Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
In vino veritas
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24865
De la 07 Ianuarie 2003
122884932

Strigăte înăbuşite

  • Ioan Rotundu
  • 8 April 2010, 23:00
De vreo două săptămâni profesorii din Buzău protestează. Numai că protestele lor sunt predici în pustiu, pentru că Guvernul Boc nu le acordă nici o atenţie. Nici ministrul Educaţiei, acest Funeriu care s-a adăpat o vreme din ştiinţa de viaţă a preşedintelui Băsescu, cât i-a fost consilier, nu-i mai ia în serios. O parte dintre protestatari s-au plictisit să tot vină zilnic în faţa clădirii Inspectoratului Judeţean şcolar Buzău, aşa că s-au întors la ore.
Motiv pentru conducerea IŞJ să-i dea de exemplu pozitiv şi să continue să-i ameninţe pe cei care continuă protestele că se vor alege cu contractul de muncă desfăcut. Şi televiziunile naţionale, care o vreme i-au mediatizat, i-au abandonat pentru că nu mai asigură reting. Toate televiziunile fac coadă la DNA, unde preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc le-au oferit evenimente care îi fac pe români să stea cu ochii holbaţi la ecranul televizorului şi să se minuneze de vitejia cu care preşedintele Băsescu luptă cu flagelul corupţiei cea atins şi floarea Justiţiei române, adică la cel mai înalt nivel.
Dacă acum vreo lună de zile cei de la Antena 3 mai că nu-l scoteau pe Băsescu din palatul Cotroceni pe năsălie, plângându-i făţarnic bolile de care spuneau că suferă, acum aceeaşi Antenă 3 nu mai dovedeşte să prezinte şi să comenteze avalanşa de evenimente pe care procurorii DNA le oferă după un orar strategic conceput de preşedintele fost muribund.
Tocmai aceste evenimente care se succed la DNA i-au aruncat în derizoriu pe protestatarii de la Buzău şi întreg corpul didactic al învăţământului românesc. Nu-mi pot da seama dacă ce se întâmplă la DNA este un scenariu regizat să abată atenţia românilor de la realităţile crunte ale vieţii oferită de guvernul Boc, dar cu siguranţă că aceste evenimente au băgat în ceaţă toate protestele celor din învăţământ.
Revenind la protestatarii de la Buzău, am putut constata cu mâhnire că floarea intelectualităţii româneşti se află într-o totală degringoladă, cu forţele luptei sindicale disipate, lipsită de coeziune şi solidaritate socială. Dacă la începutul protestelor profesorilor buzoieni au mai apărut mişcări similare prin ţară iar liderii de sindicat de rang naţional îşi suflecau mânecile a treabă, adică a luptă cu Guvernul Boc, acum s-a aşternut liniştea peste tot.
Vasile Marica, liderul de sindicat „SED LEX”, îşi umfla muşchii pe la emisiunile de dezbatere publică de pe la Antena 3 că este hotărât să dea cu Boc de pământ. Îl mai auziţi vorbind aşa hotărât? Nu. I s-a transmis semnalul că a sosit timpul să stea liniştit şi să nu tulbure munca guvernanţilor. Altfel spus şi parafrazând lozinca fostului FNI avem un nou slogan: „Profesori munciţi liniştiţi, Guvernul lucrează la salariile dumneavoastră!”
Iar profesorii muncesc liniştiţi şi pe bani tot mai puţini, abandonând orice formă de luptă sindicală. Repet de ani de zile prin cele ce scriu că liderii de sindicat, indiferent de ramură, sunt şantajabili de către orice partid aflat la putere pentru că au un trecut necunoscut public şi sunt implicaţi în afaceri oneroase. M-am săturat să tot iau act de ameninţările liderilor de sindicat din învăţământ că intră în grevă generală, că îngheaţă anul şcolar, că nu vor mai participa la examene. Niciodată n-au trecut de la ameninţări la fapte.
Abandonarea profesorilor protestatari de la Buzău este o dovadă clară că aceşti lideri se află sub papucul puterii actuale, a preşedintelui Băsescu şi a premierului Boc.
Circul oferit de putere cu ajutorul DNA are menirea şi abată atenţia românilor nu numai de la greutăţile vieţii, dar şi de la controversata lege a Educaţiei. Legea, spun specialiştii, este una cât se poate de proastă, iar de va trece prin Parlament, nu vom avea o reformă a sistemului de învăţământ, ci o implementare a dorinţelor preşedintelui Băsescu şi ale ministrului Funeriu, sluga preaplecată a preşedintelui, dorinţe care n-au nimic de-a face cu nevoile reale ale învăţământului românesc.
Potrivit afirmaţiilor premierului Boc, în 12 aprilie parlamentarii puterii vor vota această lege. Circul oferit de DNA are, printre altele, şi menirea de a ne abate atenţia de la votul dat acestei legi. Când spectacolul oferit de DNA va lua sfârşit, vom realiza şi noi că iar ne-am pricopsit cu o lege care ne este potrivnică.
În ce privesc protestele profesorilor buzoieni, dacă aceştia mai au un dram de minte, să facă bine şi să se întoarcă la catedră. Ei, intelectualii, au soarta pe care cel mai bine le-a zugrăvit-o Lenin: sunt pătura socială cel mai uşor de manipulat Nici de această dată nu vor obţine ceva de la guvernul Boc, cum n-au obţinut nici de la celelalte guverne. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Vasilache vă invită să cunoaşteţi o lume aparte
Bancul zilei: Chiriaşele superstiţioase
Comunicat de presă - Teatrul "Eminescu"
„aşa se naşte un regim, când în jurul unuia ca Voronin
apare o armată de lichele, care-l susţin”
Românii ortodocşi din Valea Moraviei au fost vizitaţi de o delegaţie
a Episcopiei Caransebeşului
Omul de afaceri Marius Locic a primit ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore
Obama se întâlneşte cu 11 lideri central şi est-europeni
Este nevoie de o acţiune comună la nivel european pentru
a rezolva problemele romilor
S-au descoperit primele animale ce trăiesc fără oxigen
Fructele şi legumele sunt sănătate curată, dar nu ne protejează de cancer
Europa, pe cale să devină consumatoare de energie 100% regenerabilă
Ce învăţăminte are de tras România din criza elenă?
Băsescu vrea să scape de Boc
Supermarketurile să fie închise duminica
Cale liberă spre peştele cel mare
Micii tâlhari de Darabani
Moaştele - speranţa botoşănenilor la o minune pentru o viaţă mai bună
Puhoi de lume la hramul Bisericii „Izvorul Tămăduirii”
Sfântul Maslu cu 12 preoţi la Biserica Sfântul Spiridon
Economist în tractoare pus să promoveze opera lui Eminescu
preşedintele Ţâbuleac şi-a împlinit vrerea la Memorialul Ipoteşti
Undă verde pentru Centrul de zi al copiilor cu probleme din Flămânzi
Un milion de euro pentru reabilitarea Casei de Cultură Flămânzi!!!
Edison reloaded
Ministerul Sănătăţii mai lansează două programe privind sănătatea publică
Încă se mai pot depune cereri pentru subvenţiile la hectar
Zile libere sau zile de muncă patriotică?
Liderul de sindicat Axinte se răsteşte la primari să dea bani profesorilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog