Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3182
De la 07 Ianuarie 2003
122888831

Ştefan şi-a turnat vecinul la Inspecţia în Construcţii

  • 24 August 2007, 23:00
Modificarea locuinţelor, o modă adoptată de mulţi botoşăneni în ultima perioadă, tinde să ia proporţii alarmante. Aceasta este şi constatarea consilierului Ştefan Mihai care, fără voie, este martorul punerii în pericol de către un proprietar de apartament a întregului bloc. Ştefan Mihai a sesizat primarului municipiului Botoşani şi Inspectoratului în Construcţii faptul că unul din vecinii săi face modificări în apartament fără autorizaţie, dărâmând tocmai pereţii de rezistenţă ai blocului. „În Botoşani proprietarii de locuinţe fac transformări în apartamente cu o nonşalantă iresponsabilitate, umblând la structura de blocurilor. Un vecin taie exact peretele de pe mijlocul blocului. Am chemat Inspecţia în Construcţii, a venit inspectorul şef Viorel Ciobanu, şi-a făcut cruce şi i-a spus proprietarului în cauză că este un criminal”, a declarat consilierul Ştefan Mihai. Acesta susţine că efectiv îi este frică mai intre în bloc.
Peremistul este nemulţumit că aparatul de specialitate din primărie doarme în papuci, neinteresându-se ce se întâmplă în blocuri. „Cei de la Inspecţia în Construcţii au spus că numai le sesizări pot interveni. Eu cred că este o crimă ce se întâmplă cu aceste locuinţe”, a declarat consilierul PRM. Primarul municipiului Botoşani i-a răspuns prompt consilierului Ştefan Mihai. Municipalitatea nu poate intra în apartamente şi nu are cum să ştie ce se întâmplă în apartamentul proprietate personală a cetăţenilor. Atâta timp cât sunt proprietari pe apartamente, municipalitatea nu îi poate sancţiona. „Singurii care se pot implica sunt reprezentanţi Inspectoratului Judeţean în Construcţii. Ei pot face controale şi pot sancţiona. Mai nou, de două săptămâni şi Poliţia Comunitară are atribuţiuni de a se implica”, a declarat primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur. Acesta susţine că toţi preşedinţii asociaţiilor de proprietari au primit adrese din partea Primăriei Botoşani, prin care sunt rugaţi să sesizeze locurile din oraş unde se întâmplă astfel de situaţii. „Nu putem să îi obligăm sau să îi rugăm. Inspectoratul are obligaţia de a-i verifica. Şi Poliţia Comunitară are acum în atribuţiuni sesizarea acestor lucruri şi au făcut destule sesizări până acum”, a precizat edilul şef al municipiului Botoşani. Şi cu sesizările pe birou primarul are probleme din cauza faptului că serviciu de urbanism ce ar trebui să se ocupe de aceste probleme este foarte subţire şi de doi ani de zile, deşi sunt scoase posturi la concurs nu vine nimeni să le ocupe din cauza salariilor foarte mici. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Polo la un preţ avantajos
Program TELE’M Botoşani
Preţul medicamentelor va fi redus cu 15%,
Jaful de la spitalul judeţean prinde contur
Lavric umple golul lăsat de cronicarii muzicali de altă dată
Prefectul va analiza îndeplinirea obiectivelor din agricultură
Subsolul Teatrului inundat de ploi
Nemţii au fugit de la Eltrans, de le-au sfârâit călcâile
Consilierii locali îndemnaţi să repare o greşeală
Festivalul Verii bate la uşă
Oprişanu recunoaşte că preţul fişei medicale este ridicat
Absolvenţii mai au doar o săptămână pentru înregistrare
Asistenţii comunitari au început să devină eficienţi
Calificare profesională după gratii
Sulfat de cupru înghiţit din răzbunare
Tânăr bătut crunt în timp ce se plimba cu prietena
Refuz de probe biologice
Ceva de adăugat
Horoscop
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog