Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6344
De la 07 Ianuarie 2003
103406855

Sorin Grindeanu, votat de Camera Deputatilor in fruntea ANCOM

  • 7 November 2017, 23:00
Fostul premier Sorin Grindeanu a fost votat marti, de plenul reunit al Parlamentului, in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Grindeanu a fost demis din functia de premier de catre PSD-ALDE printr-o motiune de cenzura, dupa ce a refuzat sa plece, in luna iunie, iar in luna octombrie a fost propunerea PSD-ALDE pentru aceasta functie, unde i-a luat locul lui Adrian Dita.
Numirea lui Grindeanu a trecut cu 270 voturi "pentru" si 117 "impotriva". Mandatul sau va fi de 6 ani, considerandu-se inceput cu data de 11 mai.
Dita a demisionat pe 20 octombrie. El fusese numit in functie de Parlament pe 11 mai, la propunerea guvernului condus de Grindeanu. Dita a fost acuzat de membrii celor doua comisii parlamentare la audierile din 27 septembrie si 17 octombrie de reorganizare "abuziva" a institutiei.
In cadrul audierilor din comisiile de specialitate, Grindeanu a precizat ca a absolvit studii superioare in domeniul informaticii, avand un masterat in domeniul bazelor de date. Ulterior, a fost cadru didactic la Universitatea din Timisoara timp de trei ani. De asemenea, a lucrat in administratia locala, dar si in mediul privat, detinand functii de conducere la doua companii care aveau legatura cu domeniul comunicatiilor. Grindeanu a detinut de asemenea functia de viceprimar al Timisoarei, a fost mai apoi deputat, ministru al Comunicatiilor, presedinte de consiliu judetean, iar ulterior prim-ministru.
Grindeanu a sustinut ca este necesara "urgent" o revenire la normalitate in cadrul ANCOM, in conditiile in care "cel putin doua actiuni au stricat rotitele in interiorul" institutiei: aprobarea unei noi organigrame, "care nu a fost foarte bine discutata si care se potriveste mai mult cu alte institutii", si "anumite detasari, intr-un numar foarte mare, de la alte institutii catre ANCOM".
El a subliniat, de asemenea, importanta "conditiilor corecte si tarifelor rezonabile" pentru exercitarea dreptului la acces la proprietatea publica, in vederea facilitarii amenajarii digitale a teritoriului.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pariu neinspirat
Horoscopul zilei de 8.11.2017
Povestea unui antreprenor belgian care a venit în România pentru a cultiva “aur roşu”.
Cât a investit şi câţi bani îi aduce preţiosul condiment
Ministerul Educatiei organizeaza o consultare nationala on-line cu privire la rolul temelor pentru acasa
Serban Nicolae: E nevoie de o definitie mai clara a abuzului in serviciu, se confunda cu coruptia
Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu
Apar sporuri noi pentru bugetari:
Guvernul modifica legea salarizarii unitare pentru functionarii care muncesc in conditii grele
Lupul dacic va fi logo-ul Romaniei pentru presedintia UE in 2019.
Cine a facut parte din juriu si cum arata propunerile de logo intrate in finala
Semnarea Acordului de Parteneriat între Județul Botoșani și Municipiul Bălți
Guvernul a programat miercuri la ora 15.00 sedinta decisiva pentru modificarea Codului Fiscal
Povestea sediului Primăriei Manoleasa miroase a corupţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă