Pentru a întâmpina sezonul rece şi pentru a asigura condiţii optime bolnavilor conducerea Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani a început să adune provizii. Încă de săptămâna trecută Spitalul avea în depozitele alimentare majoritatea legumelor şi zarzavaturilor pentru iarnă. Potrivit directorului economic al Spitalului Judeţean „Mavromati”, Ioan Lozneanu, deocamdată cheltuielile pentru asigurarea alimentelor pentru iarnă s-au ridicat la nivelul anului trecut, respectiv 80.000 lei. Spre deosebire de iarna trecută, în sezonul rece al acestui an pacienţii spitalului vor avea parte de un confort termic mult mai ridicat. Acest lucru se datorează faptului că vor fi date în folosinţă şi cele două cazane noi. Aceste cazane funcţionează pe două surse: în principal va fi folosit gazul şi în plan secundar va fi folosit combustibilul lichid.
„Dacă până acum eram racordaţi la reţeaua de joasă tensiune, de acum înainte suntem racordaţi la reţeaua medie”, susţine directorul economic al Spitalului Judeţean Botoşani. În cazul în care şi în această iarnă temperaturile extrem de scăzute vor reduce presiunea gazului, spitalul va putea folosi sursa alternativă de încălzire pe combustibil lichid. De asemenea, pe lângă cele două cazane mixte pe care le are, unitatea spitalicească mai are la dispoziţie pentru cazuri extreme încă două cazane. Acestea două funcţionează numai pe bază de combustibil lichid După cum susţine Ioan Lozneanu
„Cele două cazane noi, vor fi suficiente pentru a asigura căldura spitalului”. Faţă de anii precedenţi, condiţiile din spital în ceea ce priveşte asigurarea confortului termic pacienţilor va fi mult mai bun. În cursul acestei săptămâni cele două cazane pentru încălzire vor fi supuse unor probe pentru a le verifica buna funcţionare. (Margareta NICHIFOR)