Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41322
De la 07 Ianuarie 2003
92483465
Sondaj la Chişinău:

Comuniştii ar putea pierde majoritate în Parlament la următoarele alegeri

  • 16 December 2008, 23:00
Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci doar patru partide ar fi reprezentate in Parlament, iar Partidul Comunist ar acumula doar 21,4 din voturi transmite Unimedia, preluata de Romanian Global News.
Partidul Comunistilor ar acumula 21,4 la suta dintre voturile alegatorilor, urmat de Alianta Moldova Noastra cu 9% din voturi, Partidul Liberal Democrat din Moldova - circa 8%, iar Partidul Liberal - 7% din sufragii, iar celelalte partide politice nu ar trece pragul electoral. Acest tablou este valabil in conditiile in care 38,2 la suta dintre respondenti nu si-au exprimat optiunea de vot, majoritatea declarandu-se indecisi.
Conform studiului, opozitia ar obtine majoritatea fotoliilor in viitorul Parlament daca duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare. Comunistii ar acumula 21,4 la suta, iar opozitia, formata din AMN, PLDM si PL - 24 la suta. Astfel, prin redistribuirea mandatelor, opozitia ar obtine mai mult de 52 de mandate ale deputatilor, necesare pentru a forma Guvernul.
Potrivit studiului, liderii politici care se bucura de cea mai mare incredere sunt presedintele tarii, Vladimir Voronin (26,7%), primarul capitalei si vicepresedintele PL, Dorin Chirtoaca (15,2%), spicherul Marian Lupu (13,5%), premierul Zinaida Greceanai (11,7%), liderul PLDM, Vlad Filat (8,3%). In acest mod, cea mai vizibila crestere in topul personalitatilor cu un nivel ridicat de incredere in randurile publicului o inregistreaza primarul general Dorin Chirtoaca, devansandu-l pe presedintele Parlamentului Marian Lupu.
Un alt moment important este ca 12% din intervievati sunt de parere ca sansele partidelor de opozitie nu ar spori, daca acestea ar candida la alegerile parlamentare pe o singura lista, in timp ce 25,3% afirma contrariul.
In cazul in care in duminica urmatoare respondentii ar fi pusi in situatia de a se pronunta referitor la aderarea R. Moldova la Uniunea Europeana, 68% dintre respondenti ar vota pro si doar 8% contra.
Potrivit studiului, Moldova are cele mai bune relatii cu Rusia (63,2%), Ucraina (53,2%) si Romania (39,7%). In acest context, Victor Mocanu, presedintele Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova, a atentionat ca a scazut cu 10 la suta perceptia populatiei in privinta relatiilor de buna vecinatate cu Romania.
Precizam ca Studiul este o initiativa a Asociatiei oficialilor electorali din Europa si Asociatia sociologilor si demografilor din Moldova, realizat in perioada noiembrie - decembrie 2008, pe un esantion de 1578 de persoane, eroarea maxima fiind de 2,6%.
Comparativ cu Barometrul de Opinie Publica, Sondajul „Vox populi-2008" prezinta date statistice diferite. Astfel, sondajul prezentat astazi ofera cifre mult mai mici pentru Partidul Comunistilor si schimba locul PL si PLDM in sondaje (in BOP - PL se afla pe locul trei, fiind urmat de PLDM, iar in sondajul de azi - PLDM este pe locul trei, fiind urmat de PL). Totodata, se modifica si locul in topul personalitatilor in care populatia are incredere, unde Dorin Chirtoaca il devanseaza pe Marian Lupu si se claseaza pe pozitia a doua.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi găurica
Generalul, plutonierul şi recruţii
Vă invită să petreceţi Revelionul
De ce l-a sunat pe Boc taică-său?
“Troia” - razboi pentru iubire si onoare
Cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori
Unde-şi va petrece Andreea Esca sărbatorile?
Guvernul lui Emil Boc
lista cu miniştrii desemnaţi
Un judecător de la CEDO, la Justiţie
Ce au făcut în prima zi de activitate, deputaţii aleşi de românii din afara ţării
O măsură mult-aşteptată, care va revigora economia naţională
reducerea cotei de TVA la alimente
E.ON Moldova a investit anul acesta 100 milioane lei în reţelele de distribuţie
O fi criză, dar părul tot creşte!
40 % din reţeaua de gaz pe Moldova va fi înlocuită
Mai sunt şi poliţişti care îşi fac datoria
Infractorii distrug, poliţiştii comunitari plătesc
Preşedintele CJ crede în Moş Crăciun
Plăţile de la buget, cu caracter social, întârzie
Vor fi înşelate aşteptările cadrelor medicale?
Supraaglomeraţie în spitale. Bolnavii stau câte doi în pat
Nu promisiunile sunt pericolul cel mare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă