Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15866
De la 07 Ianuarie 2003
89166612

Sorin Rosca Stanescu, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii

  • 15 October 2013, 23:00
Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu ca nu a mentionat in declaratia de avere conturile detinute de copiii sai minori in banci din Elvetia (143.000 de euro) si Romania (63.000 de euro). ANI a sesizat Parchetul in acest caz.
Tot ANI il acuza pe Rosca Stanescu de incompatibilitate, anuntind intr-un comunicat de presa ca liberalul ar fi fost simultan senator si administrator de firma. Acuzatiile ANI vin la jumatate de an de la scandalul international Offshore Leaks, cind numele lui Rosca Stanescu a aparut pe lista romanilor cu conturi in paradisurile fiscale.
Acuzatiile de fals in declaratii
ANI precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind o presupusa infractiune de fals in declaratii savarsita de senatorul Sorin Rosca Stanescu. ANI sustine ca acesta nu a mentionat in declaratiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 si 4 martie 2013 valoarea depozitelor detinute de copiii sai minori la banci din Romania si din strainatate. "Valoarea totala a activelor financiare (depozitelor) nementionate de Sorin Rosca Stanescu in declaratiile de avere si care se regasesc la bancile aflate pe teritoriul Romaniei este de 63.638 Euro, iar valoarea conturilor deschise la o institutie bancara din Elvetia este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 Euro)", arata ANI.
Agentia condusa de Horia Georgescu a sesizat si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor pentru o posibila incalcare a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.
ANI arata ca Sorin Rosca Stanescu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, in exercitarea dreptului la aparare.
Reamintim ca in aprilie 2013 a izbucnit un scandal global dupa ce in presa au aparut informatii despre conturile si afacerile offshore detinute de mii de cetateni din intreaga lume.
Nume precum Bogdan Buzaianu, Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan, Victor Harbuz, Ghenadie Nipomici, Said Shehade Baaklini sau Sorin Rosca Stanescu apar dosarul scurgerilor de informatii despre paradisurile financiare, OffshoreLeaks, un proiect al International Consortium of Investigative Journalism (ICIJ) din Washington si care are ca partener in tara noastra Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI). https://www.crji.org/articole.php?id=4210
Acuzatiile de incompatibilitate
ANI sustine, intr-un alt comunicat de presa, ca Rosca Stanescu s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 16 aprilie 2013, cind ar fi detinut simultan calitatea de senator si functia de administrator al firmei S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L.
Agentia il acuza pe senatorul liberal ca a incalcat Legea nr. 161/2003. Daca va exista o decizie finala impotriva sa, Rosca Stanescu va pierde dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Replica impegatului
Gastronomie: Castraveciori muraţi, crocanţi
Cristian Ghibu, noul Acar Paun găsit de Ponta pentru a justifica eşecul privatizării CFR Marfă
SRI a răspuns organizaţiei Active Watch la întrebarea: Ce sunt eco-anarhiştii?
Cine a pierdut si cine a câştigat din eşecul privatizării CFR Marfă
Cine este Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei
Cum am învins oaia liberală
Ioan Rotundu
Saltimbacul lui Putin se bagă iarăşi în seamă ameninţând Chişinăul
Rogozin: Transnistria pregăteşte un răspuns dur în cazul asocierii Moldovei la UE
Zi cu ghinion pentru un afacerist din Darabani
Bărbat cu probleme locomotorii, salvat de pompieri în ultima clipă
Cucuveaua era la Cotroceni
Ioan Rotundu
Botoşani : O fi viceprimarul Cosmin Andrei întors de la ţâţă!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă