Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3348
De la 07 Ianuarie 2003
123137088
pnl

Social-democraţii bătuţi măr în alegerile de la Corni

  • candidatul PDL a câştigat funcţia de primar din turul I la scor
  • 12 February 2011, 23:00
Ieri, în comuna Corni, au fost programate alegerile turului I pentru funcţia de primar. S-au înscris în cursă Ilie Oniciuc, viceprimarul comunei, din partea PSD, Doirel Dorneanu – consilier local PDL, Constantin Dumbravă – medic veterinar PNL şi Constantin Fandache – funcţionar în primărie, PRM.
Rezultatele finale l-au indicat câştigător, încă din turul I,l pe Dorel Dorneanu – candidatul PDL. De consemnat că în campania electorală lupta dintre candidaţi a îmbrăcat forme agresive, cu ameninţări şi chiar reclamaţii de furturi. De la bun început s-a ştiut că doi dintre candidaţi joacă rol de iepuraş. Dumbravă, candidatul PNL, spun cornenii, a fost omul lui Dorneanu, ceea ce denotă că alianţa USL nu funcţionează în teritoriu.
Constantin Fandache a fost pus să candideze de către viceprimarul Oniciuc, cu scopul de a-şi face o rezervă de voturi pentru turul II. Iată că „iepuraşul Fandache” nu i-a fost de ajutor.
Ce anume i-a determinat pe corneni să-l viteze pe Dorneanu? În primul rând trebuie avut în vedere că în alegerile locale mai puţin contează partidul şi mai mult omul. Dorneanu a fost liberal, dar a trecut la PDL la alegerile din 2008, părăsind PNL-ul pentru că nu se mai regăsea în partid.
În perioada 2004 – 2008 Dorneanu a fost viceprimarul comunei iar pr9mar social-democratul Dumitru Miţosu, care a decedat. Miţosu a fost un om moale, nu s-a remarcat prin nimic în cele două mandate şi jumătate cât a fost primar. Ca viceprimar, Dsorneanu a demonstrat iniţiative şi a acumulat fapte, ceea ce cornenii au apreciat.
Actualul candidat al PSD, viceprimarul Ilie Oniciuc, şofer de profesie, n-a excelat în cei aproape trei ani de când deţine funcţia executivă. Cum şi primarul decedat a fost din acelaşi partid, moi amândoi la fapte, oamenii au luat act şi au votat în interesul lor. Mai ales că viceprimarul n-a excelat nici în afacerile personale, având o serie de conflicte cu unii localnici.
Cu o zi înainte de a se nchide campania electorală, Oniciuc a reclamat la poliţie că Marin Brichiseală, preşedintele organizaţiei PDL Corni şi directorul şcolii, ar fi vândut unele materiale recuperabile şi a băgat banii în buzunar. Oniciuc urmărea să lovească astfel în Dorneanu, şi el vicepreşedinte PDL, insinuând că afacerile s-au făcut cu ştiinţa ambilor. Poliţia s-a mişcat repede şi a constatat că totul nu-i decât o ficţiune. Şi iar cornenii aui realizat că Oniciuc gândeşte mai aproape de volan decât de actul administraţiei locale.
Să nu trecem cu vederea faptul că Oniciuc şi-a lansat candidatura înainte de a se deschide campania electorală, iar gestul său de încălcare a legii a fost fost supervizat chiar de legistul Victor Ponta, prezent la eveniment.
Şi în cursul votării de ieri au apărut o serie de nereguli, dar nu în măsura în care să poată schimba rezultatele finale.
Un prim incident s-a petrecut în jurul orelor 16:30 când un bărbat de 44 de ani din satul Sarafineşti s-a prezentat la Secţia de Votare nr. 4 pentru a-i exercita dreptul prevăzut de Constituţia României. La puţin timp după ce a intrat în cabina de votare, el a ieşit susţinînd că a primit un buletin deja ştampilat Un alt incident petrecut în cadrul scrutinului de alegeri din comuna Corni a fost la Secţia de Votare nr. 4 din localitatea Sarafineşti. Un cetăţean din comună ar fi sesizat faptul că pe buletinul său de vot se afla deja o ştampilă şi care nu ar fi fost aplicată de el.
În secţia de votare numărul 1, din Corni, procesul electoral a fost întrerupt preţ de câteva zeci de minute, după ce o persoană a sesizat lipsa cauciucului de pe o ştampilă de vot. Ulterior ştampila a fost găsită în urna de vot, lipită de un buletin ştampilat.
Din alegerile de la Corni au de învăţat ambele partide. PDL-ul că alegerile le-a câştigat omul Dorel Dorneanu, ce-i drept cu sprijin puternic din partea partidului. În campania electorală cornenii au reproşat multe lucruri celor din PDL, iar ei ar trebui să ţină seama de aceste reproşuri pentru alegerile din 2012.
PSD-ul trebuie să înţeleagă că vremea câştigurilor electorale cu „şopârle” a cam trecut. Promisiunile nu mai prind la oameni iar acuzaţiile publice de tip stalinist şi comunist nu mai dau roade. Iată şli rezultatele finale: Dorel nDorneanu PDL: 1646 voturi, 54,25%ştigător din primul tur; Ilie Oniciuc PSD – 947 voturi, 31,21%; Constantin Dumbravă PNL – 324 voturi, 10, 62% Constantin Fandache PORM – 117 voturi, 3,85%.
Aseară târziu am reuşit să vorbesc cu Dorel Dorneanu şi să-l întreb dacă va face echipă cu viceprimarul social-democrat nIlie Oniciuc. Omul a fost categoric şi mi-a declarat că himb în prima şedinţăă de nconsiliu. Am 15 consilieri, din care 14 cu drept de vot. Eu am de partea mea opt consilieri, aşa că-l schimb pentru că am nevoie de un viceprimar priceput şi care să facă treabă. Oniciuc este bun, dar la volanul maşinii.”
Cu siguranţă că cei din PSD se vor smiorcăi că au pierdut alegerile din varii motive şi că pedeliştii le-au mazilit viceprimarul. Dar dacă era invers, ei cum procedau?
an Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei: Promisiune băsăsciană... neonorată
Italia a proclamat stare de urgenţă umanitară
din cauza numărului mare de imigranţi tunisieni
Cu Vasile Blaga preşedinte, PDL ar creste cu 7% in sondaje în 48 de ore
Sigur vom depune moţiune de cenzură în această sesiune
Am construit USL pentru a opri blestemul PSD
care deşi castigă alegerile, rămâne în opoziţie
Un şofer de tir a decedat in Vama Albiţa
îin timpul controlului vamal
Doi greci au încercat să iasă dinţtară prin Vama Albiţa cu un bătrân mort
susţinând că acesta doarme
Bancul zilei: Pe înţelesul ungurilor
Horoscop
Sconcsului” de la Chisinau nu-i place cursul de „Istoria Romanilor”
Geoană se duce în Franţa pentru a băga România în Spaţiul Schengen
Protest cu aparate de fotografiat, creioane şi şevalete la Hala Matache
Efectele vântului puternic
Verdele-nrourat şi ţarcurile de primăvară
Ioan Rotundu
Ieri tractorist codaş, azi politic fruntaş
Vântule, vânt nebun, ce-ai făcut? Am să-ţi spun…
Pediatria Botoşani se înnoieşte cu aparatură modernă
Profesoirii îşi fac curaj pentru proteste, dar nu trec la fapte
Directorii Casei de Pensii rămân pe poziţie ca interimari
Doi botoşăneni în structura naţională de conducere a Camerelor Agricole
Ce este Programul RICA?
Marcu îi acuză pe pedeliştii de furturi
acuzaţia nu este susţăinută şcu dovezi
Organizaţia de femei din PC are o preşedintă de 26 de ani
Comportamentului libertin promovat prin mass media
subiectul unui curs de formare a tinerilor
Reprezentanţii E.on Distribuţie au refăcut reţeaua afectată de vântul de sâmbătă
CAS Botoşani trece la represalii asupra medicilor de familie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog