Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
13990
De la 07 Ianuarie 2003
74025185

Şi-a lansat candidaţii pe ritmuri de vers şi cântec popular

  • 23 March 2008, 23:00
Ieri, filiala judeţeană a PRM Botoşani şi-a lansat oficial candidaţii de primar pentru comune, oraşe, municipii, dar şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Acest eveniment nu a fost lipsit şi de mici surprize. Dacă până acum nu ne-a fost dezvăluită niciodată latura sensibilă a PRM-istilor, ieri am avut ocazia să o cunoaştem.
Evenimentul a fost prezentat de actorul Cezar Amitroaiei, care a deschis festivitatea în versuri, bineînţeles unele aparţinând şi marelui tribun Cornelui Vadim Tudor. Prezenţi la eveniment au fost Gheorghe Funar, secretarul general al partidului, precum şi senatorul PRM de Suceava, Gheorghe Acatrinei. În acest cadru versificat, pe care avem ocazia să-l vedem doar odată la patru ani, pentru că doar atunci mai vin pe la Botoşani personalităţile de vază ale partidelor, au fost lansaţi în cursa electorală candidaţii.
La primăria Municipiului Botoşani va candida din partea PRM Mihai Ştefan, la Bucecea profesorul Vasile Afedoaiei, la Darabani profesorul Constantin Moroşanu, la Flămânzi Petru Grigoraş, la Săveni Sorin Luţă, urmând restul comunelor unde candidaţii au cu precădere meserii de genul maiştri, tehnicieni agricoli sau electricieni. Dar cum spune o vorba româneasc㠓cu ce avem cu aceea defilam”. Preşedintele filialei Botoşani este totuşi conştient de faptul că partidul său nu este unul foarte bine cotat, dar mizează pe faptul că vor avea măcar un procent de 20%.
”Sunt conştient de faptul că nu toţi vor ieşi primari, dar mizăm pe faptul că măcar 20-21% să ajungă la primărie, restul urmând a ocupa locuri de viceprimari şi consilieri” a declarat Dumitru Codreanu. Candidaţii pentru Consiliu Judeţean şi pentru primărie au fost prezentaţi chiar de către Gheorghe Funar. ”Eu personal nu agreez termenul de lansare pentru că mă duce cu gândul la lansarea vapoarelor pe apă, dar imediat mă întristez pentru că îmi vine în minte o întrebare şi anume da flota noastră oare unde este?” Cu această mică paranteză a fost prezentată candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean a ex-senatorului ing. Dumitru Codreanu, care este conştient de faptul că în aceasta luptă va intra alături de Constantin Conţac, un colos cum l-a numit chiar el.
De asemenea, a mai fost anunţată, tot de Gheorghe Funar, şi candidatura lui Gheorghe Axinte Dascaluic pentru Primăria Dorohoi. Dacă festivitatea a început pe versuri de poezie, a continuat în acelaşi ton, doar că s-a apelat la alt fundal sonor, lansarea candidaţilor finalizându-se cu un concert de muzică populară susţinut de Ansamblul Balada şi solista Cornelia Ciobanu. (Andreea Ungureanu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PD-L că racolează candidaţi de primar persoane cercetate penal
partidele politice se bat de la candidaţiliberalii sunt ofticaţi că pedeliştii le suflă candidaţii
Comentariul comentariilor (LXXXI)
(Ioan Rotundu)
Viaţă grea pentru taximetrie şi taximetrişti
Madama Tiron s-a supărat pe prefectul Sorescu
dar drumurile naţionale tot nereparate au rămas
„Săpând” în trecutul dorohoian
Festival de dans popular la Vârfu Câmpului
Spitalul Săveni se sufocă sub neajunsuri
Locuinţe sociale cu miros electoral
Siturile naturale verificate de Garda de Mediu
LSI se transformă în agenţie de turism
Controversatul spaţiu verde
Conţac polemizează cu comentatorii de pe blog
din Botoşani, cu drag
Veşnicia din casa soacrei
Horoscop
Vă invită, avantajos, la muncă în Grecia
Anunţ umanitar
Program TELE’M Botoşani, luni, 24 martie
Candidaţi după chipul şi asemănarea sa
Ioan Rotundu
Face legea în aprovizionarea elevilor cu alimente stricate
autorităţile sunt neputincioase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă