Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
698
De la 07 Ianuarie 2003
123652684

Sponsorizarea concertului Lady Gaga a fost aprobată de ministrul Eduard Hellvig

  • 250.000 de euro acordaţi prin negociere
  • 15 August 2012, 23:00
Ministerul Turismului plateste aproape 250.000 euro pentru o campanie de promovare a brandului de tara in cadrul concertelor Lady Gaga si Red Hot Chili Peppers, precum si in cadrul festivalului B'estfest ce s-a desfasurat intre 6 si 8 iulie.
Potrivit documentelor de pe site-ul MDRT, campania a fost aprobata de catre ministrul Eduard Hellvig, insa premierul Ponta a declarat, marti, ca va verifica daca aceste contracte nu au fost semnate de ministrii anteriori.
"Daca cumva domnul Hellvig, indragostit de Lady Gaga, a aprobat acest proiect, o sa discut cu domnia sa", a declarat Ponta. Recent, unul dintre organizatorii meciului Dinamo-Barcelona s-a aratat deranjat de faptul ca Guvernul a ales sa sponsorizeze concertul Lady Gaga, si nu meciul de pe Arena Nationala.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) plateste 1,14 milioane de lei pentru pentru o campanie de promovarea brandului turistic national cu ocazia concertelor Red Hot Chili Peppers din 31 august si Lady Gaga din 16 august de la Arena Nationala, dar si pentru promovarea la festivalul B'est Fest ce s-a tinut intre 6 si 8 iulie in Tunari.
Potrivit docuemntelor de pe site-ul institutiei, documentatia descriptiva si referatul de oportunitate al acestei campanii au fost aprobate de catre ministrul Eduard Hellvig, iar invitatia de participare la procedura de atribuire a contractului a fost publicata in timpul mandatului sau. Proiectul beneficiaza de finantare din Fonduri Externe nerambursabile (FEN), se precizeaza in documentele oficiale.
Contractul acordat direct unei firme "din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate"
Procedura de achizitie a serviciilor pentru aceasta campanie s-a facut prin negociere fara anunt de participare.
"Serviciile pot fi furnizate doar de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate", se precizeaza in anuntul de atribuire al contractului publicat pe site-ul mdrt.ro.
Data atribuirii contractului este de 3 iulie 2012, iar acesta a fost atribuit SC Emagic Concerts SRL, iar valoarea contractului este de 1.147.096 RON (aprox. 250.000 euro).
MDRT mizeaza pe 50.000 de persoane la concertul Lady Gaga, din care 15.000 turisti straini
Potrivit datelor din referatul de oportunitate al acestei campanii, document publicat de site-ul mdrt, se precizeaza ca mesajele campaniei vor ajunge la o audienta formata din 35.000 de straini din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Austria, Spania, Italia, Ungaria, ce vor fi prezenti la concertul Red Hot Chili Peppers, dintr-un total de 55.000 de participanti.
Tot in acelasi document se precizeaza ca la concertul artistei Lady Gaga se vor strange peste 50.000 persoane, din care se estimeaza ca cel putin 15.000 persoane vor fi turisti straini, in special din tarile: Marea Britanie, Franta, Germania, Ungaria, Spania, Belgia, Italia. Pentru festivalul B'estfest au mizat pe un numar de peste 100.000 de participanti, din care 15% straini provenind din afara granitelor tarii, majoritatea din tari precum UK, Germania, Austria, Ungaria, Franta.
Pentru campania aferenta concertului Lady Gaga, potrivit documentatiei descriptive, MDRT vizeaza aparitia logou-lui de brand in 250 de spoturi tv, in 20 de aparitii in presa print, intr-o campanie online de promovare, pe mai multe bannere, afise si ecrane outdoor, precum si pe 10 umbrele postate la intrarea in zona de concert.
Victor Ponta: Voi verifica daca dl Hellvig, indragostit de Lady Gaga, a decis sponsorizarea concertului
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca va verifica daca aceste contracte nu au fost semnate de ministrii anteriori, noteaza Realitatea.net.
Intrebat cum comenteaza faptul ca ministerul turismului investeste un sfert de milion de euro pentru a face campanie Romaniei prin promovarea brandului turistic, printre investitii numarandu-se concertul Lady Gaga la Bucuresti, Victor Ponta a raspuns ca probabil contractele au fost semnate de fostul ministru.
"Va promit ca o sa verific. Am insa curajul sa anticipez faptul ca aceste contracte au fost semnate inainte sa vina dl. Hellvig. Nu ca domnului Hellvig nu i-ar placea Lady Gaga, dar m-am obisnuit, si asta discutam in fiecare sedinta", a raspuns Victor Ponta.
"Daca cumva domnul Hellvig, indragostit de Lady Gaga, a aprobat acest proiect, o sa discut cu domnia sa, dar am banuiala ca sunt proiecte angajate anterior", a adaugat Ponta, in acelasi ton.
;b:Acuze ca ministerul a ales sa sponsorizeze concertele in detrimentul amicalului Dinamo-Barcelona;-b:
In urma cu cateva zile, Adrian Thiess, CEO al Thiess Holding, unul dintre organizatorii meciului amical Dinamo - FC Barcelona s-a aratat deranjat insa de faptul ca Guvernul a ales sa sponsorizeze concertul artisei Lady Gaga in Romania, noteaza gsp.ro
"Am vorbit cu ministrul dezvoltarii la meci si l-am intrebat: "Cum sa puneti logoul Romaniei, celebra frunza, pe afisele concertului cu Lady Gaga, pentru un milion de euro, si noi aducem Barcelona la Bucuresti si totul trece neobservat"? Era o publicitate enorma pentru Romania, meciul a fost difuzat pe multe televiziuni din strainatate, vizibilitatea era infinit mai mare decat cei 5.000 de oameni de la Lady Gaga. Dar asta a fost alegerea Guvernului care a preferat-o pe Lady Gaga. Am un gust amar fata de tot ce s-a intamplat".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sancţiune prea aspră
Botoşani: Festivalul Verii se întoarce pe Pietonalul Unirii
Memorialul Ipoteşti dat pe mâna neprofesioniştilor
Din luna august apa este mai scumpă
Portariuc epurează Organizaţia municipală a PSD Botoşani
Florin Ţurcanu ameninţă Guvernul Ponta cu greva foamei
Sova prevede o nouă suspendare a lui Traian Băsescu
Nu există nicio ordonanţă care să interzică premierea olimpicilor
un plagiator şi un chiulangiu nu au cum să aprecieze performanţa şcolară
Nova Apaserv: Cel puţin 50 de salariaţi vor fi concediaţi
Mimor ar putea deveni director medical
Botoşani: Întreruperea de două zile în furnizarea apei se amânănă
Inspectorii şcolari încep controale în judeţ
Veşti bune pentru copiii din câteva localităţi rurale din judeţ Conducerea
Cineva să-i oprească pe ei
Dan Tapalaga
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog