Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
635
De la 07 Ianuarie 2003
122886284

Spitalul nimănui

  • vicele Mihai Aroşoaie recunoaşte că în CJ se face politică, nu se iau decizii
  • 12 June 2011, 23:00
Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoşani este în acest moment „pe drumuri”. De curând, consilierii locali şi-au dat votul unanim pentru transferarea unităţii medicale în subordinea Consiliului Judeţean, pentru comasare cu Spitalul Mavromati, demers extrem de necesar pentru ca unitatea spitalicească să primească gradul III de finanţare. Numai că aleşii judeţeni, care trebuiau să prindă iniţiativa din mâinile consilierilor locali nu au putut să-şi exprime votul.
La ultima şedinţă de CJ, pe ordinea de zi a lipsit subiectul legat de transferul spitalului TBC. Motivul principal a fost că lucrurile s-au desfăşurat prea în pripă şi nu a fost vreme să se întocmească hârtiile necesare.
Asta cu toate că altădată când era vizat un vot de blam dat unui vicepreşedinte pentru a-i scutura scaunul proiectul era gata în 24 de ore. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, a declarat că a insistat pe lângă preşedintele Ţâbuleac pentru ca proiectul privind comasarea să se poată încadra în timp pentru şedinţa de luna aceasta. Acesta este de părere că subiectul nu va fi lipsit de probleme, asta deoarece jumătate din clădirea Spitalului de Pneumoftiziologie fiind la un pas de retrocedare.
„ Acum trebuie să vedem ce facem cu spitalul TBC. Că iniţial Primăria a zis aşa: vă dăm jumătate, cât aveţi nevoie să prindeţi finanţare. Acum când a auzit că jumătate este retrocedat de ce să mai plătească ei? Luaţi-l cu totul şi gata. Spitalul Judeţean şi-a făcut un plan şi s-a bazat pe această comasare. Trebuie numaidecât să luăm o decizie cu spitalul TBC. Au zis că n-a fost timp să se facă hârtiile şi o să punem pe ordinea de zi şi o să preluăm” a declarat vicepreşedintele Mihai Aroşoaie.
Acesta se aşteaptă la consilierii judeţeni să privească problema cu matritate, pentru binele botoşănenilor. „ Trebuie să ne situăm pe o poziţie constructivă. Adică până acum ne-am hârâit, am făcut politică, dar gata!” a adăugat Mihai Aroşoaie
. Spitalul de Pneumoftiziologie Botoşani va primi finanţare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, în continuare, ca şi unitate independentă, până la emiterea unei hotărâri de Guvern privind trecerea la Spitalul Judeţean. Rodica Huţuleac, şefa CAS Botoşani, a declarat că trebuie parcurse mai multe etape până ce acesta va trece efectiv la Spitalul Judeţean. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Deznodământul unei plăceri…
Crin Antonescu va fi preşedinte iar Ponta prim-ministru
Baronii PSD au bătut cu pumnul în masă lui Antonescu şi Ponta
Opozitia accepta consultarile de la Cotroceni
Angela Merkel despre interesele economice ale Germaniei
Bacteria E.Coli provine din Germania, din seminţele germinate
Este nevoie de un verdict în dosarele de mare corupţie
Caricatura zilei
Ce nu ne spune opoziţia
Ioan Rotundu
Miluţă Procesomanul
Ioan Rotundu
O bătrâna a murit lovită pe trecerea de pietoni de maşina miresei
Baronul PSD Vanghelie a venit la nuntă cu elicopterul
Fondul Monetar Internaţional, victimă unui atac cibernetic
Botoşăneanul fură echipamente ale instalaţiilor electrice
Conducta de apă din zona Cucorăni ciuruită din nou
Regionalizarea reduce birocraţia
Examenele de Bac, prilej de reclamaţii
sSecretar de stat din Ministerul Educaţiei prezent, Sâmbătă, la Botoşani
În războiul uniformelor IŞJ bate în retragere
IŞJ Botoşani a declanşat noi inspecţii în şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog