Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
608
De la 07 Ianuarie 2003
108730294

Sorescu s-a întâlnit cu miniştrii Cabinetului Tăriceanu

  • 31 January 2008, 23:00
Joi, 31 ianuarie, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Gheorghe Sorescu a luat parte, la sediul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, la o întâlnire de lucru cu miniştrii. Prima parte a reuniunii a fost dedicată unor discuţii cu ministrul Internelor şi Reformei Administrative Cristian David, care le-a prezentat prefecţilor obiectivele prioritare ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) pentru acest an, în vederea susţinerii şi implementării lor la nivel local. Potrivit unui comunicat remis de Serviciul de Comunicare al MIRA, printre obiectivele stabilite se numără combaterea violenţei în şcoli, susţinerea implementării fondurilor structurale, creşterea capacităţii de reacţie şi răspuns în cadrul urgenţelor civile, diminuarea şi eradicarea corupţiei interne.
În contextul contribuţiei României la asigurarea unui spaţiu european de justiţie, libertate şi securitate, ministrul internelor şi reformei administrative a solicitat, în special prefecţilor din zona de nord şi de nord-est a ţării, să monitorizeze implementarea Planului de Acţiune Schengen, în vederea îndeplinirii sarcinilor asumate prin semnarea, la Brdo – Slovenia, a Declaraţiei comune româno-bulgare de aderare la Spaţiul Schengen în anul 2011. Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a atras atenţia prefecţilor care au, în structura populaţiei, comunităţi de romi, asupra necesităţii de a identifica soluţii pentru incluziunea socială a acestora.
În cursul zilei de ieri prefectul şi omologii săi din celelalte judeţe s-au întâlnit şi cu Dacian Cioloş – ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Eugen Nicolăescu – ministrul sănătăţii publice, Adrian Iorgulescu – ministrul culturii şi cultelor, Ludovic Orban – ministrul transporturilor, László Borbély – ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, Lucia Varga – secretar de stat în Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi Ingrid Zaarour – preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Prefectul le-a prezentat acestora principalele probleme cu care se confruntă judeţul. “Sperăm ca aceste probleme să fie tratate cu prioritate şi să li se găsească soluţii cât mai curând”, a declarat prefectul. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vrea consilier pe probleme psihice şi sexuale
Capcane pentru naivii politici
Ioan Rotundu
Oful avocatului Sălăvăstru şi cursul evenimentelor din Flămânzi
S-a aflat faţă în faţă cu premierul Tăriceanu
Comunicat de presă
Comentariul comentariilor (XXXIX)
(Ioan Rotundu)
Asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de performanţă
Prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun
Vrea soluţii pentru eradicarea „fabricilor de ţânţari”
Consilierii au votat majorarea preţului la biletele de tramvai
Egner vrea să fie luat mai mult în seamă
Încă o propunere în scop electoral
Suspiciuni asupra salariilor unor directori
Horoscop
Adam l-a găsit, Eva îl mai caută…
Program TELE'M Botoşani, vineri, 1 februarie
Condiţii de cazare ce pot fi înţelese doar citite printre rânduri
Patronii de baruri au probleme cu fumătorii
Societatea din Flămânzi a ţepuit AJOFM
ITM şi-a inaugurat noul sediu
Sindicaliştii vor medic de medicina muncii la IŞJ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă