Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19244
De la 07 Ianuarie 2003
77893866

Sprijinul celor din Penitenciarul Botoşani de Sfintele Sărbători pascale, deloc de neglijat

  • 22 April 2011, 23:00
În perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, preocuparea membrilor colectivul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Botoşani o reprezintă, poate mai mult ca oricând în timpul anului, îndreptarea şi renaşterea spirituală, se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Botoşani.
Activităţile specifice organizate în Penitenciar în această perioadă se doresc a fi cât mai apropiate celor desfăşurate de creştinii membri ai comunităţii locale, acestea debutând cu vizita pe care un grup selecţionat de private de libertate au efectuat-o la Mănăstirea Vorona şi Schitul Sihăstria Voronei, în cadrul unui pelerinaj intitulat
„Pe calea Învierii”, pentru a participa la slujbele religioase organizate în acest sfânt locaş. Apropierea sărbătorilor constituie prilej pentru confecţionarea, de către persoanele custodiate, a felicitărilor şi colajelor tematice, lucrări care, alături de picturi, sculpturi, ouă încondeiate şi alte obiecte cu specific pascal confecţionate în cadrul unui atelier ocupaţional al penitenciarului, vor fi imortalizate de membrii Asociaţiei Artiştilor Fotografi din Romania, urmând a fi prezentate în cadrul unei digiporame cu fotografii similare din întregul sistem penitenciar.
La nivelul sectoarelor de deţinere ale Penitenciarului s-a finalizat activitatea de curăţenie şi intimizare a spaţiilor de custodiere şi a dependinţelor, timp în care persoanele private de libertate pot participa, în grupuri, la slujbele şi activităţile religioase specifice – spovedanie şi împărtăşanie, organizate zilnic în capela unităţii de detenţie botoşănene.
În Joia Patimilor a debutat un proiect inedit, iniţiat de preotul capelan al Penitenciarului, intitulat „Scara rugăciunii”, care urmăreşte implementarea unui program fix de rugăciune zilnică (5 minute, dimineaţa şi seara), transmis în direct, la nivelul tuturor camerelor de deţinere, prin intermediul postului de televiziune cu circuit închis al unităţii.
Postul de televiziune propriu mai prezintă zilnic, în Săptămâna Patimilor, emisiuni interactive pe tema sărbătorilor pascale, un material referitor la semnificaţia Învierii şi a Luminii Sfinte de la Ierusalim, precum şi filmul „Patimile lui Iisus”, în cadrul unui program prelungit de vizionare.
Activităţile filantropice şi misionare sunt şi ele prezente în programul special al acestei perioade, astfel încât toate persoanele private de libertate nevizitate din Penitenciarul Botoşani beneficiază de pachete cu alimente neperisabile şi articole de igienă, oferite gratuit de Serviciul Umanitar pentru Penitenciare-filiala Moldova, Parohiile Ortodoxe „Învierea Domnului” din Suceava „Întâmpinarea Domnului” din Botoşani, şi Asociaţia Internaţională „Christian Aid Ministries” Menoniţi.
Acest gen de activităţi sunt continuate şi în afara unităţii de detenţie, personalul Penitenciarului demarând în această săptămână o acţiune de sprijin a Cantinei Sociale „Sfântul Ilie” din Botoşani, dar şi a două familii cu mulţi copii aflaţi în dificultate.
Desfăşurată sub genericul „Implica-te şi tu”, activitatea cooptează şi persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Botoşani, acestea organizând voluntar o colectă de 200 grame din raţia zilnică de pâine pentru a fi donate beneficiarilor menţionaţi, dorindu-se ca acest gest de solidaritate şi sprijin să motiveze pe viitor şi implicarea altor persoane/instituţii în acţiuni similare. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mulţumiri partidului…
Ce ne-a adus noua capitalismul?
Emil Boc: AVAS a plătit 100 mil euro pentru pagubiţii de la FNI
aceşti bani ar fi trebuit folosiţi pentru pensii şi salarii
Emil Boc: Nu există nicio problemă legată de plata pensiilor
Scăderea ratei şomajului nu reflectă situaţia economică reală din România
Ţiganii fug dintr-un sat, din cauza unei miliţii de extremă dreapta,
care organizează o "tabără de antrenament"
Caricatura zilei
Modern Calor Botoşani
Acceleratorul de particule LHC a stabilit un nou record mondial de intensitate a fasciculelor - CERN
100 de ţigani români evacuaţi dintr-o tabără au ocupat Bazilica San Paolo
Primarul Gianni Alemanno: Mulţi dintre ei sunt infractori
Mii de credincioşi au parcurs Via Dolorosa
episcopii au făcut apel la solidaritatea creştinilor din Orient
Peste o mie de botoşăneni au spus „Nu” produselor modificate genetic
mai sunt câteva zile până la finele campaniei
Un altfel de simbol
Cozonac de la Coşula
Felicitare Primăria Stăuceni
Felicitare pascală Deputatul Cătălin Buhăianu
Felicitare S.C. Transporturi Auto SA Botoşani
Felicitare depuztat Stelică Strugaru
Felicitare din partea Direcţiei Silvice Botoşani
Felicitare societatea ELTRANS SA Botoşani
Felicitare din partea PSD Botoşani
Felicitare Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani
Felicitare Primăria Ibăneşti
Felicitare Primăria Manoleasa
Felicitare societatea Modern Calor Botoşani
Felicitare societatea MOLDOPAN SA Botoşani
Felicitare din partea PDL Botoşani
Felicitare Primăria Botoşani
Felicitare Primăria Săveni
Centre de permanenţă medicală la Darabani şi Truşeşti
DSP Botoşani are teste rapide pentru diagnosticul HIV/SIDA
DSP organizează în iunie examen pentru medic primar
Asistenţii medicali botoşăneni sunt aşteptaţi în Europa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă