Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
3989
De la 07 Ianuarie 2003
74862536

Sorescu efectuează prima vizită la Bucureşti, în calitate de prefect

  • 12 September 2007, 23:00
Prefectul Gheorghe Sorescu a plecat la Bucureşti, unde începând de ieri a avut întrevederi cu şefii mai multor ministere. Intenţia sa declarată este aceea de a prezenta situaţia concretă a judeţului Botoşani. Agenda pentru această vizită cuprinde întâlniri de lucru cu ministrul Administraţiei şi Reformei Administrative, precum şi cu cei ai Economiei, Educaţiei, Transporturilor, Muncii şi Agriculturii. Obiectivul principal al acestor întrevederi îl constituie promovarea proiectelor pe care judeţul Botoşani le are deja depuse în vederea accesării de fonduri structurale sau guvernamentale, dar şi găsirea unor noi oportunităţi de finanţare.
„Voi discuta cu fiecare ministru în parte, pe probleme concrete, pentru ca priorităţile noastre să fie cunoscute şi la Bucureşti. Îmi voi prezenta toată disponibilitatea pentru colaborare cu ministerele pentru a atrage cât mai multe fonduri la Botoşani”, a declarat Gheorghe Sorescu, înainte de plecarea din Botoşani.
Vizita primului reprezentant al Guvernului în teritoriu la Bucureşti a început să dea roade încă de la primele întâlniri, din cursul zilei de ieri. În urma discuţiilor avute cu ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, prefectul a reuşit să obţină promisiunea că Botoşanii va primi încă 100 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea de şcoli. De asemenea, vor ajunge în judeţ şi 16 microbuze noi pentru transportul şcolar.
Veşti bune şi de la Ministerul Sănătăţii. Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că licitaţia pentru achiziţionarea tomografului pentru Spitalul Judeţean de Urgenţ㠄Mavromati” a fost, în sfârşit, organizată. În plus, Botoşanii urmează să primească şapte ambulanţe noi. Ministrul Sănătăţii a acceptat invitaţia prefectului de a veni la Botoşani în cursul lunii octombrie.
La Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, prefectul a avut parte de o primire foarte călduroasă. Ministrul Cristian David l-a asigurat că va aloca 100 de miliarde lei vechi din rezerva guvernamentală pentru proiecte depuse deja de judeţul nostru. Au mai fost purtate discuţii în legătură cu magistrala de gaz, lucrările de modernizare la drumul naţional Botoşani - Tg. Frumos şi vama de la Rădăuţi Prut. Ministrul secretar de stat Victor Paul Dobre s-a arătat şi el foarte deschis către o colaborare cu noul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Bani vor ajunge la Botoşani şi de la Ministerul Transporturilor. Ministrul Ludovic Orban a spus că va acorda finanţări pentru proiecte depuse în baza Hotărârii de Guvern 577, în colaborare cu Consiliul Judeţean. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Scandal pe seama schimbării Corinei Hruşcă de la CCD
Balada va reprezenta Botoşanii într-un festival internaţional
Patron grec prins cu blugi contrafăcuţi
Pieton şi şofer sub influenţa alcoolului
Programul TELE'M Botoşani, joi, 13 septembrie
Tinerii arată timiditate în promovarea ideilor de afaceri
Camera de Comerţ vrea să-i scoată din amorţeală pe agenţii economici
A scăzut numărul accidentelor de muncă
Când păpica vine din banul public, se înţeleg de minune
Ioan Rotundu
Anul şcolar se va deschide, dar reparaţiile nu vor fi finalizate peste tot
Pentru generalul Negrescu a început numărătoarea inversă
Poliţiştii de la frontieră se încalecă în control cu cei rutieri
Rodica Huţuleac, directorul CJAS, va fi ridicată de pe scaun
Dezinteres tot mai ridicat pentru taberele şcolare
Angajatori din alte judeţe au fost invitaţi Bursa locurilor de muncă
După ce le-a dat suta de euro, acum le-o cere înapoi
Horoscop
Cum puteţi beneficia de un masaj la domiciliu
Fază ratată
Elvira Deatcu este in conflict cu toata lumea
Primarul care a adus secretara în situaţia „de-a răsturna căruţa”
(Cârcotaşul)
Prisecaru îşi întinde mantia afacerilor asupra Botoşanilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă