Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6051
De la 07 Ianuarie 2003
108337227

Sorin Blejnar a fost revocat din funcţia de preşedinte al ANAF

  • 17 April 2012, 23:00
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare Fiscala a fost revocat, marti, din functie, de premierul Mihai-Razvan Ungureanu, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, pentru Agerpres.
Primul-ministru l-a numit pe Serban Pop, vicepresedintele al ANAF pana in 2009, in functia de presedinte al Agentiei, cu rang de secretar de stat, a mentionat reprezentantul Guvernul.
Deciziile intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.
Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca Sorin Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi.
Pe 17 februarie, premierul Mihai-Razvan Ungureanu a cerut oficialilor implicati in combaterea evaziunii fiscale ca in termen de 60 de zile sa aduca venituri suplimentare la buget de cel putin 1,5% din PIB. Termenul a expirat marti, 17 aprilie.
Foto: AGERPRES"Avem la dispozitie doua surse importante pentru cresterea veniturilor bugetare si a produsului intern brut: accesarea si gestionarea eficienta a fondurilor europene si combaterea evaziunii fiscale. Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeana de 40%. Va cer ca in termen de 60 de zile, actiunile dumneavoastra de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB. Aveti sprijinul meu neconditionat pentru aplicarea masurilor necesare obtinerii acestui rezultat", a cerut premierul.
Marti, 10 aprilie, cu 7 zile inainte de expirarea ultimatumului, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat pentru HotNews.ro ca a atras la buget 4,93 miliarde de lei, adica 0,81% din PIB. Potrivit lui Sorin Blejnar, masurile de combatere a evaziunii fiscale luate de catre ANAF si institutiile subordonate in perioada 1 ianuarie-7 aprilie 2012 vor alimenta bugetul cu 4,93 miliarde lei, reprezentand 0,81% din PIB.
"Analitic, suma e compusa din obligatii suplimentar stabilite, TVA respins la plata, confiscari, diminuarea pierderii fiscale, masuri asiguratorii si prejudicii aferente sesizarilor penale”, a declarat Blejnar, precizand ca ANAF nu este singura institutie care stabileste obligatii de plata.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Sacrificiile nevestei
SUA au cheltuit pentru apărare în 2011 mai mult decât UE, Rusia şi China la un loc
Legea privind confiscarea extinsa a averilor, promulgata de Traian Basescu
Cazul Valiza: Gigi Becali a fost achitat
Îmbulzeală la urgenţe după mesele de Paşti
Botoşani: Cele mai scăzute salarii din ţară
Botoşani: Modernizarea Spitalului judeţean este la cheremul constructorilor
CNAS nu renunţă la reţele electronice
Jandarmii şi credincioşii în perioada pascală
ANL-iştii acţionaţi în judecată pentru datorii la apă
Târgul Meşteşugarilor ediţia a VI- a pe Pietonalul Unirii
Botoşani: Arhip Titel, colecţionarul mărcilor de Frumuşica
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă