Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24318
De la 07 Ianuarie 2003
83689329

Stafia infractorului Zgonea a bântuit şi pe meleaguri botoşănene

  • Ioan Rotundu
  • 5 February 2020, 23:50
Ştirea că fostul preşedinte PSD al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost condamnat la închisoare cu executare n-a trezit prea mare interes pe meleagurile botoşănene. Dacă în locul social-democratului ar fi fost condamnat un liberal, sigur cohorta de răspândaci ai PSD-ului ar fi trudit de zor să posteze pe mijloacele de socializare cine sunt şi cât de corupţi liberalii.
Fiind un socialist din clasa baronilor locali PSD, un altfel de analfabet funcţional decât Viorica Dăncilă, răspândacii PSD-ului au preferat politica struţului. Dar pentru că Zgonea, pe când era în culmea măreţiei sale politice şi se mândrea în faţa întregii ţări cu incultura sa, a fost adus şi pe meleagurile noastre, fiindu-ne prezentat ca un fel de erou al neamului dat ţării de către PSD, am considerat de cuviinţă să aduc în actualitate fapte şi evenimente uitate, sau făcute uitate, de către unii dintre noi.
Prima vizită a lui Zgonea la Botoşani a fost în 24 martie 2012, cu nici o lună înainte ca Guvernul Boc să cadă. Adus de deputatul dorohoian PSD Andrei bDolineaschi, pe atunci vicepreşedinte al camerei Deputaţilor, Zgonea a ţinut în sala”Eminescu” a Hotelului „Rapsodia” o întâlnire cu botoşănenii. Fostul muncitor4 CFR-ist, ajuns inginer în vremurile tulburi ale evenimentelor din decembrie 1989, a debitat inepţie după inepţie.
Iată ce spunea despre investiţia Cornişa, proiect realizat de primarul Cătălin Flutur şi mult hulit de PSD. Zgonea era convins că investiţia de la Cornişa se va dovedi total nerentabilă. „Să zicem că va crea două sute de locuri de muncă la terasele pentru bere pe timpul verii. Şi atât. Municipiul nu este în stare la ora actuală să creeze un mediu propice pentru afaceri care să aducă noi locuri de muncă” a spus Valeriu Zgonea, fără a cunoaşte măcar în esenţă proiectul despre care şi-a dat cu părerea.
Da, câtă vreme municipiul Botoşani a fost condus de primarul PSD Ovidiu Portariuc, investiţia Cornişa n-a fost rentabilă, iar pe lângă ea şi alte investiţii iniţiate de Flutur. Reîntoarcerea lui Flutur la primărie a făcut din Cornişa o celebritate a Botoşaniului iar încasările sunt uluitoare.
În 7 octombrie 2012, Zgonea revenea la Botoşani, Nu mai era vicepreşedinte, ci preşedintele Camerei Deputaţilor. A venit adus tot de deputatul dorohoian Dolineaschi, dar n-a venit oricum. A coborât la Dorohoi din elicopterul plătit din banii publici. A mâncat 5 mici, a strâns mâna primarului beţivan, social-democratul Dorin Alexandrescu şi a urcat în elicopter. Venirea la Dorohoi cu elicopterul a stârnit un mare scandal naţional dar totul s-a acoperit de PSD, partidul aflat din aprilie 2012 la putere.
Ca preşedinte al Camerei, Zgonea a devenit celebru prin incultura sa, pe atunci nefiind inventat termenul de analfabet funcţional, termen care avea să intre în vocabularul românilor odată cu numirea Vioricăi Dăncilă ca premier PSD.
Iată un fragment al său în care se declară „coleg” cu Mihai Viteazu: „Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Daca ei vor sa ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema".
Aţi Înţeles ceva? Imposibil! Cu toate acestea, Zgonea a deţinut, în ordinea importanţei, cea de-a treia funcţie în stat. De pe această poziţie, respectându-şi statutul de baron local a făcut ceea ce făcea şi colegii săi de partid: trafic de influenţă contra peşcheşuri şi bani.
Zgonea nu s-a dedulcit la milioanele de euro aşa cum au făcut-o mulţi baroni PSD. El s-a mulţumit cu mărunţişuri, găinării potrivite cu mediul social în care a crescut şi s-a format.
Zgonea a fost acuzat de procurorii DNA că în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când ocupa funcţia de preşedinte la Cameră a acceptat promisiunea făcută de un consilier judeţean privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii într-o funcţie publică. Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la consilierul judeţean Dumitru Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei
Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la trei ani închisoare cu executare. Condamnarea s-a pronunţat luni, 3 februarie a.c. dar ce să vezi, marţi, 4 februarie, Curtea Constituţională a României a emis o decizie prin care va stabilit că probele administrate în baza unui mandat pe siguranţă naţională nu pot deveni probe şi în dosare privind alte infracţiuni. Sesizarea a fost depusă de Valeriu Zgonea iar graţierea sa vine de la CCR la numai o zi. Pentru că probele DNA se bazează pe un mandat aprobat de judecător pe siguranţa naţională. Aşa că, în recurs la ÎCCJ, Zgonea va fi achitat în lipsă de probe.
Tot prin astfel de decizii ale CCR au scăpat de puşcărie, fiind achitaţi, infractori periculoşi. Exemplu proaspăt avem la Curtea de Apel Suceava unde în „Dosarul regii păcănelelor” infractorul principal şi cel mai periculos, inspectorul fiscal Ioan Teodorescu, a fost achitat pentru că probele procurorilor DNA au fost administrate de SRI, probe pe care CCR le-a declarat neconstituţionale.
Aşadar, oamenii PSD-ului plantaţi la CCR, bine ghiftuiţi cu lefuri de peste 20 mii lei lunar, cu pensii speciale de alte 30 mii lei cumulate cu leafa îşi răsplătesc stăpânii asigurându-le libertatea, chiar dacă au furat milioane de euro din averea poporului. Dar marea bătaie de joc la adresa românilor urmează a avea loc în aceste zile când judecătorii CCR vor trebuie să decidă dacă-şi taie pensiile speciale sau şi le păstrează. Ce credeţi că vor face?!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Preot surprins de un răspuns neasşteptat
Horoscopul săptămânii 3 – 9.02.2020
Nu există națiune puternică cu cetățeni slabi, asistați, care s-au obișnuit să primească de la stat.
Niciun Guvern nu vine cu banii de acasă
Presa-n gura lu' Rotunu: Emisiunea din 31.01.2020
Lumea lu' Rotundu: Roma Mărul discordiei
Catrenul săptămânii
Orban, despre modificările propuse de Predoiu care ar crea o super-imunitate pentru magistrați:
Încă suntem departe de forma finală / Așteptăm opiniile celor din sistem
S-a făcut frate cu PSD-ul pentru a trimite USR în iad
Ioan Rotundu
Cum a căzut PSD-ul în capcana abil întinsă de PNL
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Ninge la Botoşani
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 7 februarie 2020
Schitul Bals: Drumul credintei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă