Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11132
De la 07 Ianuarie 2003
122583071

Sprijin masiv pentru cei care cumpara masini electrice:

  • 6.000 de euro eco-bonus si finantare a retelei de alimentare
  • 20 April 2016, 23:00
Cetatenii si firmele care isi vor cumpara un automobil 100% electric vor primi prin programul guvernamental Rabla Plus un ajutor de circa 6.000 de euro, a anuntat miercuri ministrul mediului, Cristiana Pasca Palmer. Ea a anuntat si ca Guvernul pregateste ghidul de finantare pentru accesarea fondurilor necesare realizarii retelei de alimentare a automobilelor electrice.
Avand in vedere ca prima de casare pentru o masina veche este de 6.500 lei, o persoana care doreste sa isi cumpere o masina 100% electrica "va avea un sprijin total de aproape 6.000 euro", a declarat ministrul Mediului, avand in vedere ca programul din acest an prevede acordarea unui eco-tichet de 20.000 de lei pentru astfel de masini.
Pe langa prima de casare pentru masinile vechi si sustinerea masinilor electrice, programul din 2016 prevede o a treia componenta, de finantare a infrastructurii pentru masinile electrice, practic inexistenta in Romania. Pentru infrastrucra necesara masinilor vechi se lucreaza in acest moment la un ghid de finantare.
In acest an, programul Rabla va fi lansat in luna mai si va avea trei componente: varianta clasica, Rabla Plus si cea de finantare a infrastructurii pentru masinile electrice, a precizat ministrul.
Prin programul clasic, beneficiarii vor primi o prima de 6.500 de lei pentru casarea masinilor vechi. In plus, ar putea primi doua eco-bonusuri, unul de 750 de lei şi un altul de 1.500 de lei pentru cumpararea unor automobile care genereaza emisii de CO2 sub 100 g/km. Pot fi casate masinile mai vechi de opt ani.
Cei care opteaza pentru programul Rabla Plus, pot beneficia de o prima de 5.000 de lei, conditia fiind sa cumpere o masina "care nu polueaza deloc". Cei care opteaza pentru Rabla plus nu sunt obligati sa caseze masini vechi. Dar daca au masina veche de casat, beneficiarii pot primi un un tichet de 6.000 de euro.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Morala socialismului
Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu cartofi
Horoscopul zilei de 21.04.2016
Botoşani: Pădurarii hoţomani pot fura în continuare cu voie de la Parchetul
Jean-Claude Juncker: UE pierde din sustinerea populara, s-a amestecat prea mult in vietile oamenilor
Trei sportivi, unul din Rusia si doi din Ucraina, au primit cetatenie romana
CSM a sesizat Ministerul Justitiei cu o propunere de interzicere a eliberarii conditionate
pentru recidivistii cu pedepse mai mari de 10 ani
Cati bani trebuie sa returneze presedintele Iohannis din chiriile incasate
Cat ne costa sa comunicam in roaming in UE de la 30 aprilie 2016
Tarifele de roaming in UE vor fi eliminate complet de la 15 iunie 2017
Concursul de machete ,,BOTOŞANI, ORAŞUL MEU- trecut, prezent, viitor"
Penitenciarul Botoşani: Școala Altfel – Școala Vieții
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog