Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22800
De la 07 Ianuarie 2003
120847266

Şoptică, cumătra „Maica Precistă” şi abuzurile de la Şc. Prof. Smârdan

  • Ioan Rotundu
  • 10 September 2023, 17:14
Despre abuzurile şi mizeria morală care domină atmosfera cadrelor didactice din Şcoala Profesională ,,SF. AP. ANDREI” Smârdan (ce denumire de Seminar şi ce batjocură la adresa acestui sfânt!), unitate aflată în localitatea de baştină a impostorului deputat liberal Costel Şoptică, specializat în evaziune fiscală, în Jurnalul s-a mai scris.
Prin articolul intitulat „\Dezmăţul educativ de la Şcoala Profesională Smârdan – Suharău”, postat pe site-ul Jurnalului în 1 martie 2020, am explicat ce se petrece în această uni9tate de învăţământ. Gabriel Hârtie, inspectorul general al IŞJ Botoşani de atunci, pus în funcţie de PSD, a preferat politica struţului şi n-a binevoit să-mi răspundă la adresa înaintată.
Ca să înţelegeţi mai bine de ce la şcoala din Smârdan, comuna Suharău, comună patronată de baronul invincibil al PSD primarul Marcel Chelariu, trebuie să ştiţi că în satul Smârdan s-a născut piaza rea a PNL-ului Botoşani, prof. evazionist fiscal Costel Şoptică, cel care prin fraudă morală şi artificii financiare a ajuns senator şi acum deputat PNL.
În şcoala din Smârdan directorii au fost puşi cu binecuvântarea lui Şoptică ă8 a surorii sale aflată la cârma IŞJ Botoşani . Acum, director este cumătra sa Alina Grigore, secondată de soţul ei, p0reotul Grigore care face ordine în şcoală pe aceleaşi principii ca preotul care l-a învăţat carte pe Ion Creangă, cu precizarea că părintele pare să folosească uneltele bisericeşti pe post de disciplină şcolară.
Acum, la început de an şcolar, directorul Alina Grigore (poartă văl ca Maica Domnului), care şi-a adus în corpul cadrelor didactic mai toate neamurile „credincioase”, a împărţit catedrele în aşa fel ca nicio rudă să nu rămână fără un câştig financiar consistent. N-a contat experienţa şi pregătirea profesională, ci gradul de rudenie cu ea şi cumătrul Costel Şoptică.
Şirul abuzurilor este lung şi plin de infracţiuni, aşa că sesizarea pe care noi am primit-o am redirecţionat-o la conducerea IŞJ Botoşani pentru a ne răspunde cum a rezolvat-o.
Redau doar câteva din lungul şir de abuzuri:
1. Atribuirea de ore în mod inegal profesorului Adrian Andrieș fin de cununie, adus din Dorohoi. Acesta şi-as motivat prezenţa la Smârdan pentru că „are nevoie de bani…deci facem ore pentru bani ,nu pentru elevi”.
2. Orele de Limba română sunt acordate prof. de franceză Anamaria Balan pentru a păstra alte ore de franceză doamnei Gina Butescu ,soră si titulară la Seminarul la Dorohoi.
3. Aprobarea in Consiliul de Administraţie a dosarelor la plata cu ora numai pentru neamurile directoarei şi apropiaţii acesteia, fără a se ţine cont de calificarea avută şi experienţa didactică.
4. Amestecul direct al preotului Grigore în problemele şcolii.
5. Folosirea psihologului şcolii în a răstălmăci vorbele profesorilor incomozi, sugerându-le că le-ar lipsi „o doagă”. Dacă este aşa, atunci acest psiholog are o problemă de natura psihologiei judiciare.
Sper ca actualul inspector general al IŞJ, prof. Bogdan – Gheorghe Suruciuc, pus în funcţie de Şoptică, să nu ţină cont de obligaţiile sale de liberal şi să-şi facă datoria în respectul pentru învăţământul botoşănean.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 11 – 17.09.2023
Bancul săptămânii: nuNu-i mai simplu?
Mascarada lui Predoiu privind drogurile în şcoli
Ioan Rotundu
Festivitatea de creştinare a unei noi generaţii de analfabeţi funcţionali
Ioan Rotundu
Educația, încotro?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă