Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
86413
De la 07 Ianuarie 2003
74006818

Sprijin financiar direct pentru producătorii de soia

  • 5 November 2008, 23:00
Producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin exploataţii agricole şi care valorifică pe piaţă soia din producţia internă a anului 2008 pot beneficia de sprijin direct al statului pe produs în valoare de 300 lei/tonă în limita a 100.000 de tone la nivelul întregii ţări.
Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, o hotărâre privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii pentru producţia anului 2008 producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în scopul creşterii producţiei şi a indicilor de calitate a produselor agricole, precum şi pentru modificarea articolului 4 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2001 privind exploataţiile agricole, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 49/2002 cu modificările şi completările ulterioare.
Soia valorificată sub formă de sămânţă pentru semănat nu beneficiază de prevederile acestei hotărâri. De asemenea, soia care face obiectul plăţii în natură al contractelor de arendare, concesionare sau al contractelor de livrare a îngrăşămintelor, pesticidelor şi altor inputuri, inclusiv al contractelor de leasing pentru utilaje agricole nu constituie marfă pentru care se acordă sprijin direct al statului pe produs. Soia care se utilizează ca materie primă pentru realizarea de produse alimentare sau industriale în cadrul unităţilor proprii de producţie ale producătorilor agricoli este considerată produs agricol destinat comercializării şi beneficiază de sprijin.
Acordarea acestui sprijin se face pe baza unei cereri-tip adresate direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare judeţele sau a municipiului Bucureşti, pe care producătorii agricoli interesaţi trebuie să o depună până la data de 15 iunie 2009 inclusiv.
Acordarea sumelor se face în ordinea depunerii cererilor, potrivit actului normativ.
Resursele financiare necesare acordării acestui sprijin sunt de 30.000 mii lei. Sumele respective se asigură din prevederile bugetare ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale aprobate pentru anul 2008-2009.
După verificarea documentaţiei şi aprobarea cererilor formulate de producătorii agricoli, Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene sau a municipiului Bucureşti întocmesc şi depun centralizatorul cuprinzând sumele cuvenite ca sprijin direct al statului pe produs la Direcţia generală Buget, Finanţe şi Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării, până la data de 1 iulie 2009 inclusiv.
Acordarea în mod necorespunzător a acestui sprijin, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare de către reprezentanţii direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene sau a municipiului Bucureşti, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 5.000 lei, precum şi cu obligarea la restituirea contravalorii sumelor încasate nejustificat, majorate în raport cu inflaţia.
Modificarea HG nr. 49/2002 vizează exploataţiile agricole comerciale care nu mai trebuie să depună, anual, până la data de 1 februarie, anumite documente, la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pentru a fi luate în evidenţă, ci le pot depune pe tot parcursul anului, la fel ca administratorii exploataţiilor familiale.
(Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 04.11.2008)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presa
Va schimba Obama America, sau America pe Obama?
Mitropolitul Basarabiei decorat de Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Cultural
Succes al presei române împotriva Ambasadei Ungariei la Bucureşti
Festival gastronomic romanesc în Dallas
Lege privind regimul stării de mobilizare a forţelor armate şi al stării de război
Noi termene pentru predarea datelor din carnetele de muncă
Horoscop
Răspunsul lui Gheorghe
Gîndul ascuns al lui Geoană
Candidează în Colegiul Botoşani Est
Este preferatul alegătorilor din Colegiul Flămânzi
A reuşit în afaceri, va reuşi şi în politică!
Un senator pentru sănătatea noastră!
Comentariul comentariilor (CCXXXIII)
(Ioan Rotundu)
America plânge de bucurie, noi de necaz
Iosan Rotundu
Disputele politice scot patinoarul de la Sala Polivalentă
Conţac are dreptate, dar oficial nu i-o dă nimeni
Constructorii de case pentru sinistraţi nu au şanse să prindă bonusul
„Poate să ningă şi mâine că noi suntem pregătiţi”
Infractor înrăit, pentru care poliţiştii n-au leac şi nici lege
Cu ce se mai ocupă prefectul!
Un criminal moldovean a încercat să treacă fraudulos frontiera
S-a trecut de faza cu avertismentele!
Noi concedieri
Laptele şi cornul, motiv de amendă pentru directorii de şcoli
Neplata zilelor de grevă nu-i sperie pe profesori
Minori beţi criţă
Angajatorii s-au obişnuit cu amenzile
Guvernul Tăriceanu face România de râs la malul Prutului
milioanele de euro investite de U.E. în podul de la Rădăuţi Prut au devenid dovada incompetenţei din toată sărăcia sa, Eepublica Moldova şi-a respectat obligaţiile contractuale
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă