Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19471
De la 07 Ianuarie 2003
122879538
Sondaj online:

Bucureştenii vor eutanasierea câinilor agresivi şi bolnavi

  • 3 May 2010, 23:00
Dintre propunerile prefectului Capitalei in privinta legii referitoare la cainii fara stapan, bucurestenii sunt de acord, in principal, cu eutanasierea maidanezilor bolnavi (71%) si a celor agresivi (66%), dar nu sunt de acord cu amendarea persoanelor care hranesc cainii comunitari (63%), releva un sondaj realizat de firma de cercetare online eResearch, dat publicitatii luni. Totodata, 67% dintre respondenti resping masura privind eutanasierea cainilor fara stapan neadoptati in termen de 7 zile.
Studiul cantitativ avand drept tema atitudinea bucurestenilor fata de propunerea legislativa a prefectului Mihai Atanasoaei de rezolvare a problemei cainilor fara stapan arata ca 78% dintre persoanele intervievate accepta cel putin una dintre prevederile proiectului de lege. De asemenea, majoritatea persoanelor (peste 75%) care sustin masurile propuse de Municipalitate au fost agresate de catre cainii comunitari.
Amendarea nu este vazuta ca o solutie
Cea mai dezaprobata masura dintre cele propuse in proiectul de lege este eutanasierea cainilor fara stapan neadoptati in termen de 7 zile: 67% dintre respondenti resping aceasta masura.
Amendarea persoanelor care hranesc cainii pe strazi nu constituie un deziderat al bucurestenilor intervievati, acestia exprimandu-si dezacordul fata de aceasta masura in majoritatea situatiilor (63%).
67% dintre respondenti au fost agresati de caini
Doua treimi dintre persoanele intervievate declara ca au fost agresate de caini fara stapan, cel putin o data de-a lungul vietii. Potrivit studiului, cel mai des intalnite agresiuni sunt: "am fost latrat", "au incercat sa ma muste", "am fost incoltit", "am fost urmarit", si, in ultima instanta, "am fost muscat".
Barbatii declara ca au fost supusi agresiunilor din partea cainilor fara stapan mai degraba decat femeile, in consecinta se arata mai dispusi decat femeile in a sustine masurile continute de noul proiect de lege.
Cea mai buna solutie: castrarea
Persoanele intervievate si-au exprimat opinia, propunand o masura sau alta in vederea solutionarii problemei cainilor fara stapan de pe strazile capitalei. Astfel, 72% doresc amendarea celor care scot cainii din adaposturi pentru a-i elibera mai apoi pe strazi.
O alta masura des mentionata este castrarea cainilor fara stapan (70%).
Adoptia cainilor comunitari de catre ONG-uri (56%) si/sau de catre stat (51%) sunt preferate ca solutii in defavoarea adoptarii cainilor de catre persoane fizice (47%).
Masuri ce nu par eficiente pentru respondenti se dovedesc a fi amendarea persoanelor ce hranesc cainii fara stapan in spatiul public (aprobata de doar 26%), precum si relocarea acestor caini (mutarea lor in alte zone fiind aprobata ca solutii de catre doar 15%).
Prestatia Municipalitatii
Prestatia Municipalitatii referitoare la problema cainilor fara stapan este perceputa intr-un mod negativ de marea majoritate a respondentilor (90,3%). Din totalul de 504 persoane intervievate, doar 2 au apreciat-o ca fiind buna (0,4%).
In acelasi timp, mai mult de jumatate (53%) dintre persoanele intervievate considera ca Municipalitatea a incasat fonduri alocate sterilizarii cainilor fara stapan, fara a demara insa actiuni in acest sens.
Studiul cantitativ "Bucurestenii si cainii vagabonzi" a fost realizat de eResearch Corp, companie de cercetare dedicata exclusiv mediului online. El a fost intocmit pe baza datelor culese prin intermediul unui chestionar online, in perioada 28-30 aprilie 2010. Au fost intervievati locuitori ai Capitalei cu varste cuprinse intre 18 si 64 ani, utilizatori de internet, dimensiunea esantionului fiind de 504 persoane. Datele rezultate nu au fost ponderate. Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alcoolul a tras de volan
Comuna unde hoţii de găini au devenit amintire
A dansat pe morminte
Geniştii botoşăneni – mereu în linia întâi
Berceanu vrea taxe auto mai mari, să "geamă toţi ăştia cu Q7"
Cinci minute petrecute în parc pot face minuni pentru psihic
Moţiunea PSD pe tema pensiilor militare a fost respinsă de Senat
Politia cercetează birourile fiului lui Voronin
unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Moldova
Un nărav al puterii, dar toate astea se plătesc
Horoscop
Bancul zilei: Numai Ion putea da o astfel de replică
S-au stabilit criteriile de acreditare a spitalelor
Vor îndura un calvar şi mai mare
O evaluare hotărâtoare pentru viitorul lor
Pe urmele hoţilor de betoane ale CF Dângeni – Vlăsâneşti
Grenadă descoperită în grădina unui botoşănean din Mihăileni
Două incendii în aceeaşi comună izbucnite în mai puţin de o oră
Fotbal mic, cu năbădăi, plin de scuze şi acuze şi-arbitraje de doi lei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog