Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3263
De la 07 Ianuarie 2003
123980301

Somn uşor şi vise plăcute directorului general Albert Tănase

  • Ioan Rotundu
  • 14 October 2018, 19:49
Cu un picior în groapa falimentului, societatea Nova Apaserv, sub conducerea actualului manager director general Albert Tănase, îşi bate joc de populaţia unui întreg judeţul. Atâta incompetenţă managerială cât ne-a demonstrat Tănase că poate exista din partea unui conducător de societate mai rar de întâlnit pe plaiurile mioritice ale Botoşaniului.
Vineri seară, după ce s-a difuzat emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu, în timp ce treceam pe strada Împărat Traian, în dreptul blocului cu nr. 15 am fost oprit de un grup de cetăţeni, locuitori pe strada Doboşari din Botoşani.
Bieţii oameni mi-au explicat că de câteva luni de zile zona în care locuiesc, respectiv în apropiere de podul peste râul Dresleuca, în curba de unde se începe urcuşul spre cartierul Cişmea, apa curge atât din conducta de evacuare a apei menajere cât şi din conducta de apă potabilă.
Tot de luni de zile cei de la societatea Nova Apaserv se fac că lucrează, dar în realitate cârpesc ziua şi apa izvorăşte din nou peste noapte în acelaşi loc. Mai nou, nici nu mai repară. Au săpat un şanţ ca apa menajeră care ţâşneşte din conductă să se scurgă în apa râului. Cum şanţul de scurgere nu este un plan înclinat, în unele locuri apa staţionează iar mirosurile pestilenţiale, grele, se răspândesc peste întreaga zonă locuită de case. Oricât au reclamat ei la conducerea societăţii, reclamaţiile au rămas fără efect. M-au rugat cetăţenii să anunţ în emisiunea mea necazul cu care se confruntă că numai aşa poate cei de la societate se vor sensibiliza.
Duminică după-amiază am ajuns în zona respectivă. Un cetăţean care-şi păştea vaca (foto 1), locuitor în zonă, mi-a explicat acelaşi lucru. De peste 4 luni de zile curge apa menajeră şi potabilă, vin nişte muncitori şi repară ziua dar peste noapte apa curge din nou şi tot în acelaşi loc. Zona este una plină de şanţuri adânci pline cu apă (foto 2) urât mirositoare. Şanţurile sunt săpate chiar în curba şoselei iar riscul de accidente este crescut.
Dincolo de râul Dresleuca sunt săpate alte şanţuri dar pe conducta de apă potabilă (foto 3). Se observă uşor unde s-au efectuat lucrări şi tot uşor se observă cum apa iese din nou din pământ. Marele necaz al celor din zonă este că de câteva săptămâni n-a mai dat nimeni pe acolo. Lucrarea pare să fie abandonată.
Ceea ce se întâmplă în acest loc de pe strada Doboşari nu este numai dovada incompetenţei managerului societăţii Albert Tănase, este şi vina celor din Primăria Botoşani, a inspectorilor sanitari. Când cei de la Nova Apaserv au săpat şanţurile a trebuit să obţină o autorizaţie de la Primăria Botoşani, pe autorizaţie fiind trecute data începerii lucrărilor şi cea de sfârşit. Nimeni din primărie nu s-a mai interesat ce se întâmplă de fapt în această locaţie.
Apa menajeră, urât mirositoare, curge la suprafaţă pe o distanţă de cel puţin 50 m iar riscul de răspândire a unor microbi dăunători sănătăţii umane este cu un potenţial ridicat. Niciun inspector sanitar nu s-a deranjat să-i ia la întrebări pe cei din conducerea societăţii şi chiar să le aplice o amendă usturătoare. Cât despre comisarii Gărzii de Mediu, care circulă zilnic prin zonă, n-au considerat să se ostenească a-l lua la întrebări pe managerul Tănase de ce nu respectă protecţia mediului natural, apa menajeră infectând apa râului.
Cum este posibil ca atâtea instituţii să stea pasive în faţa unui atentat la sănătatea publică? Apa potabilă care curge din conductă este plătită de abonaţi, o altă bătaie de joc la adresa noastră.
Toate acestea sunt posibile datorită cârdăşiei de partid. Albert Tănase este pus manager de PSD, şefii de la Direcţia de Sănătate Publică, Garda de Mediu sunt puşi în funcţie de PSD iar viceprimarul din Primăria Botoşani, Marius Murariu, care răspunde de urbanism, este pus în funcţie tot de PSD.
Societatea Nova Apaserv se află în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, instituţie condusă de preşedintele Costică Macaleţi lider al PSD iar majoritatea membrilor Consiliului este formată din oamenii PSD-ului.
Aşa privite lucrurile, în această zonă a străzii Doboşari şanţurile pline cu apă vor dăinui mult şi bine. Lui Albert Tănase n-are a-i păsa de nişte bieţi locatari care trăiesc în mirosuri pestilenţiale pentru că leafa lui lunară se numără în zeci de mii de lei, adică în mii de euro. La banii pe care-i primeşte poate dormi liniştit mult timp de acum înainte.
Somn uşor, domnule director general Albert Tănase, PSD-ul veghează să nu fiţi deranjat!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 - 21.octombrie 2018
Bancul săptămânii: Concluzie ,logică
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.10.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Durneşti
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaiusche
Fostul primar Scutariu suspectat de Conţac de răzbunare
Ioan Rotundu
La Roşiori, averea managerului Tănase dă pe dinafară
Ioan Rotundu
Din repetenţie în repetenţie apoi director adj şi… în sfârşit, inspector şcolar
Ioan Rotundu
Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF
pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Cum va verifica Fiscul banii care se cheltuie la nunți:
primul detaliu care atrage atenția / Oficial ANAF: „Cu ajutorul mirilor sperăm să obținem datele de contact ale persoanelor respective”
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 19.10.2018
Enoriaşi pedepsiţi pentru că n-au votat la referendum
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Vorniceni
S-a înfiinţat Asociaţia Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog