Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28327
De la 07 Ianuarie 2003
93980341

Simiuon Drelciuc bulversează mersul pieţei şi ridică preţurile

  • 26 March 2013, 23:00
Se pare că societatea Urban Serv a pornit o ofensivă asupra buzunarelor botoşănenilor. Pe motiv că reorganizează piaţa, noul manager ajuns în funcţie pus politic şi în urma unei caricaturi de examen, anunţă fel de fel de măsuri menite să-i constrângă pe comercianţi să dea cât mai mulţi bani societăţii, bani pe care comercianţii îi bagă în preţ şi-i suportă în final botoşăneanul şi aşa sărac.
Ultima găselniţă a celor de la Urban Serv este că au primit reclamaţii că în piaţă comercianţii depozitează marfa pe lângă toneta închiriată şi din această cauză îşi pierde din calitate, se degradează. În primul rând că astfel de reclamaţii legate de calitatea produselor, în special legume şi fructe, nu-s de competenţa societăţii Urban Serv ci a Protecţiei Consumatorului , a inspectorilor sanitar-veterinari sau de la Sănătate.
Chestia că au primit reclamaţii este metoda tipic comunistă. Când Ioan Cojocaru era primarul PCR al Botoşanilor şi i se ordona să impună anumite restricţii pe piaţă la producătorii individuali, punea măsura pe seama unor reclamaţii ale muncitorilor din fabricile şi uzinele socialiste botoşănene.
Iată că Simion Drelciuc, activist de bază al PSD, na uitat lecţiile trecutului comunist şi lle aplică din plin. În fond, ce stă în spatele măsurii ca vânzătorii de legume şi fructe să nu mai depoziteze produsele pe lângă masa închiriată pe bani mulţi de la Urban Serv? Societatea are nişte spaţii goale la subsolul halei şi trebuie să le ocupe cu chiriaşi. Cum preţurile societăţii Urban Serv sunt tot mai mari de la o lună la alta, cei care vând astfel de produse se feresc să mai închirieze şi alte spaţii suplimentare pe lângă tonetă.
Iată că noul manager Drelciuc a găsit metoda de a-i obliga să folosească spaţiile. Nu mai au voie să depoziteze produsele pe lângă mese, ci în spaţiile special amenajate la subsolul halei. Pe banii botoşănenilor, că doar aşa a promis primarul Ovidiu Portariuc: taxe şi impozite mai mici pentru botoşăneni. E drept că n-a precizat care botoşăneni: cei care l-au votat sau cei care-l înconjoară şi-l ţin prizonierul lor pentru a le proteja afacerile mafiote.
Iată şi mostra de gândire a noului manager: “În interiorul halei de legume vom face o altă reorganizare. Am dat o dispoziţie prin care nu vom mai permite să se facă depozitare decât în interiorul meselor, nu şi în jurul meselor sau între mese. Asta la fructe şi legume. Am sesizat că la cartofi există cartofi puşi pe masă, iar între mesele de cartofi există mobile de cartofi.
Vom igieniza şi vom pune la dispoziţie toate spaţiile de la subsolul halei de carne, sunt boxe făcute, în aşa fel încât la mese să fie doar ceea ce se vede pe masă, nu ceea ce s-ar putea ascunde sub masă. Există reclamaţii la cumpărători că una văd pe masă şi plătesc şi alta i se scoate de sub masă şi se pune în pungă“
, a spus Simion Drelciuc. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Geamgiul… maniac
Gastronomie: Friptură de vită cu sos de vin
Armata este pregătită să atace SUA, Guam şi Hawaii
Prognoza meteo până pe 7 aprilie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării
Polonezii se opun în proporţie de 62% înlocuirii zlotului cu moneda euro
Ne mai trebuie acord cu FMI? Evident că da
Deficit de 2,44 miliarde lei la două luni
Rompetrol începe forajul in perimetrul Zegujani
Hidroelectrica vinde energie din ce in ce mai ieftină
Cu Drelciuc la Urban Serv, nici morţii din cimitire n-au linişte
Portariuc vrea dispariţia Locativei, Flutur rezistă
Drelciuc poartă ghinion societăţii Urvban Serv
Gunoaie sunt, măturătorii stau la rând, numai Drelciuc meditează
Nevoia deschide ochii patronilor şi sancţionează lăcomia E.On
Botoşani: Ambiţii care valorează 2,5 milioane euro
Ioan Rotundu
De ce ar vrea Băsescu să fie suspendat?
Ioan Rotundu
Botoşani: Celebra brutărie Pan Moris a intrat în insolvenţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă