Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25212
De la 07 Ianuarie 2003
122885279

Societatea comercială Modern Calor SA atrage atenţia botoşănenilor

  • 7 December 2010, 23:00
Societatea comercială Modern Calor SA a ţinut să aducă la cunoştinţa populaţiei municipiului Botoşani că repartiţia cheltuielilor comune pentru încălzirea blocurilor se efectuează cu respectarea tuturor normelor legale în materie, iar facturarea la nivel de apartament se face în condiţii de corectitudine, legalitate şi transparenţă.
Societatea de termoficare este mandatată de asociaţiile de proprietari, în baza actului adiţional la contractul de furnizare a energiei termice, să procedeze la repartizarea, facturarea şi încasarea contravalorii serviciilor furnizate în mod individual pentru toţi proprietarii din condominiu.
Astfel, conform prevederilor Ordinului nr. 483/2008 emis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice privind aprobarea Contractului - Cadru de furnizare a energiei termice, articolul 12 aliniatul 2, „cantitatea de energie termică consumată în spaţiile comune se calculează proporţional cu raportul dintre suprafaţa echivalentă termic a corpurilor de încălzire montate în spaţiile comune luată împreună cu cea a conductelor reţelei interioare de distribuţie şi încălzire ce traversează spaţiile comune şi suprafaţa echivalentă termic totală din condominiu”
. De asemenea, potrivit prevederilor articolului 52 aliniatul 1 din Hotărârea de Guver nr. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, „cheltuielile cu consumurile comune de energie termică din spaţiile aflate în proprietatea comună, şi anume: casa scării, culoare, spălătorii, uscătorii, subsol, holuri şi altele asemenea, se repartizează proporţional cu cota-parte din proprietatea indiviză care îi revine fiecărui proprietar, astfel cum aceasta este înscrisă în actul de proprietate sau cum fost recalculată”.
Calculul facturilor se face ţinând cont şi de prevederile Ordinului nr. 343/13 iulie 2010 emis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Comunitare, privind repartizarea consumurilor de energie termică în condomeniile în care sunt montate repartitoare de costuri pentru încălzire.
Repartiţia cheltuielilor pentru încălzirea spaţiilor comune ale imobilelor pe fiecare apartament în parte este o practică în toate ţările Uniunii Europene, unde se aplică un procent cuprins între 25 % şi 50 %, în condiţiile în care majoritatea condominiilor sunt izolate termic. Astfel, în Germania cota parte fixă pentru consumul comun este cuprinsă între 30- 50 %, în Franţa între între 25- 50 %, în Austria între 25- 45 %, în Elveţia între 30- 50 %, iar în Cehia între 40- 50 %. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Soacra cea încăpăţinată
Cazul Ridzi, discutat in şedinţă secretă la Camera Deputaţilor
Si Islanda a ieşit din recesiune
Crin Antonescu: O alianţă electorală cu PC nu e exclusă
Dan Voiculescu e infinit mai puţin contestat decât Boc
Ioan Oltean, despre o eventuală plecare a Monicăi Macovei din PDL
ar fi o pierdere uriaţă, irecuperabilă
Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost arestat
Camera Deputaţilor a votat Legea Pensiilor
varsta de pensionare - 63 de ani pentru femei si 65 pentru barbati
Fiul fostului ministru Sorina Placintă, urmărit penal
după un scandal cu focuri de arma in centrul Capitalei
Crinul care se vestejeşte
Ioan Rotundu
Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?
aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu?
De ce şi-a luat Geoană interviu pe blog
cum se explică războiul cu Ponta
Comune cu trotuare de vis
comune cu trotuare la care primarii doar visează
Beizadelele
Expoziţie de ceramică ş la Galeriile „Ştefan Luchian”
au expus lucrări Angelica şi Petru Maxim
Cercetătorii de la Staţiunea Popăuţi au convins că la Botoşani se face performanţă
„Există o datorie pan-europeană de a salva presa scrisă”
CAS anunţă să fie mai generoasă cu plata către farmacişti
Ministrul Funeriu i-a pricopsit pe profesori cu un grafic al gradaţiilor
Coasiguraţii scapă de plata asigurărilor de sănătate
Coasiguraţii scapă de plata asigurărilor de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog