Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19004
De la 07 Ianuarie 2003
78590341

Stafia lui Iliescu pluteşte impotent peste Piaţa Victoriei

  • Ioan Rotundu
  • 4 February 2017, 23:00
După o tăcere suspectă de câteva zile bune, mai exact de când au început protestele în stradă, Ion Iliescu a declarat sâmbătă că răspunzător pentru protestele stradale este preşedintele Klaus Iohannis şi că acesta ar trebuie tras la răspundere, adică judecat.
Bietul politruc format ideologic la Moscova, pedepsit de divinitate să nu plece de pe Pământ până ce nu va da socoteală pentru sângele vărsat de tinerii ieşiţi în stradă în decembrie 1989 şi pentru morţii de pe urma mineriadelor, la vârsta la care se află senilitatea bătrâneţii pare să fie a doua pedeapsă trimisă asupra lui de către divinitate.
Pus sub acuzare pentru morţii de pe urma mineriadei din 13-15 iunie 1990, Ion Iliescu este cercetat penal şi pentru morţii din decembrie 1989. Preşedinte onorific al PSD, creaţia sa politică de o monstruozitate care a înspăimântat societatea românească postdecembristă dar şi statele civilizate ale lumii, lui Ion Iliescu i s-a părut normal să-şi apere creaţia. Inculpat la inculpat doar n-o să-şi scoată ochii, se apără unii pe alţii!
Prizonier al unei ideologii comuniste modificată genetic cu idei socialiste, Iliescu n-are puterea înţelegerii fenomenului din stradă pentru că în educaţia sa de-a lungul vieţii libertăţile democratice erau doar cele permise de partid. Dacă Ceauşescu arunca în decembrie 1989 vina pe „agenturili străine”, Ion Iliescu şi ceilalţi lideri ai PSD susţinuţi de lacheii din mass media au dat vina pe Soros, ca apoi să învinovăţească multinaţionalele.
De ce sunt vinovate multinaţionalele de aceste proteste? Pentru că în stradă sunt oameni instruiţi, intelectuali de top, vorbitori de limbi străine, unii instruiţi la universităţi celebre din lume, sunt oameni care descifrează, decriptează instant mesajele politice manipulatoare ale liderilor PSD. Sunt tineri şi vârstnici care şi-au dat mâna pentru a uni generaţiile trecutului cu cele ale prezentului în apărarea viitorului.
Vorbea sâmbătă premierul Sorin Grindeanu că retrage ordonanţa pentru că în societatea românească s-a produs un clivaj între generaţii şi că el nu doreşte aşa ceva. Grindeanu este un român instruit la fel ca şi cei din faţa Palatului Victoria dar, din dorinţa de putere, s-a prostituat moral şi a preluat limbajul ipocrit şi dualist al liderilor PSD. Ordonanţa contestată n-a creat falii în societatea românească. Dimpotrivă, ea a devenit liantul care sudează generaţiile societăţii. Ordonanţa a deveni pivotul în jurul căruia s-au adunat generaţiile, i-a împăcat pe părinţi cu copii, pe bunici cu nepoţii şi a declanşat procesul de reformare a societăţii.
Ion Iliescu, ascuţit în lupta de clasă, a realizat ce s-a întâmplat în aceste zile în stradă şi va conştientizat dimensiunea uriaşă a pericolului care paşte PSD-ul. Bătrânul comunist cu conştiinţa încărcată de cadavrele celor ucişi direct sau indirect de-a lungul carierei sale politice, a mirosit că primăvara care se apropie aduce cu ea parfumul libertăţilor democratice pentru viitorul românilor, întărirea statului de drept, dar şi microbii de gripă socială care vor răpune social-democraţia de şanţ politic promovată de PSD, creaţia sa odioasă.
Dar marele necaz al lui Iliescu este neputinţa cu care asistă la distrugerea creaţiei sale fără a putea face ceva. Protestele din stradă au rupt în el armonia trăsăturilor de dictator, i-au zdruncinat încrederea cu care a luptat pentru cauza partidului. Nu poate fi o condamnare pentru crimele sale din decembrie ]989 şi de pe urma mineriadelor mai dureroasă, mai mistuitoare sufleteşte, nu poate fi pentru el o pedeapsă a divinităţii mai mare decât faptul că asistă cum idealurile sale de-o viaţă sunt spulberate de nişte tineri şcoliţi în spirit capitalist, duşmanul vieţii sale.
Ah, dacă ar fiu fost el preşedintele României ar fi adus minerii să facă ordine, ar fi infiltrat agenţi acoperiţi care să provoace dezordine şi i-ar fi pus pe jandarmi să pună bâta pe spinarea lor să le iasă fumurile democraţiei din cap.
Stafia lui Ion Iliescu pluteşte încrâncenată peste manifestanţii din Piaţa Victoriei şi nu poate crede că educaţia sa transmisă tinerilor devotaţi cauzei partidului precum Dragnea, Ponta, Grindeanu etc. este acum măturată de furtuna unor energii pe care nu le-ar fi bănuit vreodată că există.
Toată viaţa sa s-a străduit ca educaţia noilor generaţii să se facă sub control politic, să li se dea atât cât are nevoie partidul şi nu mai mult. Iată unde a dus educaţia prea multă, iată cum copii săi de suflet lăsaţi la cârma partidului au scăpat frâiele din mână, s-au lăsat înduioşaţi de cerinţele imperialiştilor de a lăsa tinerii să zburde în numele unor libertăţi democratice, n-au demonstrat fermitate în a apăra linia partidului. Iată că acum vor plăti. Vor plăti poate chiar cu dizolvarea partidului, gânduri care-l aduc pe Iliescu în prag de apoplexie.
Vraja puterilor sale ideologice s-a rupt. De uşa vieţii sale se apropie cea care-l va lua de mână pentru a-l duce în veşnicie. În spatele ei stau ciotcă şi nerăbdători nişte creaturi cu corniţe care-şi vor ofranda ce li se cuvine.
De undeva, poate de la Cotroceni, un personaj de o calmitate enervantă, aflând de sfârşitul celui care acum l-acuză de instigator al protestelor, va rosti: Dumnezeu să-l ierte, că are pentru ce!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.02.2017
Bancul zilei: Cu dublu înţeles
Horoscopul zilei de 4.02.2017
Iordache, intrebat daca isi da demisia in cazul in care Ordonanta este declarata neconstitutionala:
"Sa nu fim pesimisti"
Un protest inedit: Sambata, in Piata Victoriei, va fi organizat un mars al copiilor
O petitie online semnata de 3.000 de persoane cere socialistilor europeni retragerea sprijinului pentru PSD
"SUA sunt profund ingrijorate de masurile recente ale Guvernului Romaniei,
ce submineaza statul de drept. SUA fac apel la Guvern sa inverseze aceste actiuni"
Protestele trec granita: bulgarii si moldovenii ies in strada.
Manifestatii la Sofia si Chisinau in semn de sprijin
Petitia PSD "Sustinem Guvernul Grindeanu" a strans peste 12.000 semnaturi.
Dragnea a cerut joi sa se demareze o strangere de semnaturi, in loc de mitinguri organizate de partid
Prognoza meteo pentru weekend:
Cine îi manipulează pe manifestanți?
Ultima piesa din puzzle: Romania, scoasa la amanet.
Ordonanta prin care primarii, sefii de consilii judetene si ministrii au voie sa cheltuiasca/ praduiasca banii pe care inca nu-i au in buget
Patriarhia Romana: Trebuie continuata lupta anticoruptie,
iar cei vinovati trebuie sanctionati, deoarece hotia si furtul degradeaza societatea in plan moral si material
UDMR: Modificarea legislatiei penale prin ordonanta de urgenta este inacceptabila;
propunem semnarea unui acord politic
Klaus Iohannis: Toti liderii europeni sunt interesati si ingrijorati de ce se intampla in Romania
Dragnea, Sevil Shhaideh si Darius Valcov au spart conducta cu bani pentru clientela de partid
Ironie devastatoare a RyanAir la adresa lui "Florin Ciordache":
Care companie ofera tarife de la 5 €? / Alta intrebare!
Fariseism popesc de rang înalt
Ioan Rotundu
A patra zi de proteste: Peste 150.000 de oameni au cantat imnul Romaniei in Piata Victoriei
si au scandat Abrogati si-apoi plecati! Hotii!. Proiectie cu lasere in piata
Lumea lu' Rotundu: Generalul Gheorghe Avramescu
A cincea zi de proteste in Capitala: 170.000 de oameni in Piata Victoriei
Proiectie laser: EU, we love you!
Dragnea şi ai lui şi-au pierdut credibilitatea din cauza minciunii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă