i s-a spulbera sâmbătă, 26 octombrie a.c., când din sistemul oficial al MAI numele său a dispărut din dreptul funcţiei de şef la IJP Botoşani. Rămas fără vreo calitate oficială, lui Şerbănoiu nu i-a mai rămas decât să afle ce pensie va primi de acum înainte.
Şerbănoiu nu numai că a fost ejectat din sistemul poliţienesc, dar a mai primit o lovitură. El şi-a dorit nespus de mult să-l promoveze pe comisarul şef Paul Tapalagă, şeful Serviciului de Pază şi Ordine, în funcţia de adjunct al său. Vineri, 25 octombrie, dosarul de promovare a lui Tapalagă a fost respins de către cei din MAI.
Perceput ca membru al găştii Şerbănoiu – Aioanei, comisarul şef Tapalagă n-a scăpat vigilenţei celor de la DIPI, care au adunat suficiente informaţii despre activitatea sa profesională pentru a-şi da seama că numai de promovat adjunct al şefului IJP nu este bun.
Se pare că şi comisarul şef Paul Tapalagă simte apropierea pensiei, pentru că de va mai rămâne în activitate, noii şefi ai IJP nu-l vor purta pe braţe. Şi cine ar putea fi noii şefi ai acestei instituţii bântuită de corupţie până la cel mai înalt nivel?
Despre un posibil viitor şef am mai scris. M-am referi la comisarul şef Cătălin Ilaşcu, actual ginere al familiei Bidaşcă, o familie de oameni de afaceri cu puternică influenţă prin PSD Botoşani. În câteva zile, poate mai repede, actualul adjunct al lui Şerbănoiu ar putea primi delegaţie pe funcţia de şef.
Se pare că, odată uns şef cu delegaţie, Ilaşcu l-ar prefera adjunct pe comisarul şef Marius Crihan, , şeful Serviciului de Criminalistică şi a cărui soţie este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Este o supoziţie dar care, în urma întâlnirii de vineri seara de la Casa Lux, unitate patronată de familia Bidaşcă, ar putea deveni curând o realitate. Vineri seară, în jurul orei 20.00, autoturismul cu numărul de Botoşani LTD, proprietatea lui Marius Crihan, putea fi văzută parcat la Casa Lux. Prezent în interior era şi viitorul şef al IJP, comisarul şef Cătălin Ilaşcu, ginerele lui Bidaşcă. Persoane avizate susţin că întâlnirea a avut drept scop stabilirea viitorilor colaboratori ai lui Ilaşcu în calitatea acestuia de viitor şef al IJP Botoşani.
Ce pot spune este că, odată ejectat din sistem, pentru fostul şef al IJP Botoşani, Viorel Şerbănoiu, vin vremuri grele pentru că va urma o serie de dezvăluiri nu tocmai pe placul său.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Halucinaţie bahică
„Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”
Arafat neagă
Horoscopul săptămânii 28.10 - 3.11.2019
Deputat PNL, despre modelul politic Dragnea:
Vii în sandale, cu şosete flauşate la Bucureşti, furi o ţară întreagă şi ajungi la puşcărie
Legea privind eliminarea unor avize pentru unele categorii de construcții a fost promulgată
Ce schimbări aduce actul normativ
Raed Arafat, negustor de suflete vii reprofilat politic pe suflete moarte
Ioan Rotundu
Comisarul Popa a pierdut examenul pentru şefia Poliţiei Oraş Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Abuz incalificabil al majorității PSD din Consiliul Local al Municipiului Botoșani
Spălarea de păcate a primarului PSD de Cristeşti Lucian Borfotină
Ioan Rotundu
Mofturile lui Barna faţă de Guvernul PNL îl costă electoral
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă