Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23626
De la 07 Ianuarie 2003
122909275

Situaţie jenantă pentru fostul prim-procuror Raluca Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 4 February 2018, 23:00
Aşa cum v-am informat printr-un articol anterior intitulat „Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu” publicat în ediţia din 9 ianuarie a.c., Raluca Stâncescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost propusă martor de către concubinul său Cătălin Stavără în procesul de abandon familial în care acesta are calitatea de inculpat.
Relatam în articolul anterior că Stavără a fost căsătorit cu Anca Jijie, din căsătoria lor rezultând o fetiţă pe nume Briana. Cercetat pentru diverse fapte penale, Cătălin Stavără a ajuns să se cunoască cu Raluca Stâncescu în perioada când aceasta era prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a cărei preşedinte era judecătoarea Anca Lemnaru. Din cercetat penal Stavără, pe numele său original de ţigan Borcoi, a devenit amantul Ralucăi şi partenerul său al unui lung şir de infracţiuni de şantaj şi abuz de putere la care cei doi sau dedat.
Căsătoria lui Stavără cu Anca Jijie a eşuat iar fetiţa pe nume Briana a fost încredinţată spre creştere şi educare mamei, Stavără fiind obligat la plata unei pensii lunare de întreţinere, pensie pe care n-a plătit-o niciodată. Ca fosta soţie să nu-l reclame pentru neplata pensiei de întreţinere, Stavără şi Stâncescu au inventat un diabolic mecanism de şantaj asupra familiei Jijie, mecanism pe care acum sunt în măsură să-l descriu în întregimea lui şi o voi face în curând.
Repetatele reclamaţii ale Ancăi Jijie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani au rămas fără efect pentru că toţi se temeau de Raluca care între timp avansase de la Săveni prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Până la urmă, plângerea Ancăi Jijie pentru abandon de familie şi neplata pensiei de întreţinere a fost instrumentată de un Parchet din Vrancea iar dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Botoşani, judecător de dosar fiind chiar prietena Ralucăi, judecătoarea Anca Lemnaru.
Ca martor în proces, Cătălin Stavără a pus-o pe concubina sa Raluca, cea cu care a practicat şantajul la adresa familiei Jijie pentru ca Ioan Jijie să cedeze lui Stavără un apartament şi o garsonieră. Pentru că Stavără şi Stâncescu sunt trimişi în judecată pentru organizarea unei grupări mafiote, iar Stâncescu cea care a distrus căsătoria Ancăi Jijie, firesc ar fi fost ca judecătoarea Anca Lemnaru să fi refuzat admiterea ca martor a Ralucăi din partea lui Stavără.
Nu numai că judecătoarea n-a refuzat o astfel de mărturie care n-ar fi fost nicidecum una credibilă dar a şi somat-o pe Raluca să se prezinte la termenul de judecată din 2 februarie a.c.
Aşa a ajuns fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, inculpat alături de amantul său Stavără pentru grave fapte penale de corupţie, să stea pe holul Judecătoriei Botoşani în compania familiei de ţigani Borcoi, veniţi şi ei să depună mărturie despre nu se ştie ce împotriva Ancăi Jijie.
Jenantă imagine pentru cei care o cunoşteau pe Stâncescu şi cărora nu le venea a crede că femeia de lângă ţiganul Cătălin Stavără (foto) este fostul prim-procuror de la judeţ.
Este cunoscut de acum în întreaga Europă efectul de turmă ca mod de viaţă al ţiganilor şi modul lor gălăgios de a se comporta şi chiar recurgerea la violenţe fizice. În 2 februarie, clanul Borcoi a avut o mare surpriză. Anca Jijie, prin avocatul său pus din oficiu, a cerut recuzarea judecătoarei Anca Lemnaru pe motiv că aceasta are relaţii de amiciţie cu cuplul Stavăr㠖 Stâncescu şi nu există garanţia că va fi o judecată dreaptă. În cererea de recuzare s-au consemnat şi dezvăluirile făcute în Jurnalul, ca dovadă a amiciţiei dintre cele două dar s-a arătat şi faptul că judecătoarea a fost sancţionată disciplinar de CSM pentru activitatea profesională defectuoasă.
Fiind recuzată, judecătoarea Anca Lemnaru n-a mai audiat-o pe Raluca în calitate de martor ci a stabilit un nou termen de judecată. Clanul Borcoi a fost nevoit să plece bombănind, neaşteptându-se la un astfel de deznodământ.
Mai rămâne de clarificat o problemă. Cătălin Stavără şi Raluca Stâncescu se află sub control judiciar şi au interdicţie de a se întâlni decât numai atunci când sunt citaţi la proces, au interdicţia de a se întâlni cu părţile din dosar iar Ioan Jijie, parte vătămată a celor doi, a fost prezent la proces. Corect ar fi ca poliţistul care-i are în supraveghere pe durata controlului judiciar să înainteze un raport la Tribunalul Tg. Mureş unde se judecă dosarul celor doi pentru a-l informa pe judecătorul de dosar care va trebui să decidă ce este de făcut pentru viitor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ispita comunbicării
Horoscopul zilei de 5.02.2018
Romania a castigat procesul cu Chevron.
Compania va plati despagubiri de 73,45 de milioane de dolari
Mihai Lucan, inca 30 de zile in arest la domiciliu
Oamenii de stiinta au descoperit un oras mayas sub jungla din Guatemala.
Orasul ar fi avut o populatie de aproximativ 10 milioane de oameni
Traian Basescu: "Nu sunt de acord cu prag la abuzul in serviciu.
Pragul va permite foarte multor ticalosi sa scape"
Preotul maniac, ierarhii ticăloşi şi educatorii nevolnici
Ioan Rotundu
Protest cu avioane din hartie impotriva declaratiei 600,
anuntat pentru miercuri la Ministerul Finantelor
De ce a sancţionat CNA emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Primarul ranchiunos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog