Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Sindicate
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11530
De la 07 Ianuarie 2003
122871597

Studenții acuză sindicatele că fac jocurile coaliției de guvernare

  • dacă nu se opun legilor educației propuse de Ligia Deca. PSD şi PNL vor să voteze legile luni, sub acoperirea mediatică a grevei profesorilor
  • 22 May 2023, 19:23
Liga Studenților (LS IAȘI) solicită senatorilor să amâne votul pentru legile educaţiei, propus de PSD şi PNL pentru ziua de luni, în contextul în care în aceeaşi zi are loc greva generală a profesorilor, iar sindicatelor naționale în educație le solicită să ia o poziție clară împotriva proiectelor de lege pentru a putea primi sprijinul studenților și elevilor.
Studenții consideră legitimă solicitarea de majorare a salariilor cadrelor didactice doar dacă aceasta este însoțită măcar de solicitări legate de reintroducerea publicității rezultatelor evaluării cadrelor didactice de către studenți, precum și de reintroducerea cel puțin a unei a treia probe la Evaluarea Națională. Tinerii consideră că este inacceptabilă solicitarea de creștere a salariilor în contextul în care legile „Deca” reduc calitatea actului didactic și din responsabilitatea și răspunderea publică a instituțiilor de învățământ.
În mod deloc întâmplător, în data de 10 mai a.c., când legile educației erau în plenul Camerei Deputaților, a avut loc protestul celor 15.000 de cadre didactice, însă fără ca liderii sindicali să vină cu vreo solicitare expresă legată de legi, ci doar de salarizare. În cadrul dezbaterilor din plenul Camerei, chiar Ligia Deca, ministrul Educației, a recunoscut că sindicatele susțin proiectele de lege ale educației: „Am clarificat, în discuţiile pe care le-am avut, inclusiv ieri, cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ, că ne dorim aceleaşi lucruri.” Reprezentanții sindicatelor nu au infirmat afirmația ministrului.
Astăzi, proiectele legilor educației sunt înaintate plenului fix în ziua în care sindicatele din educație au anunțat greva generală.
„A venit vremea să ne întrebăm: sindicatele chiar vin în sprijinul profesorilor și al educației sau, de fapt, fac jocul coaliției de guvernare? Câte dezbateri despre legile educației au organizat sindicatele în teritoriu? Câte cadre didactice cunosc ce presupun noile proiecte de lege? Da, firește că suntem de acord că salariile profesorilor sunt mizere, însă nu putem fi de acord cu majorarea lor atât timp cât prin noile legi ale educației scapă de orice responsabilitate pentru calitatea actului didactic! Profesorii trebuie să fie atenți ca nu cumva să fie păcăliți de sindicate care se folosesc de o cerere legitimă, reală, dar plasată în timp în așa fel încât să ofere PNL un paravan de fum pentru dezbaterile legate de legile educației și care să vină în sprijinul PSD în contextul negocierilor pentru rotativa guvernamentală.” a declarat Toma Tataru, președinte Liga Studenților Mb>(LS IAȘI).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Plângerea deţinutului
Horoscopul săptămânii 22 – 28.05.2023
Adăşeni –locul unde sărăcia stă la loc de cinste
Ioan Rotundu
O nouă nelegiuire a impostorului ing. dr. Ionică Nechifor
Ionică Nechifor
Greva profesorilor la Botoşani: La război înapoi, la plăcinte înainte!
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Greva profesorilor și răspunsul Guvernului
Dinamica economiei Drama vietii unui angajat
Primăria Mihai Eminescu: Invitație la Festivalul Floare Albastră
Final tragic pentru Viorel Căruntu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog