Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
1006
De la 07 Ianuarie 2003
70452172
Sondaj în Judeţul Botoşani

Traian Băsescu pierde 2% din cauza lui Constantin Conţac

  • 16 November 2009, 23:00
La întrebarea “Cu cine vor vota botoşănenii la alegerile prezidenţiale care vor avea loc peste puţin timp, pe 22 noiembrie, rezultatetele au fost următoarele: Mircea Geoană – 36,0%, Traian Băsescu – 24,3%, Crin Antonescu – 21,2%, Vadim Tudor – 7,3%, Sorin Oprescu 6,9%, Gigi Becali – 3,8%, alţii – 0,5%.
În al doilea tur de scrutin, dacă se vor califica Mircea Geoană şi Traian Băsescu, candidatul Alianţei PSD+PC ar obţine 65,4%, iar cel susţinut de PD-L numai 34,6%. De notat că din cei care l-ar prefera pe Mircea Geoană, 72,6% spun că l-ar vota pentru că au mai multă încredere în el, în timp ce 27,4% afirmă că nu ar vrea să câştige Traian Băsescu.
Un scor similar s-ar înregistra şi în cazul unei finale între Crin Antonescu şi Traian Băsescu. Candidatul PNL ar obţine 64,3%, în timp ce actualul preşedinte ar fi votat de doar 35,7%.
La întrebarea „Pe care dintre următorii candidaţi NU l-aţi vota în nicio situaţie?” (cu posibilitatea unui răspuns multiplu), 53,9% dintre botoşăneni au spus că nu l-ar vota pe Traian Băsescu, 41,9% nu l-ar vota pe Kelemen Hunor, 33,8% nu l-ar vota pe Gigi Becali, 33,3% pe Vadim Tudor, 20,3% pe Mircea Geoană, 17,9% nu l-ar vota pe Sorin Oprescu, iar 17,8% nu i-ar acorda votul lui Crin Antonescu în nicio situaţie.
Referitor la actuala criză guvernamentală, 42,9% dintre respondenţi spun că Traian Băsescu este principalul responsabil pentru întârzierea numirii unui nou guvern, în timp ce numai 24,4% afirmă că această responsabilitate revine majorităţii parlamentare care îl susţine pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru funcţia de premier. Există însă un procent semnificativ de 32,7% potrivit căruia ambele tabere sunt în egală măsură responsabile de actuala criză guvernamentală.
68,4% dintre respondenţi au declarat că nu au auzit de decizia fostului preşedinte al PSD Botoşani, Constantin Conţac, de a-l susţine pe Traian Băsescu. În schimb, 26,8% spun că au aflat acest lucru, dar nu şi-au schimbat opţiunea electorală, 1,6% afirmă că în urma acestui semnal s-au hotărât să voteze cu Traian Băsescu, iar 3,6% au admis că opţiunea lui Conţac i-a determinat să nu mai voteze cu actualul preşedinte. Aşadar, rezultă că Traian Băsescu a pierdut 2% pe Botoşani, ca urmare alăturării lui Constantin Conţac la grupul susţinătorilor preşedintelui.
Studiul a analizat şi ipoteza fraudării alegerilor. La întrebarea „Care dintre competitorii electorali este cel mai predispus să fraudeze alegerile?”, cei care s-au pronunţat au indicat următoarea proporţie: 63,4% PD-L, 14,0% PSD, 4,7% UDMR, 2,6% PNL, 2,3% PNG şi 2,1% PRM.
Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.063 persoane, cu vărsta +18, domiciliul în judeţul Botoşani. Marja de eroare +-3%, la o probabilitate de garantare a rezultatelor de 95%. Realizat în perioada 13-16 noiembrie 2009, de Piar Media Consulting, la comanda PSD Botoşani. Metoda de colectare a datelor: interviu la domiciliu.(P)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (6)]


Şi, astfel, i-a condamnat pe toţi la moarte!
PSD Botoşani: PDL Botoşani nu a dezminţit afirmaţia că pregăteşte o fraudă electorală în judeţ
Membrii PDL confirmă indirect că au purtat discuţii privind frauda electorală
Spectacol cu clovni la Polivalentă
Program TELE'M Botoşani, marţi 17 noiembrie
Spionul care l-a dus pe Geoană la Moscova
Două gospodării incendiate de fumători neglijenţi
38 de tone de furaje incendiate de persoane necunoscute
Locuinţă incendiată de un coş de fum neprotejat
Gripa închide noi unităţi de învăţământ
Medicii pensionarii au devenit o problemă
Angajaţii sistemului sanitar nu scapă de diminuarea salariilor
„Vă pot dezvălui faptul că lucrăm deja la generaţia a doua
a paşaportului biometric românesc”
a declarat ieri la Botoşani chestorul Aurel Sima
Votul ilegal înseamnă închisoare
Fostul director DGASPC încasează o sumă de 2.252 din concediu medical
Minorei din scandalul „Sex la Permise” îi plac străzile din Bucureşti
„O asemenea abordare pragmatica imi permite sa merg acasa cu inima usoara"
axa Bucureşti-Chişinău
Consider necesar să-l sprijinim pe Traian Băsescu
Voronin ar putea răspunde PENAL pentru acţiunile sale
din perioada protestelor din 7 aprilie
Horoscop
Închinare la Băsescu
Omleta ta de zi cu zi
„Românii trimit orice există, acasă”
Lecţia politică a tatălui către fiu
Ţânu pe post dee sac de antrenament
Forţa electorală a judeţului Botoşani trece de partea preşedintelui Băsescu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă