Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19682
De la 07 Ianuarie 2003
122905331
Şobolanii roşii fug de la guvernare,

Dezastrul economico-financiar stă să explodeze

  • Ioan Rotundu
  • 26 August 2019, 22:56
Luni s-a spart coaliţia guvernamentală ALDE – PSD. Călin Popescu Tăriceanu a motivat ieşirea de la guvernare prin faptul că Guvernul Dăncilă este unul impotent şi că PSD-ul n-a dorit o reformare guvernamentală şi adoptarea unui nou program cu care să fie guvernată ţara. „Este mai corect să ne despărţim civilizat. Noi vom trece în opoziţie și vom vota moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă” – a declarat Tăriceanu.
Faţă de justificarea lui Tăriceanu apreciez sinceritatea premierului Viorica Dăncilă care a declarat că dacă satisfăcea dorinţele acestuia, el ar fi invocat altele şi altele pentru că, de fapt, ALDE a dorit cu orice preţ să iasă de la guvernare.
N-a spus Dăncilă şi de ce şi-a dorit Tăriceanu ieşirea de la guvernare. Tăriceanu cunoaşte dimensiunea uriaşă a dezastrului economic în care se află România. Mai ştie Tăriceanu că toate majorările de salarii , pensii, pensii speciale au fost plătite din împrumuturi bancare interne şi externe şi nu din creşterea veniturilor financiare la bugetul de stat.
Guvernul nu se mai poate împrumuta pentru că a ajuns la limita admisă de Comisia Europeană. Organisme financiar de specialitate precum Consiliul Fiscal au anunţat public că România se apropie de intrarea în incapacitate de plată şi că deficitul bugetar de 3%, cât este admis de Comisia Europeană, va fi depăşit, fiind estimat la 5%, ceea ce va atrage asupra ţării aspre sancţiuni economico-financiare.
În faţa acestui dezastru economic care să explodeze, românii nu sunt protejaţi prin nimic. Inflaţia va creşte galopant iar economiile românilor se vor evapora din conturile bancare sau de la ciorap aşa cum s-a întâmplat în perioada 1993 – 1006 în timpul Guvernului Văcăroiu.
Pensiile, acum majorate, nu vor ajunge să acopere cheltuielile de întreţinere pentru că tarifele la toate serviciile vor creşe ameţitor, la concurenţă cu preţurile la produsele alimentare. Pensia majorată de acum va nu va avea puterea de cumpărare nici cât cea de acum cinci ani.
Tăriceanu ştie de toate aceste consecinţe şi s-a retras de la guvernare pentru ca întreg dezastrul să pice în cârca PSD-ului. Acum 7 ani Tăriceanu a fost cel care şi-a luat liberalii socialişti şi a făcut alianţă cu socialiştii lui Ponta, acea păguboasă alianţă numită USL.
În o acest timp, în România, nu s-a investit mai nimic. Ori, se şie, investiţiile sunt cele care aduc venituri la bugetul statului. În schimb, pomenile electorale au curs gârlă, spre fericirea bugetarilor şi a pensionarilor inconştienţi de faptul că bucuria momentului era de fapt preludiul dezastrului economico-financiar care, iată, în câteva săptămâni, sau luni, va ieşi la suprafaţă pentru a-i pedepsi pe toţi românii, adică şi pe cei care nu s-au bucurat de privilegiile socialiştilor.
Chiar dacă şobolanii roşii ai lui Tăriceanu au părăsit guvernarea nu înseamnă că această decizie politică va aduce pentru ALDE un sal electoral în sondaje pentru a avea garanţia că la anul va intra în Parlament. Dimpotrivă, românii, când vor realiza dimensiunea dezastrului economic, bor urî şi mai mult ALDE. Dar până atunci vom asista la atacuri reciproce între Tăriceanu şi Dăncilă, atacuri care s-ar putea să ne dezvăluie multe secrete ale guvernelor socialiste de până acum.
Dacă, pentru moment, Tăriceanu bravează cu ieşirea de la guvernare, Viorica Dăncilă are o mare bătaie de cap. Şi PSD-ul vrea să părăsească guvernarea dar ar vrea ca Guvernul să pice în urma unei moţiuni de cenzură, pentru a putea apoi, din opoziţie, să strige că dezastrul economic care se va produce este dovada incapacităţii opoziţiei de acum de a guverna ţara.
Pentru a aştepta un astfel de moment, Dăncilă bravează cu rămânerea PSD-ului la guvernare pentru că este un partid responsabil şi fidel poporului român în a-şi duce la îndeplinire programul de guvernare. „Trebuie să continuăm guvernarea, avem responsabilitatea de a asigura stabilitatea ţării” – a declarat Dăncilă, imediat ce a aflat că ALDE a decis ieşirea de la guvernare. În sinea ei Dăncilă s-ar bucura enorm ca Tăriceanu, trecut în opoziţie,să voteze moţiunea de cenzură anunţată de Ludovic Orban şi să cadă Guvernul, ieşind, astfel, onorabil de la guvernare.
Poate ca Cristian Tudor Popescu să aibă gura aurită şi să se împlinească proorocirea sa „PSD e într-un amurg sângeros. Dăncilă distruge cu o eficienţă remarcabilă partidul”. Să-l distrugă, dar definitiv pentru ca niciodată poporul român să nu mai poată cădea în capcanele socialiştilor care, indiferent pe unde în lume au guvernat sau guvernează, prin dictatură, demagogie, teroare şi populisme produc dezastre economico-sociale care se repară în zeci de ani şi cu enorme sacrificii din partea popoarelor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 26.08 – 1.98.2019
Epigrama săptămânii
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: Tariful taximetristului
Lumea lu Rotundu Emotiile Maestrului Cobala
Camera Deputaților: Iordache, în topul celor mai activi parlamentari, cu 2.264 de luări de cuvânt în plen.
Bănicioiu a fost auzit doar la depunerea jurământului
Băsescu, despre Paleologu: Eu sper să îi încurce rău pe Barna și pe Dăncilă
Trei senatori din actuala legislatură au luat cuvântul doar la depunerea jurământului.
La polul opus, un senator a vorbit de 773 de ori în plen
Primăria comunei Mihai Eminescu – Comunicat de presă
Primăria Botoşani - Invitaţie
Primele mașini abandonate, ridicate astăzi de pe străzile municipiului
Primarul liberal de Suliţa acuzat de noi mişmaşuri
Ioan Rotundu
Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic.
Nu cred că avem resurse că să mai rezistăm încă un an și jumătate
Viorica nu pricepe că pe ea n-o cheamă Elena, ci Vasilica
Ioan Rotundu
Tăriceanu: Bugetul are o gaură de 9 miliarde de lei
Dinamica economiei : Lucrare geografică
Ce semnificaţie poate avea pentru Botoşani Congresul PDL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog