Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16814
De la 07 Ianuarie 2003
122876881
Sindicat:

Cerem permise de conducere "separat" pentru şoferii profesionişti şi amatori

  • 3 December 2013, 23:00
Presedintele Sindicatului Lucratorilor din Transport, Elena Frandes, afirma ca soferii profesionisti raman "fara paine" odata cu suspendarea permisului de conducere pentru o incalcare minora a unei reguli de circulatie si cere permise de conducere "separat" pentru profesionisti si amatori.
Presedintele Sindicatului Lucratorilor din Transport, Elena Frandes, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca este necesar ca in legislatie sa se opereze o diferentiere intre permisele de conducere pentru soferii profesionisti si cei amatori, cum se intampla in alte tari europene, precum Italia, transmite Mediafax.
Frandes a explicat ca, in prezent, soferii profesionisti care se aleg cu suspendarea permisului de conducere pentru o incalcare minora a unei reguli de circulatie nu mai pot lucra si raman "fara paine".
"La nivel national avem o problema mare legata de permisele de conducere ale soferilor profesionisti. In momentul de fata, permisul de conducere pentru soferii amatori este impreuna cu permisul de conducere al soferilor profesionisti. In cazul in care un sofer profesionist venit in tara incalca o regula de circulatie, automat i se suspenda permisul si ramane fara paine, fara un loc de munca.
De aceea, sugeram sa se faca separat, permis de conducere pentru soferii amatori si permis de conducere pentru profesionisti, la fel cum este in Italia. In sensul in care el vine acasa in cele doua saptamani libere si cu masina personala a savarsit o oarecare abatere, i se ia permisul de amatori, dar ramane cu cel profesionist, sa mearga sa lucreze. Nu ramane fara paine", a aratat Frandes.
Presedintele Sindicatului Lucratorilor din Transport a aratat ca, daca se va da curs acestei idei, ar trebui instituite examene mai dificile pentru permisele de conducere ale soferilor profesionisti.
In acelasi context, mai multi lideri sindicali din domeniul transporturilor din tara au apreciat ca soferii de TIR din Romania care fac curse externe sunt discriminati fata de colegii lor de catre angajatori in ceea ce priveste retributia, cazarea sau timpii de munca, unii lucrand in "conditii inumane". Ei au precizat ca spera sa se adopte o directiva europeana care sa reglementeze aceste aspecte.
Potrivit lui Frandes, la sindicatul pe care il reprezinta sunt afiliati in jur de 1.000 de soferi de TIR, angajati de firme europene de transport.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Aşteptările Alinuţei
Gastronomie: Paella cu carne de pui şi porc
DJTS – Comunicat de presă
Cumpărături şi spectacol în mall de Noaptea reducerilor
Muzeul judeţean Botoşani – Comunicat de presă
Nira le-a dat de urmă contrabandiştilor de la Bădiuţi
Armatele române de pe cele două maluri ale Prutului continuă procesul de integrare
două acorduri militare importante au fost semnate la Bucureşti
Jandarmeria, noua Securitate a guvernului Ponta?!
Am primit bastoane peste cap si gât, de mi-a dat sângele pe nas.” Bătrâne cu icoane în mână, călcate în picioare de jandarmi!
Cine este Ignacio Garcia Bercero, seful negociatorilor UE pentru cel mai mare acord regional de comerţ liber din istorie
Dezbaterile pe bugetul 2014 au o ţintă falsă. ABC-ul construcţiei unui buget
Aveţi vreun protest legat de cămăşi? Noi le purtam. Dumneavoastră, nu
Ministrul Radu Stroe l-a schimbat din funcţie pe şeful Direcţiei Generale Anticorupţie
Codrut Sereş a fost condamnat la şase ani de închisoare, pentru trădare
Zsolt Nagy - cinci ani de închisoare
Botoşani: Primarul Portariuc şi-a făcut lecţiile pentru Crăciun şi Revelion
Schimbarea lui Cosmin Andrei, o măsură necesară
Ioan Rotundu
Organizaţia Salvaţi copiii şi Uvertura Mall
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog