Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21369
De la 07 Ianuarie 2003
106093354

Şi ministrul de interne, Radu Stroe, vrea să sperie Germania

  • 4 March 2013, 23:00
Ministrul roman de Interne, Radu Stroe, a reactionat luni la anuntul facut de omologul sau german ca tara sa se va opune intrarii Romaniei si Bulgariei in Schengen, afirmand ca "Germania a pierdut ocazia sa taca". Romania nu trebuie sa mai stea cu capul plecat in ceea ce priveste aderarea la Schengen, fiind o tara cu drepturi depline in Uniunea Europeana, a declarat la randul sau ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.
"Germania a pierdut ocazia să tacă. Urma să se exprime în JAI. Păcat. La MAI există o vorbă: 'trebuie să păstrezi limita legitimei apărări'. Ministrul a depăşit limita legitimei apărari. Păcat. Noi am făcut ce trebuia pentru a intra în Schengen. Lăsăm Germania să găsească momentul când va considera ea să ne lase în Schengen" a spus Stroe, potrivit Realitatea.net.
"Cred ca nu trebuie sa mai stam cu capul plecat. Romania este o tara a UE cu drepturi depline. Trebuie sa ne aparam demnitatea si onoarea", a spus Dusa, inainte de sedinta USL, fiind intrebat cum comenteaza comunicatul comun al MAI si MAE si daca acest document ajuta Romania in privinta Schengen. Dusa, fost ministru de Interne, a amintit ca a participat la doua Consilii JAI unde toata lumea a sustinut ca "Romania si-a facut temele privind aderarea la Schengen".
"De la o clipa la alta unii se schimba si pe considerente pe care nu le inteleg, subiective, ne spun ca se vor opune primirii noastre in Schengen. Romania a facut eforturi deosebite si financiare si umane sa-si securizeze frontierele, a facut eforturi deosebite pentru a avea cel mai modern sistem de supraveghere a frontierelor si Centrul national de supraveghere este cel mai modern din Europa, care va fi compatibil in cateva luni cu centrul european de la Varsovia", a completat Dusa.
Consiliul Justitie si Afaceri Interne se intruneste in zilele de 7 si 8 martie. Duminica, ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat ca, in cazul in care Romania si Bulgaria vor insista la Consiliul JAI asupra unui vot in privinta stabilirii unui termen concret de aderare la Schengen, Germania va recurge la veto. ''Extinderea spatiului Schengen este acceptata de catre cetatenii nostri numai daca sunt indeplinite conditiile de baza'', ceea ce ''nu este cazul in prezent'', a spus ministrul Hans-Peter Friedrich pentru Der Spiegel, citat de Die Welt.
Ministerul roman al Afacerilor Externe si cel al Afacerilor Interne au reiterat, duminica, printr-un comunicat de presa comun, ca Romania a indeplinit toate criteriile de aderare la spatiul Schengen, conform acquis-ului in domeniu: ''Romania reafirma pozitia sa de principiu ca procesul de aderare la spatiul Schengen nu depinde de alte criterii decat cele stipulate cu claritate in acquis.
Totodata, la Consiliul European din 1 - 2 martie 2012, Romania a acceptat indeplinirea unor masuri suplimentare in domeniu, menite sa consolideze increderea partenerilor europeni in capacitatea sa de a-si asuma statutul de membru Schengen si sa faciliteze, ca urmare, deblocarea dosarului si adoptarea unei decizii pozitive. Aceste masuri au fost implementate de Romania in totalitate, in termenii agreati, fapt recunoscut de Consiliul European din decembrie 2012. In aceste conditii, apreciem esential ca subiectul privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa se regaseasca pe agenda Consiliului JAI din 7 - 8 martie 2013'', se arata in comunicatul de presa.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Geamul buclucaş
Gastronomie: Ciorbă de peşte
Australia a avut cea mai fierbinte vara din istoria sa
Botoşani: Jaful uluitor la care este supus Spitalul judeţean
tomograf pentru animale sub lacătutilaje agricole la Spitalul de Psihiatrie stoc de seturi WC pentru mai mulţi ani
Banca Centrală a Greciei a adus cu avionul câteva miliarde de euro în ţară
Macaleţi este nemulţumit de cum se lucrează la „fabrica de bani”
Ponta ne jecmăneşte după o lege a lui Tăriceanu
Ioan Rotundu
Comunicat întrerupere furnizare apă
Clienţii E.ON pot opta acum pentru factura electronică
Dar lefuri mai mari nu vreţi, doamna Iuliana Nacu?
Fiscul şi Camera de Comerţ i-adună pe oamenii botoşăneni de afaceri
Una din „viespile” de la Flămânzi a ajuns în conducerea IŞJ
Florin Ţurcanu se joacă cu focul… DJDP
Primarul Botoşanilor a devenit baron local
el s-a mutat la vilă, în comuna Curteşti foştii vecini nu-i regretă plecarea
Miercuri, Împăratul va împărţi bugetul judeţului
Verigile lanţului unirii s-au adunat la Suceviţa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă