Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20197
De la 07 Ianuarie 2003
122880264

Sindicatele din învăţământ refuză firimiturile salariale ale guvernului

  • 30 January 2008, 23:00
Faptul că nu au primit în urma negocierilor cu Guvernul mărirea salarială pe care au cerut-o sindicatele din sistemul de învăţământ anunţă serioase forme de protest. Sindicaliştii au primit de la minister aproape jumătate din procentul solicitat. În urma negocierii Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a decis acordarea unei majorări salariale de 10% pentru personalul didactic debutant, cu definitivat şi gradul didactic II, pentru personalul didactic şi pentru cel nedidactic.
Acordarea unei majorări salariale de 6% din luna aprilie pentru toate categoriile de personal din învăţământ şi cu 6% din octombrie. De asemenea se va acorda şi o majorare suplimentară de 3% din octombrie, doar în condiţiile realizării principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat în 2008, respectiv creşterea PIB-ului, precum şi de nivelul productivităţii muncii. „FSLI a respins propunerile urmând a urma negocierile pentru că propunerile făcute ni se par sub orice critică având în vedere toate majorările de preţuri la toate produsele, creşteri până la dublarea acestora a unor taxe şi impozite, au dus la anularea creşterilor din 2007”, a declarat preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani, Gheorghe Constantinescu. Sindicaliştii îşi menţin în continuare nemulţumirea cu privire la discriminările care se fac între diversele categorii de bugetari.
Şi reprezentanţii celuilalt sindicat au respins oferta guvernamentală considerând-o o adevărată jignire la adresa salariaţilor din învăţământ. Sindicaliştii au dorit să primească în acest an o creştere salarială cu 50%. Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar consideră c㠄Guvernul Tăriceanu încearcă încă o dată să ne păcălească. Nu vom mai accepta de această dată să fim oaia neagră a sectorului bugetar. Ne vom lupta pe toate căile posibile pentru ca resursa umană din învăţământ să fie remunerată la adevărata sa valoare”. Sindicaliştilor nu li se pare normal ca în acest an învăţământul să primească o creştere salarială mai mică decât cea de anul trecut. Atât Sindicatul Învăţământului Preuniversitar, cât şi Liga Sindicatelor din Învăţământ îşi vor consulta membrii de sindicat şi vor decide care vor fi formele de protest la care vor recurge. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (XXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Scufiţa Roşie are o problemă
Newtrex vă oferă un salariu bun
Liberali au eşuat lamentabil, chiar ruşinos
Cele 17 drumuri judeţene vor intra în execuţie în 2008
Lui Humelnicu i-au ieşit pasienţele
Problema câinilor comunitari revine în actualitate
Unitatea Medico - Socială Mihăileni este în pericol
Cultura Botoşăneană îşi intră în drepturi
LSI nu renunţă la cadouri
Decontarea navetei profesorilor ridică probleme
APM chestionează primăriile şi agenţii economici
Opt cursuri de calificare pentru şomeri
Românul şi gripa clasică
Program TELE'M Botoşani, joi, 31 ianuarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog