Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16749
De la 07 Ianuarie 2003
113021246

Sfat pentru un influent om de afaceri botoşănean

  • Ioan Rotundu
  • 25 October 2015, 23:00
După ce am efectuat filmările la Băluşeni pentru a difuza reportajul intitulat „Mănăstire sau fermă zootehnică?”, călugării de la Schitul Zosin, puternic implicaţi într-un conflict cu o parte din sătenii din Băluşeni, au încercat să oprească difuzarea reportajului. Ei l-au trimis pe un influent om de afaceri din Botoşani să-i contacteze pe cei din conducerea Tele’M Botoşani să le ceară să oprească difuzarea reportajului. Omul de afaceri a reuşit doar reprogramarea nu şi scoaterea reportajului din grila de difuzare.
Nu-i dau numele acestui om de afaceri pentru că-l percep ca o victimă a acestor călugări. Sunt numeroşi oamenii de afaceri din Botoşani care fac donaţii consistente pe la biserici şi mănăstiri. Ei fac evaziune fiscală, realizează venituri din afaceri oneroase, şi cred că dacă o parte din aceste venituri realizate pe căi necinstite le donează pe la biserici şi mănăstiri vor fi la adăpost faţă de lege, fiind apăraţi de puterea credinţei preoţilor sau călugărilor.
Ce nu ştiu aceşti oameni de afaceri este faptul că aceşti preoţi şi călugări şi-au pierdut de mult puterea credinţei în favoarea banului necinstit. Dovada că este aşa o demonstrează că aceşti slujitori ai Bisericii acceptă să primească de la ei banii câştigaţi pe căi necinstite.
Îi recomand respectivului om de afaceri, care s-a făcut purtătorul de mizerie morală a impostorilor de la schit îmbrăcaţi în hani de călugăr că are mulţi colegi de afaceri care au crezut ca el şi au ajuns după gratii când Fiscul le-a descoperit afacerile murdare. Să nu se bazeze pe faptul că dacă este generos cu stareţul de la Schitul Zosin, lucrând necinstit, îl va apăra Dumnezeu de răspunderea în faţa legii.
Să mai ştie acest om de afaceri că la schit va fi bine primit câtă vreme va scoate din buzunar. În momentul când va trage fermoarul la buzunar cei de la schit îl vor pune pe făraş şi arunca dincolo de poartă. Dacă nu crede într-un astfel de sfârşit să-l întrebe pe Constantin Conţac ce-a păţit cu cei de la Schitul Vorona când nu le-a mai dat bani de-a moaca.
Nu pot sub nici un chip să-mi explic anumite reacţii ale oamenilor de afaceri. Dacă le ceri un ban pentru un eveniment cultural, pentru a realiza o acţiune în folosul comunităţii, pentru a ridica un aşezământ social gen grădiniţă sau cămin pentru bătrâni repede îţi spun că n-au de unde pentru că le ia tot Fiscul, pentru că le merg prost afacerile.
Dar dacă le bate la poartă un impostor de preot sau călugăr, imediat iau o poziţie de adânc şi umil credincios şi dau banul fără a crâcni. Ce logică o fi în capul lor, că de înţelepciune nu poate fi vorba?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă la borcan(conservă)
Horoscopul zilei de 26.10.2015
Bancul zilei: Poantă cu întârziere
Botoşani: Reportajul „Mănăstire sau fermă zootehnică?” a fost amânat la difuzare
* călugării de la Schitul Zosin au făcut presiuni să nu fie difuzat
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 23.10.2015
VIDEO Cum arata coloana oficiala a premierului olandez
Klaus Iohannis: Ii poftesc de urgenta in fata microfoanelor pe Ponta si Oprea sa dea lamuriri
Iohannis, despre ce Ponta a declarat ca Romania are in vedere inchiderea frontierelor
Nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat la Sofia. Nu a avut mandat sa angajeze Romania
Ancheta pentru ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina:
Parchetul Capitalei anunta ca Ministerul Afacerilor Interne si Politia i-au furnizat doar partial datele cerute despre coloana oficiala a lui Gabriel Oprea
Primarul Stratulat face ce făcea şi în comunism: ameninţă
Ioan Rotundu
Cei de la AGVPS dacă tăceau, filozofi rămâneau
sau repetiţie la Prostia omenească a lui Ion Creangă
Emil Pascut, presedintele Sindicatului Politistilor Diamantul, acuza sindicatele din Politie:
Aparatorii furibunzi ai lui Oprea arunca vina exclusiv in sarcina mortului. Nu va e rusine de voi? Nu va e greata?
Botoşani: „Interesul naţional” dezvăluit în toată splendoarea lui
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă