Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3489
De la 07 Ianuarie 2003
122889138

Si familia regala britanica e divizata de disputele asupra OMG-urilor - webPR

  • 31 March 2017, 23:00
Printesa Anne a Marii Britanii este cunoscuta pentru divergentele de opinii pe care le are adesea cu fratele sau mai mare, printul Charles. Divergente pe care nu ezita sa le faca publice. Asa s-a intamplat si in cadrul unui interviu difuzat recent de postul Radio 4 al BBC si-a exprimat sustinerea fata de OMG-uri. Este cunoscut faptul ca printul Charles este un critic inversunat al acestora. In continuare va prezentam cateva fragmente din interviul cu pricina, pe care intreaga presa din Regat le-a preluat.
De precizat ca tema generala a interviului au reprezentat-o oportunitatile ce vor aparea pentru mediu si pentru fermieri, dupa Brexit.
Alteta sa, care se ocupa de o ferma din Gloucestershire, a apreciat: "Ar putea aparea un declin imediat dupa, dar eu presupun ca va dura putin !" Apoi a adaugat: "Modificarile genetice sunt unul dintre acele lucruri care impart oamenii. Dar, cu siguranta, daca ele ne duc spre o cale mai buna de a ne obtine o hrana valoroasa, atunci va trebui sa acceptam ca tehnologiile genetice - indiferent daca se numesc modificari sau oricum altfel - sa fie o parte din aceasta cale."
Culturile comerciale de plante MG, desi permise de legislatie, nu exista deoarece porumbul nu este de mare interes in Regatul Unit, iar cele experimentale, realizate de cercetatori, sunt sever monitorizate.
Printesa a comentat: "Cei mai multi dintre noi vor argumenta ca modificarea genetica a hranei a inceput de cand omul a devenit agricultor, dar fiecare va spune <>".
"Deci, fiind capabili sa intelegem ce inseamna aceste schimbari, daca modifici o proprietate a unei plante, cum ar putea asta sa influenteze mediul din jurul ei, sa aiba impact pe termen lung? Exista, probabil, un impact pe termen foarte lung, dar poate ca noi nu putem vedea atat de departe in timp. Dar a spune <> nu mi se pare un argument practic", a incheiat printesa Anne.
Bineinteles ca detractorii OMG-urilor nu puteau rata prilejul de a critica declaratiile. Liz O'Neill, director al grupului de campanie "Inghetati modificarile genetice!", a declarat: "Alteta sa are dreptate sa sublinieze faptul ca modificarea unei proprietati a unei plante poate afecta restul mediului din jurul ei. In SUA superburuienile rezistente la erbicide, biodiversitatea redusa si contaminarea culturilor conventionale si organice sunt mult mai mult decat "dezavantaje ocazionale". Aceasta arata ca nu se pot rezolva probleme sistemice modificand o gena, la un moment dat.", a incheiat, fara a detalia, insa, argumentele invocate.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 1.04.2017
Bancul zilei: Ochelarii clarvăzători
Luni depun la Ministerul de Finanţe documentele pentru TVA de 9% pentru agenţiile de turism
Secretarul de stat Cristian Dima a pierdut definitiv procesul cu ANI, care l-a gasit in 2013 in conflict de interese
Tot mai multe ziare din Norvegia si Suedia renunta sa publice glume de 1 Aprilie,
pentru a nu contribui la isteria stirilor false
Fostul deputat Catalin Croitoru, condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese
Germania a votat introducerea taxei de autostrada, ce va costa pana la 130 de euro
Austria anunta ca o va contesta in justitie:
Printul Charles, imbratisat de un copil in timpul vizitei in Centrul Vechi din Bucuresti
RISE Project: Dragnea si fiul - afaceri cu zeci de mii de hectare de padure
Trei propuneri de simplificare fiscala solicitate Finantelor de catre ANAF
Cum vrea sa rezolve Guvernul problema incasarilor mici la buget cu banii companiilor de stat
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 31.03.2017
Lumea lu' Rotundu: Tristeţi eminesciene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog