Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19811
De la 07 Ianuarie 2003
122905460
Sova:

Drumul dintre Botoşani şi Suceava, cel mai prost sector de drum din România

  • 12 May 2013, 23:00
Cel mai prost sector de drum din Romania este intre Botosani si Suceava, sustine ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, potrivit Mediafax. Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV, Sova a mai precizat ca suma necesara in acest an pentru intretinerea de vara a drumurilor se ridica la 4 miliarde euro, iar bugetul CNADNR pentru acest tip de lucrari este de doar 180 milioane euro. "Noi avem in exploatare grosso modo 17.000 de kilometri de drum, incluzand 530 de kilometri de autostrada, restul de drum national.
CNADNR a facut cereri la cele sapte directii regionale de drumuri din tara, sa ne spuna necesarul numai de acoperire de gropi, adica intretinere de vara. Necesarul strazi de la cele sapte regionale se ridica la peste patru miliarde euro pentru anul acesta. Necesarul facut de ei luand in considerare situatia drumurilor pe care le administreaza fiecare directie regionala", a declarat Sova.
Potrivit ministrului, "noi avem 180 milioane euro in buget pentru aceste drumuri. Mai mult decat atat, vreau sa va spun ca acum m-am interesat si eu - inainte sa fiu implicat in treaba asta eram mult mai indignat - acum stiu ca in toata Europa si-n toata lumea, o data la patru ani, cel mai tarziu, trebuie sa tragi un covor asfaltic de suprafata pe orice autostrada sau drum national ai. Dar noi nu avem suficiente fonduri pentru asta. Deci dincolo de orice viziune, nu avem suficiente fonduri, si atunci incerci sa faci cu ceea ce ai".
Sova a afirmat ca "situatia este dramatica" si ca sunt sute de poduri cu "probleme mari".
Potrivit ministrului, pe autostrada Bucuresti-Constanta (A2) covorul asfaltic pe 36 de kilometri construiti in perioada 2004 - 2005 nu a fost schimbat.
"Nu-mi place sa fac teoria mostenirii pe care o am, dar niste cifre cred ca sunt relevante. Am preluat ca minister coordonator aceasta companie (CNADNR, n.red.). Noi ne-am angajat fata de Fondul Monetar International ca lichidam arieratele din economie, si premierul ne-a spus 'Domnilor, incepeti si platiti, trebuie sa ne respectam angajamentele'. Bun, care sunt obligatiile la 31 decembrie 2012 ale CNADR? Simplu: 680 milioane euro datorii. La un buget de 1,2 miliarde euro pentru investitii, 680 milioane euro au fost datorii. Am ramas acum cu diferenta de suma, pentru care va trebui sa mai cerem Ministerului de Finante in iulie, la rectificare, niste bani, ca sa ne acoperim cei 15% la fonduri europene", a adaugat ministrul.
Intrebat care este cel mai prost segment de drum din Romania pe care sa-l ocoleasca soferii in vacante, el a raspuns ca acesta este cel dintre Botosani si Suceava.
"Nu vreau sa-l ocoliti, pentru ca e o zona turistica superba. Dar daca ma intrebati care este cel mai prost sector de drum din Romania, este intre Botosani si Suceava", a spus Sova, in finalul emisiunii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cum arată Dumnezeu
Lumea lu' Rotundu: Păcală în sutană
Trei tineri botoşăneni suspectaţi că au incendiat mai multe maşini, daţi în urmărire internaţională
Serghei Stanisev, acuzat de un adversar politic că a dat mită pentru a fi preşedinte al Socialiştilor Europeni
Victor Ponta nu crede aşa ceva
PDL va avea o iniţiativă legislativă pentru apărarea angajatorului
La reprezentanţele româneşti de turism din străinătate e jale si dezastru!
oamenii nu aveau habar că trebuie să promoveze ţara lor
Banii în plus pentru pensiile militare, găsiţi la ministerele de resort
plata se poate face din 2014
Israel: Manifestaţii împotriva viitoarelor măsuri de austeritate
Ziua Tatălui, sărbătorită oficial duminică în România
S-a discutat in USL despre suprataxarea tuturor celor care obţin venituri peste 1000 euro
nu s-a ajuns la o decizie, subiectul e închis
De la Botoşani la Stuttgart, de mână cu Cosmin Andrei
PSD-iştii botoşăneni s-au supărat pe rege ca văcarul pe sat
Îţi vine rândul mintenaş, tizule!
Ioan Rotundu
Botoşani: Primarul Portariuc fabulează
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 12.05.2013
Jurnalul îşi schimbă politica editorială
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog