Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22031
De la 07 Ianuarie 2003
122882098

Stadiul lucrărilor la DN Botoşani – Ştefăneşti şi Tg. Frumos

  • Ioan Rotundu
  • 27 May 2022, 17:05
Joi am trecut în revistă lucrările la cele două drumuri naţionale principale care străbat judeţul nostru. La drumul spre Ştefăneşti lucrările la cele două puncte fierbinţi de la intrarea şi ieşirea din localitatea Stăuceni au avansat semnificativ, deja porţiunile de viaduct s-au conturat în toată dimensiunea lor.
S-a turnat asfalt începând cu intrarea în localitatea Victoria şi până la limita cu râul Suliţoaia, unde se construieşte un pod important şi la care lucrările au avansat de asemenea, fiind în prag de finisare (foto 1).
Asfalt s-a turnat şi pe raza localităţii Silişcani, lucrările la podeţele de aici fiind finalizate. Mai avem asfaltată porţiunea dintre ieşirea din pădurea Vânători şi până aproape de intrarea în pădurea Drislea. Pe raza satului Drislea se lucrează intens la podul peste râul cu acelaşi nume (foto 2) dar şi la ieşirea din localitate spre Truşeşti, o zonă extrem de instabilă dar pe care se va putea circula pe noul viaduct.
Şi la podul de peste râul Jijia, la intrarea în localitatea Truşeşti, lucrările sunt avansate.
Cert este că în momentul de faţă, întreg segmentul de drum se află în lucru şi sunt şanse reale ca aceste lucrări să fie finalizate până la sfârşitul anului.
Mai dificil se poate circula pe drumul naţional Botoşani – Tg. Frumos, mai ales pe segmentul dintre Flămânzi şi Botoşani. Deşi se toarnă asfaltul dinspre Flămânzi spre Botoşani, începând din localitatea Copălău şi până la intrarea în Botoşani, cale de vreo 20 km, drumul este anevoios de parcurs pentru că s-a decopertat de stratul de beton (porţiunea dintre Botoşani ş Copălău a fost betonată în regimul comunist pentru că pe aici se deplasau tacurile spre poligonul din Copălău) şi se pregăteşte patul pentru noul strat de asfalt. Cei mai supăraţi sunt copălăernii pentru că praful care se ridică în urma maşinilor nu le mai permite să-şi vândă la stradă căpşunile şi legumele proaspăt recoltate.
După cum avansează lucrările, s-ar putea ca acest comerţ aducător de venituri pentru mulţi săteni să nu mai poată fi practicat pe întreg parcursul veri.
Pentru cei care nu cunosc reţeaua de drumuri paralelă cu drumul naţional le sugerez ca imediat ce ies din localitatea Copălău şi trec podul peste râul Miletin, să facă la stânga spre Coşula, apoi tot la stânga spre satul Ghilăneşti, comuna Cristeşti şi să iasă la drumul spre Vorona, în zona satului Orăşeni Deal, după care la dreapta spre Botoşani. Întreg traseul este asfaltat şi bun de circulat iar distanţa este mai lungă cu doar câţiva km faţă de traseul normal.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 - 29.05.022
Bancul săptămânii: Asemănare involuţionistă
Minciunile comisarului de mediu Liliana Popovici au picioare scurte
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Alesul lui Dumnezeu
Jurnalul BTD - o publicaţie tot mai apreciată de către cititori
Ioan Rotundu
Machiavelismul socialist al lui Ciolacu
Ioan Rotundu
În lupta sa cu Garda de Mediu este implicată Masoneria
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu: Festivalul Floare albastră
Războiul din Ucraina. Tehnica de luptă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog