Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8074 lei
1 USD = 4.4186 lei


Număr accesări
Astăzi:
18385
De la 07 Ianuarie 2003
74065498

Şi-a instalat omul de încredere director la Spitalul Judeţean

  • 24 September 2007, 23:00
Doru Muntianu este în opinia directorului interimar al Autorităţii de Sănătate Publică, managerul ideal al Spitalului Judeţean "Mavromati" Botoşani, care va reuşi să scoată unitatea spitalicească din criza în care se află la ora actuală. Ieri, Ovidiu Mimor a fost înlocuit din funcţia de director al Spitalului Judeţean "Mavromati". În locul acestuia, unitatea spitalicească va fi condusă până la organizarea unui nou concurs de Doru Muntianu. Directorul interimar al ASP, Gabriel Oprişanu susţine că înlocuirea din funcţie a lui Mimor s-a făcut ca urmare a raportului trimis de comisia mixtă către Ministerul Sănătăţii Publice. În acest fel, Oprişanu susţine că "Acum s-a dovedit cine a avut dreptate".
Având în vedere schimbarea care s-a produs la vârful Spitalului Judeţean, conducerea ASP declară că este interesată ca sistemul sanitar botoşănean să se alinieze la normele europene. Oprişanu nu a vurt să precizeze care sunt motivele Ministerului care au stat la baza destituirii lui Ovidiu Mimor. "Scopul nostru este ca Spitalul Judeţean de urgenţă "Mavromati" să îşi schimbe atât aspectul, cât şi calitatea serviciilor oferite asiguraţilor noştri. Principala acuzaţie pe care noi am adus-o domnului doctor Mimor se referă la faptul că nu a asigurat resursele necesare celor care realizează activitatea în Spitalul Judeţean, respectiv medicilor şi asistenţilor. Iar principala noastră supărare este disproporţia personalului nemedical în total personal medical al spitalului", a declarat Gabriel Oprişanu, director interimar al ASP Botoşani.
Astfel, noul director al Spitalului Judeţean va trebui să realizeze o nouă structură a personalului din cadrul unităţii astfel încât resursele să fie canalizate pentru sănătate. Doru Muntianu, noul director interimar al Spitalului Judeţean "Mavromati", intenţionează să aducă unitatea spitalicească la standarde europene. Se pare că la ora actuală Spitalul Judeţean Mavromati a rămas cu bani foarte puţini în bugetul din acest an.
"Voi vedea care este situaţia economică a spitalului şi vom depune toate eforturile posibile ca să ducem la bun sfârşit execuţia bugetară a unităţii, urmând ca pe viitor să implementăm un plan de măsuri ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple şi situaţia să revină la normal", a declarat Doru Muntianu, director interimar al Spitalului Judeţean. Chiar dacă nu este cadru medical pentru a fi numit directorul unei unităţi sanitare, Doru Muntianu susţine că are experienţă în domeniul gestionării situaţiilor de criză. El consideră ca are suficienţă experienţă profesională pentru a duce la îndeplinire această sarcină.
Gabriel Oprişanu apreciază că experienţa lui Munteanu a cântărit mult în numirea sa pe funcţia de director. "Recomandarea pe care i-o dau personal domnului manager interimar al Spitalului Judeţean este să aibă în vedere înlocuirea întregii echipe manageriale. Pentru că responsabilitatea situaţiei în case se află astăzi spitalul se datorează întregii echipe manageriale, nu numai anumite persoane. Şi poate că cel mai puţin vinovat este chiar doctorul Mimor", a declarat Gabriel Oprişanu.
Se pare că principala greşeală a lui Mimor a constat în faptul că nu a vrut să îşi creeze o nouă echipă managerială când a avut sprijinul total acordat de Autoritatea de Sănătate Publică şi a Ministerului Sănătăţii. Mai mult Oprişanu susţine că îşi asumă responsabilitatea unei reuşite sau a unui eşec alături de noul manager interimar în proporţie de 100%. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Zice că-i profesionist şi-i bun la orice
Cine cântă piesa noului sezon al serialului “Cu un pas inainte”
S-a declanşat licitaţia pentru reabilitarea centrului istoric al Botoşanilor
Prima şedinţă a CTC pentru organizarea alegerilor europarlamentare
Reabilitarea clădirii Direcţiei de Cultură începe în această iarnă
Ţurcanu şi Câmpanu vor câştigarea Europarlamentarelor
Cu eleganţă, primarul Romaniuc îl face pe Câmpanu mincinos
Ghiorghiţă trece la confiscarea maşinilor parcate neregulamentar
la anul, după cum a afirmat, va dori să fie votat primar
Un nou bir gândit de vicele Ghiorghiţă
ANL-iştii de la Cişmea vor microbuz la scară
Primăria ia în propriile mâini destinul Sălii Polivalente
Somn uşor, Dorule, că Oprişanu veghează pentru tine!
(Cârcotaşul)
Cu Irina şi Fuego la capăt de drum APDRP
Schimbarea „la faţ㔠a Urban Serv la final
Conducerea ASP supărată pe medicii de familie
Poluarea fonică a scăzut pentru o singură zi
Gestionarea incorectă a deşeurilor
Valabilitate modificată a reviziei tehnice
Biciclist accidentat grav de un autoturism
Nu scoateţi capul pe fereastră
Horoscop
Anunţ important
Opriţi fiara dezlănţuită
Ioan Rotundu
Un înalt funcţionar din Prefectură căpuşează banii publici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă