Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Decese
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15438
De la 07 Ianuarie 2003
122875505

Sindicatul din învăţământ se luptă cu boala de cancer

  • 9 April 2008, 23:00
Pe an ce trece se înteţesc cazurile de cancer din judeţul Botoşani, estimativ acestea s-au dublat în ultima perioadă, iar în cinci din aceste cazuri a fost înregistrat decesul. Chiar dacă duc o viaţă plină de chin, unii dintre ei continuă să profeseze, întâmpinând zi de zi stresul şi durerea.
Pe lângă acestea unii dintre ei depun eforturi zilnice atât din punct de vedere fizic dar şi moral. Trist este că boala aceasta nu ţine cont de vârstă. La momentul actual existând cazuri în care ambii membri ai unei familii sunt bolnavi de cancer. Este vorba de o familie de peste 50 de ani, dar şi de o familie în care soţii au 28 respectiv 30 de ani şi care mai au şi de crescut un copil de 6 ani.
În aceste cazuri SIP Botoşani acordă sprijin. ”Avem cadre didactice care se confruntă cu situaţii dureroase, care depun zilnic eforturi deosebite atât din punct de vedere moral cât şi fizic. Ne pare rău că nu le putem oferi decât o sumă de doar 100 ron, care pentru unii este mană cerească, măcar vor putea să le asigurăm costul pentru un drum spre centrele de tratament” a declarat Maria Ţiprigan. De asemenea SIP acordă ajutor şi persoanelor care se află în situaţii deosebit de grave cum ar fi operaţii sau deces, singura condiţie este ca persoanele care se afla în această situaţie, să fie asigurate.
”De la începutul anului am avut un număr de patru decese, doi dintre ei au avut asigurare FEN şi au beneficiat de ajutor în bani, respectiv suma de 50 milioane lei, pe când ceilalţi nu au putut fi ajutaţi” a declarat Maria Ţiprigan. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sorescu s-a hotărât să-l concureze pe Flutur
Încep controalele de Paşte
Nemulţumitului i se ia darul!
Cu barca şi hidrobicicleta pe lacul din Parcul Mihai Eminescu
Penegiştii botoşăneni devotaţi titulaturii de „stat”
Tânăr salvat de la moarte de jandarmi
Victor Ponta a cântat la tobe la ”Happy Hour”
Nu se mai acordă tichete cadou
Umilinţa profesorilor
Cu ochii pe maşini
Partidele politice împart purcei pentru a câştiga electoratul
Pesimistul în luptă cu optimismul
Horoscop
Oferta vieţii!
Program TELE'M Botoşani, joi, 10 aprilie
Ofertă de utilaje agricole în formă avantajoasă
Anunţ umanitar
Decese
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog