Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5790
De la 07 Ianuarie 2003
123139530
pnl
Studentii romani din Cambridge:

Autoritatile din Romania incalca dreptul la vot prin modul in care organizeaza sectiile de votare din diaspora

  • 4 November 2014, 23:00
Autoritatile romane care organizeaza sectiile de votare din diaspora incalca unul din drepturile fundamentale - dreptul la vot, avertizeaza Cambridge Romanian Society. Intr-un apel remis HotNews.ro, studentii romani de la Universitatea Cambridge se declara "extrem de dezamagiti de modul in care autoritatile din Romania inteleg democratia" si sustin ca daca in turul 2 al alegerilor prezidentiale nu se vor organiza mai multe sectii de votare, atunci "ne vom adanci convingerea ca electoratul este considerat doar o masa de manevra cu care se poate face orice".
Comunicatul integral al Cambridge Romanian Society:
"Duminica aceasta am fost extrem de dezamagiti de modul in care autoritatile din Romania inteleg democratia. In incercarea de a schimba ceva in bine in tara noastra, multi dintre membrii Cambridge Romanian Society au mers la Londra pentru a vota, convinsi ca ne facem datoria de cetateni. Am stat in general peste 3 ore la coada, multi nereusind sa voteze nici macar dupa 6 ore.
Din cauza personalului extrem de redus si a numarului mic de sectii, cozile incepute de dimineata au crescut de-a lungul zilei, la inchiderea urnei mii de oameni ramanand pe afara, umiliti. Pe langa acestia, au mai fost foarte multi care au fost descurajati de cozile uriase.
Dorim sa le amintim celor responsabili ca prin modul in care organizeaza sectiile de votare din diaspora ei incalca unul din drepturile fundamentale, dreptul la vot.
Speram ca pentru turul 2 al alegerilor se vor organiza mult mai multe sectii de votare si va fi mult mai mult personal pentru a asigura dreptul la vot al fiecarui roman din afara tarii care doreste sa si-l exercite, si ca pentru urmatoarele alegeri se va putea vota prin corespondenta. Altfel, ne vom adanci convingerea ca electoratul este considerat doar o masa de manevra cu care se poate face orice."
Presedintele asociatiei romanilor din Cambridge este Radu Bumbacea, tripul medaliat al Olimpiadelor Internationale de Matematica. In 2010 si 2012 el a obtinut medalie de aur la competitia internationala, iar in 2011 - medalie de argint.
Acesta este al patrulea apel public prin care romani care locuiesc in strainatate le cer autoritatilor sa organizeze mai multe sectii de votare, dupa scrisoarea romanilor din Irlanda, petitiile din Stuttgart si Londra.
HotNews.ro a scris duminica pe larg despre bataia de joc la adresa alegatorilor din diaspora si a publicat fotografii, inregistrari video si marturii de la cozile din Paris, Roma, Londra sau Munchen.
Amintim ca Institutul pentru Politici Publice a anuntat ca ofera asistenta juridica gratuita oricarui roman din afara care vrea sa dea in judecata Ministerul de Externe - autoritatea responsabila de organizarea conditiilor pentru votarea in diaspora.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nervozitatea poliţistului
Bacon de casa
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Iohannis este un lucru, eu sunt roman
Nu vreau sa mai primim ordine din afara tarii, noi stim mai bine in Romania
Kllaus Iohannis: Solicit candidatului Victor Ponta sa aiba curajul pentru o confruntare corecta
Guvernul se imprumuta de 1,1 miliarde lei de la Trezoreria Statului pentru plata beneficiarilor de fonduri europene
Arhiepiscopul Romanului si Bacaului a murit, cu cinci zile inainte sa implineasca 100 de ani
Noile aventuri ale baronului Ponthausen
C.V Tudor, dupa ce a anuntat ca il sprijina pe Ponta
Sa se termine cu arestarile astea abuzive / Arestarea lui Hrebenciuc, o rusine
Curtea Constitutionala: Abrogarea infractiunii "presiuni asupra justitiei", constitutionala
Curtea Constitutionala a amanat pentru 9 decembrie decizia privind articolul de incompatibilitate in baza caruia este judecat Klaus Iohannis
Daca Ponta va castiga alegerile, e de asteptat sa reorienteze politica externa a Romaniei catre Rusia si China
Comisia Europeana revizuieşte in jos prognoza de crestere pentru Romania
2% in anul 2014, din cauza scaderii investitiilor
Golanul politic
Ioan Rotundu
Noi motive ca Ponta să fie votat preşedinte
Ioan Rotundu
Accident de muncă la Mecanex
Primarii ACL din Botoșani: ,,Într-adevăr, duminică am pierdut o bătălie, dar nu războiul!”
Botoşani: Liberalul Coman se burzuluieşte împotriva şefului Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog