Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2191
De la 07 Ianuarie 2003
76448360

Sporurile salariale pentru cei din Sănătate au fost clasificate

  • 2 February 2010, 23:00
Pentru cadrele medicale, problema acordării sporurilor este clarificată. Ministerul Sănătăţii a decis să lămurească cu ce sporuri rămân cei ce lucrează în sistemul sanitar, în condiţiile punerii în aplicare a noii legi a salarizării unitare în sistemul bugetar. Aceste lămuriri sunt aduse printr-un ordin publicat cu două zile în urmă.
Astfel, sporurile sunt clasificate în cinci grupe. În prima grupă este sporul pentru condiţii deosebit de periculoase, în grupa a doua sporul pentru activităţi care se desfăşoară în condiţii deosebite (stres, risc, etc.), în grupa a treia intră sporul pentru condiţii grele de muncă, în grupa a patra se încadrează sporul pentru lucrul în unităţi sanitare situate în localităţi izolate, cu căi de acces dificile, iar în ultima grupă intră sporul pentru condiţii periculoase.
Ordinul respectiv prevede că atunci când locul de muncă se regăseşte în mai multe din grupele menţionate, se acordă doar un singur spor, cel mai mare. Potrivit ordinului, sporul cel mai mare ajunge până la 100% din salarul de bază. Sporul de până la 100% ar urma să fie încasat de personalul care participă efectiv în campaniile de prevenire şi combatere de epidemii deosebit de grave şi alte asemenea acţiuni stabilite de Ministerul Sănătăţii şi declarate prin ordin ca : pesta, holera, poliomelita, variola, zoonoze, tetanos, leptospiroza, etc.
Şi personalul care lucrează în laboratoarele de microbiologie din cadrul direcţiilor de sănătate publică, unde se efectuează teste HIV/SIDA, va putea beneficia de acest spor. Un spor de până la 30% din salarul de bază ar putea încasa personalul care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii, iar sporul de până la 25% din salariul de bază le va reveni celor ce lucrează cu tulpini virulente sau culturi vii în laboratoare sau compartimente de diagnostic sanitar uman.
Pe treptele de sporuri urmează apoi cel de până la 15%, pentru angajaţii din laboratoare şi compartimente de analize medicale, bacteriologie, parazitologie, inframicrobiologie, microbiologie, virusologie, imunologie, enzimologie, chimie sanitară, toxicologie, analize chimice, biologice, biochimice şi citologice.
Sporul de până la 10% ar urma să fie încasat de personalul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice în care funcţionează instalaţii care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă produse de emiţători pentru comunicaţii, instalaţii de microunde, instalaţii de curenţi de înaltă frecvenţă sau staţii de bruiaj.
Urmează apoi un spor de doar 7% din salariul de bază, pentru angajaţii din sistemul sanitar care lucrează permanent la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare şi personalul mediu sanitar de igienă din dispensarele medicale, angajaţii din laboratoarele şi compartimentele de prevenire şi combatere a bolilor transmisibile, personalul superior şi mediu sanitar din laboratoare sau compartimente de medicina muncii, care lucrează peste 50% din timpul normal de lucru în unităţi sau sectoare industriale cu condiţii deosebite.
În fine, cel mai mic spor, de până la 5% din salariul de bază, îi va reveni personalului care lucrează la aparatele de multiplicat, la orming, gestetner, rotaprint, xerox, piloris, heliograf. În Ordin se menţionează însă că aceste sporuri vor fi astfel stabilite pentru anul 2010 încât să nu afectele planul de reducere a cheltuielilor de personal planificate. Cei care stabilesc salariile sunt atenţionaţi să aibă în vedere ca procentele stabilite la sporuri să nu ducă, în final, la salarii mai mari decât cele avute de angajaţi în luna decembrie 2009. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Voluntarii din cadrul SVSU Flămânzi şi-au prezentat bilanţul pe 2009
Basarabenii vor trece şi ei de la „î” la „â” şi de la „sînt” la „sunt”
Rusia se cufundă într-un hău fatal
Cine ascunde adevărul despre 5 aprilie?
Conferinţe teologice la Bruxelles cu părintele Vasile Mihoc
Din “zicerile” Părintelui Arsenie Boca: Deşertăciunea deşertăciunilor
Mărturisirile unui fost deţinut politic: Traian Popescu (Matca)
Legea câinilor vagabonzi ar putea fi modificată
animalele să nu se mai întoarcă pe stradă după sterilizare
Marko Bela vrea musai ca Legea Statutului minorităţilor să fie votată
România şi Azerbaijan au semnat un memorandum
pentru furnizarea de gaze către Europa
Unii au început să vorbească şoptit despre un congres comun PNL-PSD+PC
Toţi jurnaliştii ar trebui să depună declaraţii de interese la ANI
Un toreador în vrâstă de 12 ani, străpuns de taur la o coridă în Columbia
Cam 50% dintre părinţi şi-au sacrificat „mieii” pe altarul vaccinului
Horoscop
Gastronomie atractivă - Ciorbă de potroace
Mica publicitate
un liceu angajează secretară
Comentariul comentariilor (XX)
Ioan Rotundu
Profesorii, între conservatorism şi modernismul exacerbat
Prin mansardarea blocurilor din Flămânzi s-ar putea crea până la 70 de noi locuinţe
Avariile au început să calce pe nervi botoşănenii
S-a deschis Ghişeul Unic
Grevă de avertisment
Reabilitare termică a blocurilor se va face pe sponci
Cine-a pus stâlpul în drum…
Număr…penal
Huţuleac aruncă pastila cu plata şi vrea ca farmaciştii s-o prindă
Caricatură politică - Elena Udrea... îngheţată
Bancul zilei – Ceartă între blonde
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă