Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7618
De la 07 Ianuarie 2003
123090819
pnl

Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani, prins cu lucrarea de doctorat plagiată

  • Ioan Rotundu
  • 5 August 2019, 20:02
Cum am mai precizat, Viorel Şerbănoiu a ajuns şeful IJP Botoşani prin transfer din aceeaşi funcţie deţinută la IJP Vrancea.. Cu protecţie din partea Guvernului Boc, pentru că la Vrancea, Şerbănoiu a intrat în conflict cu baronul PSD Marian Oprişan care l-a reclamat la DNA Galaţi cum că de pe poziţia de şef ar fi comis mai multe infracţiuni, ca să iasă din sfera de competenţă a celor de la DNA, el a fost adus şef la IJP Botoşani.
Aici s-a împrietenit cu Cătălin Flutur, la acea vreme şeful PDL Botoşani şi primarul municipiului. Prietenia s-a cimentuit prin cununarea lui Şerbănoiu de către Flutur. Ulterior relaţiile dintre cei doi s-au răcit, Flutur fiind cercetat penal de către DNA Suceava la reclamaţiile, dovedite ulterior pe care judecătorească ca nefondate, făcute de primarul PSD Ovidiu Portariuc iar Şerbănoiu a fost schimbat din funcţia de şef imediat ce PSD a preluat guvernarea ţării cu Victor Ponta premier.
Trecut în plan secund, adică de adjunct al noului şef al IJP, comisarul şef Cristian Cucoreanu, Şerbănoiu a continuat să se situeze în Poliţie de partea grupării mafiote. În intervalul de timp 2013 – 2014 s-a decis să se rostuiască un titlu de doctor. L-a obţinut la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” Bucureşti, leagănul lucrărilor de doctorat al plagiatorilor. Cu titlul de doctorat obţinut prin plagiat, se pare că Şerbănoiu a intrat în graţiile celor de la PSD, recunoscut ca fiind de-al lor, aşa că l-au pus şef din nou.
Vineri, săptămâna trecută am publicat articolul intitulat „Comisarul şef Dumitru Aioanei nu va putea fi niciodată şeful IJP”. Un cititor care a folosit pseudonimul de „Poliţist” a postat comentariul „Vine şi ziua adevărului pentru acest infractor. Este adevărat că inspectorul şef nu are piciorul rupt și tremură în casă de frică?” Mi s-a părut interesant acest comentariu, aşa că am făcut o serie de investigaţii care s-au soldat cu concluzii uimitoare.
Într-adevăr, comisarul şef Viorel Şerbănoiu are piciorul pus în ghips dar nu am putut obţine nicio confirmare că l-ar fi rupt. În schimb, am descoperit cu totul un alt fapt şocant. Şerbănoiu a plagiat integral lucrarea de doctorat, pur şi simplu n-a adus nimic nou cu caracter ştiinţific în activitatea Poliţiei prin conţinutul ei, ci doar a preluat texte integrale din alte lucrări.
Descoperit cu lucrarea plagiată, de la Bucureşti, şefii de la Direcţia de Resurse Umane din IGP dar şi din MAI i-au recomandat să depună rapide cerere de pensionare pentru a dispărea din sistem. Urmând pista bătătorită deja de fostul general de Armată Victor Stănculescu care după masacrul de la Timişoara pe care l-a coordonat şi-a pus piciorul în ghips, Şerbănoiu şi-a luat un răgaz strategic ca să-şi completeze dosarul de pensionare.
Cum comisarul şef Dumitru Aioanei nu va putea să-i ia locul, este interesant de urmărit pe cine va încercat cei din PSD Botoşani să-l instaleze şeful IJP Botoşani pentru ca nu cumva gruparea mafiotă care domină activitatea instituţiei să aibă de suferit. Voi reveni cu detalii în perioada următoare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Scenariu prost regizat
Horoscopul săptămânii 5 – 11.08.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
România, ţara prizonieră a unor grupări politice mafiote
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Transfagarasanul
Cum a ratat comisarul şef Aioanei funcţia supremă în IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Perfidia, principiul etic şi moral promovat de PSD
Ioan Rotundu
Primăria Botoşani - Comunicat de presă
Va fi comisarul şef Cătălin Ilaşcu viitorul şef al IJP Botoşani?
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Locativa SA Botoşani
Ministerul Apărării Naționale recrutează rezerviști voluntari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog