Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5801
De la 07 Ianuarie 2003
122891450

Spectacol la lumina lumânărilor

  • 18 March 2011, 23:00
Pe 26 martie 2011, în intervalul orar 20:30 – 21:30, oameni, companii şi comunitaţi din întreaga lume vor stinge luminile, în mod simbolic, timp de o oră, transmiţând astfel un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili faţă de mediul înconjurator.
Municipiul Botoşani a răspuns din nou afirmativ iniţiativei ecologiştilor de la WWF (World Wide Fund for Nature) şi o face pentru al treilea an consecutiv. Anul acesta, în Campania “Earth Hour”, sunt implicate nu mai putin de 50 de orase din ţară şi alte mii de oraşe din peste 60 de ţări de pe mapamond. În toate aceste oraşe vor fi stinse luminile pe clădirile emblematice şi se vor organiza spectacole de muzică şi dans la lumina lumânărilor, fără surse de electricitate.
Campania “Earth Hour” a devenit, astfel, cea mai mare acţiune voluntară de mediu din toate timpurile. La Botoşani, pe data de 26 martie, începând cu ora 20.30, când vor fi stinse luminile la clădirea Primăriei, Teatrului Mihai Eminescu, Teatrului pentru Copii şi Tineret “Vasilache”, Direcţiei de Taxe şi Impozite, municipalitatea botoşăneană va organiza, în parteneriat cu o serie de organizaţii neguvernamentale şi instituţii din oraş, mai multe acţiuni care vor marca cea mai amplă acţiune voluntară de mediu din lume.
Numărul organizaţiilor şi instituţiilor care şi-au manifestat dorinţa de a se implica anul acesta în derularea acestei campanii, alături de Primăria Botoşani, este în creştere, fiecare venind cu propuneri inedite de a organiza evenimente menite să reunească într-o singură ora cât mai mulţi botoşăneni care înţeleg mesajul campaniei.
Asociaţia Culturală “Cheia Sol”, Liceul de Artă “Ştefan Luchian”, Asociaţia B-Right Media, Asociaţia Culturală “Vis de Artist”, Consiliul Judeţean al Elevilor, Asociaţia Judeţeană de Karate-Academia Shotokan sunt partenerii pe care Primăria Botoşani îi are în acest an pentru organizarea acţiunilor incluse în Campania “Earth Hour”.
Având ca slogan “Stinge lumina acasă şi, hai la dans, în jurul lumii”, spectacolul organizat pe data de 26 martie, de la ora 20.30, va cuprinde momente artistice şi demonstraţii sportive care vor face înconjurul lumii, deoarece vor surprinde tradiţii, dar şi obiceiuri ale ţărilor implicate anul acesta în Campania “Earth Hour”.
Spectacolul va fi organizat ca şi anul trecut, la lumina lumânărilor, în faţa Primăriei Botoşani şi nu va beneficia de nicio sursă de electricitate. La final, toţi botoşănenii prezenţi vor primi din partea ONG-urilor locale brăţări florescente şi vor fi invitaţi să se alăture organizării unui lanţ uman pentru salvarea Planetei. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Salar majorat
Caricatura zilei
Situaţia de la centrala Fukushima rămâne în continuare foarte gravă.
vom reconstrui Japonia încă o dată
Lucian Bute va promova brandul naţional de turism al României la meciul cu Magee
Preşedintele PSD Brăila critică încheierea alianţei USL
o greşeală politică
Crucifixele sunt permise în şcolile publice
Îl susţin pe Emil Boc, Blaga va trebui să fie pe locul lui, acela de organizator al partidului
Un român a distrus cu o sabie japoneză un bar de lângă Torino
Noi paşi înainte în implementarea PIDU şi reabilitarea Casei de Cultură Flămânzi
Vâzdoagă recomandă npedeliştilor să-şi lumineze mintea
„Să trăiţi voi din economii”
au strigat ieri cadrele didactice participante la miting
Amplu control în şcoli dispus de prefect
Escrocherii cu subvenţii la păşuni
CNAS continuă războiul cu medicii de familie
Spitalul din Truşeşti a devenit jertfă a reformei ministrului Ceke
Casa de Pensii va verifica reclamaţiile legate anularea pensiei de boală
CAS nu dă semne că ar dori să încheie contracte cu furnizorii de servicii medicale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog