Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18504
De la 07 Ianuarie 2003
122904153
Strategia MAI privind siguranţa în şcoli:

Fiecare unitate de învăţământ va avea un poliţist

  • 16 September 2012, 23:00
Fiecare unitate de invatamant va avea desemnat cate un politist responsabil, care va face parte si din Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar, masura fiind prevazuta in noua strategie a Ministerului Administratiei si Internelor, citata de Mediafax.
Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a adoptat, la inceputul anului scolar 2012-2013, o noua strategie privind siguranta in scoli, masurile avute in vedere vizand cresterea responsabilitatii unitatilor de Politie, in cooperare directa cu reprezentantii scolilor si liceelor.
Astfel, va fi desemnat cate un politist responsabil pentru fiecare unitate de invatamant, acestia urmand sa faca parte si din Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar, constituita la nivelul unitatii scolare, a anuntat MAI, sambata, intr-un comunicat de presa.
"Politistul va lua contact cu directorii scolilor, cu responsabilii firmelor de paza, acolo unde acestea exista, si vor realiza impreuna o analiza de risc privind vulnerabilitatile in ceea ce priveste siguranta copiilor in zona adiacenta unitatilor de invatamant", se arata in noua strategie a MAI.
Strategia comuna de actiune a Politiei si Jandarmeriei, pentru prevenirea si gestionarea situatiilor care privesc ordinea publica, cuprinde si masuri privind sporirea sigurantei in zona scolilor, prin patrulare.
Astfel, politistii si jandarmii vor fi prezenti in zona scolilor si liceelor la momentele intrarii si iesirii de la ore, vor verifica modul cum este asigurata paza interna la scolile care au astfel de sisteme si vor desfasura actiuni preventive, inclusiv aspecte ce tin de siguranta rutiera.
In plan administrativ, ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a solicitat prefectilor si reprezentantilor inspectoratelor scolare judetene intensificarea controalelor privind asigurarea cadrului adecvat desfasurarii procesului de invatamant.
MAI precizeaza ca actiunile desfasurate la nivel national, in contextul inceputului de an scolar, implica peste 10.000 de politisti, la care se mai adauga, in caz de nevoie, si 1.600 de jandarmi.
Zece mii de politisti asigura ordinea si siguranta rutiera in zona unitatilor de invatamant, luni, la inceperea noului an scolar, potrivit Politiei Romane. Seful Politiei Romane a cerut inspectoratelor judetene de politie si Politiei Capitalei sa ia masuri pentru ca noul an scolar sa se desfasoare in siguranta si sa acorde atentie sporita pentru protectia elevilor din clasa pregatitoare. Astfel, patrulele de politie vor fi prezente in zona scolilor, atat in timpul orelor de curs, cat si la finalul programului, intrucat multe scoli au terenuri de sport frecventate de copii.
Politistii vor face controale la unitatile economice din apropierea scolilor, pentru a verifica produsele vandute de acestea copiilor.
Totodata, vor fi activate patrulele scolare de circulatie, a precizat Politia Romana.
In cursul anului scolar trecut a scazut numarul infractiunilor sesizate cu 1,56 la suta si cel al elevilor autori de infractiuni cu 16 la suta. De asemenea, a scazut cu 26,8% numarul infractiunilor sesizate in zona adiacenta unitatilor scolare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: La McDonalds:
PDL, Forţa Civică şi PNTCD au semnat protocolul Alianţa România Dreaptă
din care nu face parte şi Noua Republica
O alianţă cu PNL ar fi una naturala, însaănu cu un PNL condus de Antonescu. Niciodată!
O formaţiune geologică descoperită de robotul american pe planeta Marte intrigă oamenii de ştiinţă
USL a adoptat o rezoluţie de solidaritate cu Liviu Dragnea
Alianţa dreptei se încheagă cu dificultate din cauza orgoliilor
Inocenta Musulmanilor", misterul începe să se dezlege
Dinamina economiei - Gheorghe Iavorenciuc II
La schitul Balş
Ioan Rotundu
O armada internaţională fără precedent se grupează în Golful Persic
aşteptându-se la un atac al Israelului asupra Iranului
Cum se pitrocesc candidaţii!
Ioan Rotundu
Prin la furat de porumb în tarlaua din comuna vecină
Doina Federovici vrea fotoliu în Parlamentul României
Cristian Roman are „interzis” pe Colegiul Darabani
Botoşani: USL va defila la parlamentare cuoportunişti, novici, traseişti
Se vor părui cele două?
Ioan Rotundu
MS a stabilit duratele optime de spitalizare
depăşirea termenelor de spitalizare se va penaliza
Legea sănătăţii va suporta o nouă dezbatere
Decizii ale ĂŞJ luate pe ultima sută de metri a începerii anului şcolar
IŞJ: Cadrele didactice vor demara zeci de procese legate de titularizare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog