Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13921
De la 07 Ianuarie 2003
122873988

Solicitări de donaţii şi sponsorizări în scop cultural

  • 6 November 2019, 13:42
Înn urma Protocolului încheiat de către Asociaţia culturală m”Demostene Botez” Botoşani reprezentată prin Ioan Rotundu cu Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” Botoşani, îmreg sub nr. 1604/4.11.2019 s-a convenit ca în primele 6 luni ale anului 2020 să se realizeze un ciclu de reportaje în cadrul emisiunii de reportaje Lumea lu’ Rotundu despre personalităţile botoşănene în viaţă care, prin activităţile şi realizările lor profesionale, au promovat imaginea judeţului în plan naţional şi internaţional.
Conform protocolului, reportajele astfel realizate se vor arhiva la Bibliotecă, la fondul documentar video, pentru a deveni surse de cunoaştere pentru generaţiile viitoare.
Filmările se vor realiza atât în localitatea de provenienţă a personalităţii cât şi la locul de muncă şi domiciliul actual. În realizarea acestei acţiuni, Asociaţia „Demostene Botez” Botoşani face apel la botoşănenii de acasă, din ţară, din străinătate şi la toţi românii iubitori de cultură, persoane fizice şi juridice, care admiră munca şi realizările personalităţilor nominalizate să contribuie cu donaţii, sponsorizări sau cumpărare de spaţiu publicitar în interiorul reportajelor.
Cei din ţară pot contribui cu sume de bani prin depunere în contul Asociaţia  „Demostene Botez” Botoşani, RO81 BTRL RONC RT03 2245 2001 Banca Transilvania. Românii din străinătate, dacă vor să contribuie cu sume de bani, trebuie să acceseze linkul
dati clik aici

pentru a fi ghidaţi asupra procedeului.
Sumele donate vor fi făcute public.
Relaţii suplimentare la tel. 0744.605.806

Draft
Protocol de colaborare

  Încheiat între Asociaţia culturală „Demostene Botez”, cu sediul în Botoşani, str. Împărat Traian nr. 19, sc. B, ap.6  legiferată prin Certificatul de înscriere în Registrul special al Judecătoriei Botoşani nr. 4/2000, CUI 13670630, reprezentată prin Ioan Rotundu în calitate de preşedinte, finanţator al emisiunii tv Lumea lu’ Rotundu , denumită în continuare producător şi
Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu”  cu sediul în Botoşani, Calea Naţională nr. 64, reprezentată prin prof. Cornelia Viziteu, cu următoarele prevederi:
  1. Obiectul îl constituie realizarea unui ciclu de reportaje televizate despre copilăria şi realizarea profesională a personalităţilor botoşănene în viaţă care prin realizările muncii lor au promovat imaginea judeţului Botoşani în plan naţional şi internaţional. Vor fi selectate personalităţi din domeniul culturii, educaţiei, ştiinţei, artei  şi sportului, fiind excluse persoanele din domeniul politic.
Reportajele astfel realizate vor pune în evidenţă meritele profesionale ale personalităţii selectate, merite care au adus judeţului Botoşani un plus de imagine în plan naţional şi internaţional.
Structura reportajului va fi următoarea:
a) Prezentarea geografică şi istorică a localităţii de naştere;
b) Impresii ale părinţilor, colegilor de şcoală, ale învăţătorilor (dacă mai sunt în viaţă) ale sătenilor şi ale autorităţilor locale prin primarul în exerciţiu;
c) Interviu cu personalitatea selectată despre parcursul vieţii sale din copilărie şi până la momentul de faţă, împlinirile profesionale, situaţii inedite din viaţă etc.
d) Cheia succesului profesional, sacrificii şi recompense asupra muncii desfăşurate;
 e) Mesaj pentru generaţiile din viitor;
Obiectivele din desfăşurător sunt orientative şi ele se pot modifica şi adapta de la caz la caz, în raport de situaţia din teren. Filmările se vor realiza inclusiv la domiciliul actual al personalităţii selectate şi a locului de muncă, dacă mai este activ.
  2. Scopul realizării  acestui ciclu de reportaje televizate este pentru a se arhiva la bibliotecă, la fondul documentar, constituindu-se într-o sursă video de informare a generaţiilor din viitor în vederea cunoaşterii personalităţilor din trecut care, prin munca lor creativă, şi-au adus o contribuţie importantă la creşterea prestigiului judeţului Botoşani în plan naţional şi internaţional.
  3. Acţiunea se va derula în prima parte a anului 2020 şi va cuprinde în prima etapă un număr de 20 de personalităţi botoşănene, selectate conform listei anexă. A doua etapă va cuprinde alte 20 de personalităţi şi se va desfăşura în a doua parte a anului 2020.
  4. Asociaţia „Demostene Botez” se obligă< să suporte toate cheltuielile de realizare a reportajelor, de procurare a suportului depozitar şi de organizare a ceremoniei de predare – primire. În îndeplinirea acestui obiectiv, Asociaţia va organiza o acţiune de colectare de fonduri de la persoane fizice şi juridice cu caracter de donaţii, sponsorizări şi vânzare de spaţiu publicitar.
  5. După predarea ciclului de reportaje, către Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” Botoşani nici un reprezentant legal sau membru al Asociaţiei „Demostene Botez” nu va putea emite vreo pretenţie de natură patrimonială, toate drepturile de proprietate fiind transferate irevocabil depozitarului bibliotecar în baza acestui Protocol.
 Încheiat în două exemplare, ambele având aceeaşi valabilitate juridică

Lista personalităţilor selectate pentru etapa I-a

  1. Prof. univ. dr. Dorin Chiselită (Răchiţi) este seful Clinicii de oftalmologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi si seful catedrei de oftalmologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa din Iaşi.

  2. Etnograf Marcel Lutic  (Cordăreni)– muzeograf la Muzeul  Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional “Moldova” Iași, preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, autor al unor lucrări cu caracter etnografic de o valoare ştiinţifică deosebită

  3. Academician Prof. univ. dr. Leon Dănăilă (Darabani) -  este medic specialist neurochirurg la Spitalul "Gh. Marinescu" din Bucureşti. El a fost ales membru corespondent al Academiei Române (la 24 octombrie 1997) şi apoi membru titular al acesteia (din 20 decembrie 2004). 

  4. Academician Prof. univ. dr. Alexandru Zub (Vf. Câmpului)  - istoric român, membru corespondent al Academiei Române din 10 septembrie 1991 şi membru titular din 2004. Deoarece a organizat în 1957 o manifestare studenţească, considerată ilegală de către autorităţi, cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la înscăunarea lui Ştefan cel Mare, a fost condamnat la zece ani închisoare politică (din care a executat şase, ca deţinut politic).
Din 1989 este director al Institutului de Istorie "A. D. Xenopol" din Iaşi. Din 2006, este şeful secţiei istorice a Academiei Române, succedându-i lui Dan Berindei.

  5. Preot Varlaam Merticariu (Ştiubieni) - episcop vicar patriarhal (cu titulatura Ploieşteanul)la Patriarhia Română.. Este membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. A publicat numeroase studii şi recenzii în volume colective şi reviste de specialitate şi a susţinut comunicări ştiinţifice la numeroase conferinţe şi simpozioane de teologie naţionale şi internaţionale La 25 octombrie 2015 a participat la inaugurarea Cimitirul militarilor români de la Rossoşka, primul de pe teritoriul fostei URSS închinat soldaţilor români.

  6. Daniela Condurache, artist  (Stânceşti – Mihai Eminescu) –,este o cântăreaţă română de muzică populară. De peste 30 de ani are frecvente apariţii la emisiunile folclorice ale TVR. A câştigat Festivalul – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase” şi a fost cap de afiş la numeroase spectacole cu specific folcloric, precum „Gala Folclorului Românesc – Dansul, Muzica şi Portul”.

  7. Maestru emerit al sportului Elisabeta Lipă (Cândeşti) – canotoare,. a obţinut 5 medalii de aur, 2 de argint şi una de bronz la şase olimpiade, a fost de 25 ori campioană a României. În anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federaţia Internaţională de Canotaj. Este maestră emerită a sportului. În prezent este preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj şi preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti. În anul 2000, Elisabeta Lipă a fost declarată de federaţia internaţională de specialitate drept cea mai bună canotoare a secolului XX. Pe 1 iunie 2000, la Lucerna, în Elveţia, Elisabeta Lipă a primit medalia "Thomas Keller", cea mai înaltă distincţie din canotaj. Din partea COSR i-a fost decernat trofeul "Colanul de Aur".

  8. Prof. univ. dr. Ioan Caproşu (Mitoc)- este un istoric, medievist şi profesor universitar doctor la Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din octombrie 2012 este membru de onoare al Academiei Române. Are o operă ştiinţifică impresionantă, recunoscută ca valoare în plan naţional şi internaţional.

  9. Prof. univ. Mihai Cojocariu (Hlipiceni) – Istoric la Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi. Are o bogată activitate de cercetare şi o operă ştiinţifică valoroasă.

  10. Prof. univ. dr. Lucia Cifor (Prăjeni) -   Profesor universitar la  Departamentul de Românistică, Jurnalism, Ştiinţe ale comunicării şi Literatură comparată al Facultăţii  de Litere, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi. Are o bogată activitate de cercetare şi a publicat numeroase volume pentru care a fost apreciată de mediul academic din ţară şi străinătate.A primit: Premiul „Timotei Cipariu” al Academiei Române pentru anul 2008 pentru calitatea de co-autor al lucrării Dicţionarul limbii române (DLR), litera L, decernat la Bucureşti, în Aula Academiei Române, pe 16 decembrie, 2010 Premiul pentru exegeză blagiană, Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”, ediţia a XII-a, Cluj-Napoca, 10–13 mai 2002

  11. Scriitorul Alecu Ivan Ghilia (Şendriceni) – Are o bogată operă literară recompensată cu  Premiul Academiei Române (1958) - pentru romanul Cuscrii, 2 premii ale Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (1972 – Recviem pentru cei vii; 1978 – Dragostea câinelui de pază) ,Premiul Naţional de Proză Mihai Eminescu,Premiul Special şi Marele Trofeu acordat de Asociaţia pentru pace a religiilor din România The Special Book Award -1995.

  12. Maestrul Ioan Cobâlă  (Drăguşeni) – muzicolog, dirijor, culegător de folclor, fondatorul Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor” care a dus vestea cântecului popular botoşănean aproape pe toate meridianele lumii.

  13. Etnograf dr. Angela Paveliuc – Olariu (Corni) – Este cel mai de seamă cercetător etnograf botoşănean şi care, prin munca de cercetare efectuată şi opera ştiinţifică scrisă, a determinat Academia Română să recunoască în premieră naţională că judeţul Botoşani are o tradiţie etnofolclorică proprie şi nu una de interferenţe culturale cum era considerat. A deţinut funcţia de director a mai multor muzee din Moldova precum Muzeul Etnografic Câmpulung Moldovenesc (1964-1968),la Muzeul Judeţean Botoşani (1968-1978), la Muzeul Etnografic al Moldovei din Iaşi (1978-1995), referent ştiinţific la Centrul de Conservare şi Valorificare a Creaţiei Populare Tradiţionale Botoşani (2001-2006)..

  14. Academician Dr. Dumitru Murariu (Ungureni) - membru corespondent al Academiei Române (din martie 2006). Biolog de mare valoare naţională şi internaţională a deţinut funcţia de director al Muzeului Naţional de Istorie #Grigore vAntipa”

  15. Col. (r) Prof.univ.dr. Petre Otu (Hăneşti) -  Este istoric militar Prof.univ.dr.  şi ocupă funcţia de director adjunct la Institutul pentru Studii Politice de Apărare si Istorie Militară Bucureşti. A deţinut importante funcţii militare şi. fiind decorat şi premiat în mai multe rânduri. Are o operă istorică bogată şi valoroasă, deţine funcţia de preşedinte al Comisiei Române de Istorie Militară( şi membru al Comisiei Internaționale de Istorie Militară.

  16. Teolog Cristian Bădiliţă (Săveni) - este un teolog, eseist, traducător şi poet român contemporan.  A coordonat  A organizat un al treilea colocviu internaţional, despre patristică şi ecumenism, în cadrul Universităţii din Constanţa. Cele trei volume, ca şi teza de doctorat, au apărut la editura pariziană Beauchesne. Tot în cadrul Colegiului Noua Europă a coordonat, din 2003 până în 2011, traducerea comentată a Septuagintei, proiect publicat în colaborare cu editura Polirom şi Fundaţia Anonimul. A coordonat prima editare ştiinţifică a scrierilor lui Nicolae Steinhardt, apărute la editura Humanitas. Cunoaşte mai multe limbi străine printre care greaca veche şi latina. Este o personalitate ştiinţifică de nivel european şi cu recunoaştere în plan mondial.

  17. Jurnalist Viorel Ilişoi  (Rânghileşti– Santa Mare) – este un jurnalist de valoare naţională, cu o bogată activitate publicistică.  Este preşedinte la  Grupul Reporterilor Independenți. A fost primul jurnalist postdecembrist din România care a fost condamnat şi încarcerat de regimul Ion Iliescu pentru atitudinea sa critică faţă de politica partidului fondat de acesta, actualul PSD.

  18. Scriitorul Dragomir Horomnea (Vlădeni) - Prozator, dramaturg, publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A fost un scriitor dizident al comunismului iar cartea sa Drumul cavalerilor, apărută în 1983 în 3 volume, a fost interzisă de la vânzare iar securiştii au primit ordin să recupereze de la posesori volumele cumpărate. Mă aflu printre cei cărora li s-a confisca cartea. Am primi din nou cele 3 volume, imediat după 1990, chiar de la autor.

  19. Conf.univ.dr. Sanda Toma (Ştefăneşti) -  este o fostă sportivă care a obţinut medalia de aur în proba de schif simplu feminin la Olimpiada de la Moscova din 1980. Este conferenţiar universitar doctor, în prezent decan la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti.

  20. Canotoarea Georgeta Damian (Dracşani - Suliţa) - canotoare română, multiplu laureată cu aur la Sydney 2000, Atena 2004 şi Beijing 2008. Este căsătorită cu Valeriu Andrunache. Deţine, pe lângă medaliile olimpice, alte 11, dintre care 7 de aur, la Campionatele Mondiale. Federaţia Română de Canotaj a desemnat-o pe Georgeta Damian Andrunache cea mai bună canotoare din anul 2003. Este legitimată la CS Dinamo Bucureşti.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=SMKRX8NGGMKAW&source=url dati clik aici dati clik aici


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Corupţia din Poliţia Ştefăneşti ocrotită de la nivelul IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 4. - 10.11.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Sfântul politicienilor
Studiu de fezabilitate pentru „Autostrada Nordului” Satu Mare - Suceava,
deși proiectul nu este inclus în Masterplanul de Transport
Nu, este doar teama de consecinţele faptelor comise
Ioan Rotundu
În ce context a fost propus Şerbănoiu ca prefect de Botoşani
Ioan Rorundu
Primăria Mihai Eminescu – Comunicat de presă
Cum deputatul PSD Costel Lupaşcu se laudă cu realiozări pentru care nu are niciun merit
Posibile tentative de jefuire a bugetului Primăriei Botoşani
Mesaj de condoleanţe
Alegeri prezidenţiale fără miză şi cu multe situaţii ridicole
Ce-i reproşez şi ce îmi doresc de la preşedintelui Klaus Iohannis
Ioan Rotundu
imele rezultate, Auckland, Noua Zeelandă
- Barna - 47,6%, Iohannis - 27,2% (191 votanți)
Stupizenie de răspândac PSD în ziua alegerilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog